pamiętaj, że są ale ...

Pisemny: 13 może 2010
Czas podróży: 28 kwiecień — 8 może 2010
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
8.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 7.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 5.0
Infrastruktura: 9.0
Odpoczywamy w Turcji co roku, widzieliś my wiele hoteli, m. in. i klasa De Luxe. Teraz przyję liś my kombinację jakoś ć / cena, biorą c pod uwagę , ż e preferujemy tylko nowe hotele. Hotel jest naprawdę bardzo ł adny i duż y. Duż o basenó w, zieleni, dobra animacja, duż o zjeż dż alni. Ale był y też minusy zwią zane z obsł ugą i jedzeniem. Być moż e są one zwią zane z czasem pobytu, bo. pracownicy hotelu i przewodnik z Pegas Touristik twierdzili, ż e to jeszcze nie sezon. Obiecali, ż e od 1 maja wszystko bę dzie dobrze, ale nic się nie zmienił o. I my też nie odpoczywamy pierwszego maja, w innych hotelach wszystko był o otwarte, jedzenie nie zależ ał o od terminu. Pł aciliś my też normalną cenę , ale przez 10 dni nie widzieliś my mię sa. Nigdy nie myś lał am, ż e w Turcji bę dziemy narzekać na jedzenie, bo. z tym zawsze w każ dym hotelu - pod dostatkiem. Okazał o się jednak, ż e w Châ teau Prestige podają jednego kurczaka (przeró ż ne opcje - smaż ony, grillowany, w postaci shawarma, wą tró bka drobiowa, rolada z kurczaka faszerowana kieł basą , skrzydeł ka z kurczaka) i kotlety z paczek (mroż one) okazał o się - soja, a i tak minę ł o 15 minut, ż eby stać w kolejce. Nawet tureckie ciasta - gozleme był y robione nie z mię sem, ale z serem i ziemniakami. Kilka razy był a też mał a rybka kostna, któ ra zalewał a cał ą hotel, biorą c pod uwagę , ż e gotowali na ulicy Warzywa morskie, na dodatek - zawsze był ryż i ziemniaki z makaronem, duż o sł odyczy, ale bardzo mał o jedzenia. Dawali jedną blachę do pieczenia co drugi dzień , byli zmuszeni jechać do destylacji. Z owocó w był y jabł ka, pomarań cze i zielone ś liwki wiś niowe, 2 razy morele, choć sklep już sprzedawał truskawki i czereś nie. Gdy narzekaliś my (a był o nas wielu), to najpierw tł umaczyli nam, ż e to nie sezon , a potem, ż e był o drogo, chociaż na voucherze jest napisane: ultra all inclusive. Wię c o ulubionej tureckiej jagnię cinie na szaszł yku i ozorku i wronie z kurczaka moż na był o tylko pomarzyć . Moż e dla kogoś to nie problem - to powodzenia ! na wybó r liczby, ponieważ nie każ dy ma telewizor plazmowy i kanapę przy stoliku (chociaż są zapewnione), a takż e, jeś li okna wychodzą na morze, któ re jest daleko od budynku hotelu, to hał as z restauracji, basenó w, animacje i odkurzacze jest Wam udostę pniony, dlatego nie ż ał owaliś my widoku na gó ry, chociaż pod oknami był plac budowy, a w pokoju nie był o sofy i obiecanej plazmy, ale był o cicho. 3 dni po naszym przybyciu do hotelu rozpoczę ł a się konferencja tureckiej korporacji. Duż o Turkó w przyjechał o z ż onami, przez co w restauracji był y kolejki, któ re stł oczył y się w saunie i hammamie, zapeł nił y kryty basen (tylko 1 dział ał , drugi był w remoncie) i jacuzzi, któ re zatrzymaliś my iś ć tam.
Ale moż e po prostu nie mieliś my szczę ś cia, ż yczę dobrego wypoczynku!
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał