Bukowel - wskazówki dla turystów i gospodarzy.
Oś rodek narciarski jest bez wą tpienia zł oż onym przedsię wzię ciem inż ynieryjnym i zarzą dczym. Hotele, restauracje, centrum medyczne, szkoł a narciarska, parkingi, wycią gi narciarskie, stoki narciarskie, drogi, komunikacja, ochrona – wszystko musi dział ać sprawnie i przejrzyś cie. Turysta, wchodzą c w zamknię tą przestrzeń oś rodka, nie powinien czuć się bezpiecznie, ale powinien być otoczony przyjazną atmosferą domu. Nie jest to ł atwe do osią gnię cia.
Co temu zapobiega na począ tku 2013 roku?
1. Fundusz liczbowy
Najtrudniejsza rzecz przy wyborze pokoju dla turysty - brak gwarancji rozliczenia w rodzaju pokoju, któ ry wybrał na oficjalnej stronie internetowej.
Po przejś ciu do strony z numerami zdję ć moż esz wybrać z nastę pują cej listy typó w pokoi:
Apartament dwuosobowy - 4 rodzaje, Mniejszy apartament z 2 ł ó ż kami - 6 rodzajó w, Mniejszy apartament z 2 ł ó ż kami + - 1 typ, Mniejszy apartament z 2 ł ó ż kami plus podwyż szenie standardu - 1 rodzaj, Mniejszy apartament z 3 ł ó ż kami - 3 rodzaje, Apartament z 4 ł ó ż kami - 2 Rodzaje .
Ale gdy chcesz zobaczyć ich wartoś ć - nastę puje metamorfoza i na innej stronie widzisz inne kodowanie i nie widzisz ż adnych typó w
Mianowicie: DBL 2m. oszczę dny+, DBL 2m. junior suite, 2 m 2 osobowy. Junior Suite +, TRPL 3m. mniejszy apartament
2.2m. Ulepszenia Junior Suite +, Suite, Superior Suite, Superior Suite +
Czyli był : typ ekonomiczny, z junior suite są.2 typy (z + i bez) zamiast 6, z 3 typó w 3-osobowych - pozostał jeden, był y 3 typy apartamentó w zamiast 2x.
Towarzysze, to jest zwichnię cie mó zgu! Dlaczego tak się dzieje? Ty (administracja) z gó ry, wł asnymi rę kami, ustawiasz konflikt na ró wni na etapie rezerwacji. Tak, nie wszyscy wiedzą , ale za tę samą cenę ktoś dostanie nowy i wygodny pokó j, a ktoś stary fundusz. Stą d niezadowolenie z osiedla, zepsuty nastró j i tak dalej.
- Ujednolicenie numeró w zdję ć i cennika. Okreś l lokalizację pomieszczeń . Jeszcze lepiej zrobić interaktywną mapę na stronie.
Dlaczego to jest waż ne?
Bo rodziny z dzieć mi bę dą bardziej zadowolone z 1. miasteczka z domkami, z któ rego blisko są place zabaw i ś niadania. A letni turyś ci wybiorą spokojniejsze drugie miasto.
- Zmień koszt ró ż nych typó w. Wtedy turysta nie bę dzie niezadowolony z numeru – tak, niech bę dzie droż ej, ale lepiej. Albo - nie obchodzi mnie to - być tań szym.
- Turyś ci! Już teraz zapytaj o rodzaj pokoju i domku w voucherze do osiedla. Udał o mi się.
2. Jedzenie
Przeraż ają cy temat dla każ dego.
- Dlaczego nie sł owo na stronie dla kart FB? Jeś li istnieje taka usł uga - dlaczego potajemnie?
Kto nie wie - wyjaś niam: Przelewasz pł acą c za pokó j dopł ata za peł ne wyż ywienie - w wysokoś ci: Koszt za osobę dorosł ą.120 UAH / dzień (na karcie 204 UAH / dzień , dziecko 90 UAH (na kartę.153 UAH / dzień )
Jedzenie jest obliczane na karcie. Ujemna ró ż nica wypala się pod koniec dnia. Plus dodatkowo pł acisz.
Informacje o kartach na FB: obowią zują we wszystkich restauracjach należ ą cych do TC Bukovel: Filvarok, Kozyrna Karta (Kozachok), Buko, Bugil, snack barach itp. Nie obowią zuje w Felicicie, Kaiser, Kurin.
- W odniesieniu do kart nie ma jednej zasady korzystania z kart rabatowych na lunch. Niektó rzy kelnerzy (w tym samym lokalu) udzielają rabatu na karty kart Cartel lub Trump. Niektó rzy nie. Nie mam ż adnych skarg, ale powinny być tylko zasady - bo koł choz jest irytują cy.
- Ceny w restauracjach. Przyjechaliś my 27.12. W Odessie miał em ceny za wszystkie restauracje. Obliczyliś my przybliż ony koszt jedzenia. W cią gu kilku dni ceny wzrosł y o 30-40%. Szczegó lnie „zadowolony” był Filvarok (w pobliż u pierwszego wycią gu) - 100 g kebabó w kosztował o 77 hrywien. , Kozak (któ ry zwykle jest droż szy) zrezygnował z 57 UAH. 100 g pstrą ga w Filvarce kosztował o ponad 90 UAH. OSTRZEŻ ENIE! 50 g chrzanu - 26 hrywien. Przekł adam na pó ł litra - 260 UAH.
Pytanie: Czy administracja kontroluje ceny?
Przeraż asz klientó w! Musi istnieć granica pię kna – prawda?
- waga porcji. W wielkich wą tpliwoś ciach. Na oko 1 solony pomidor + ł yż ka kiszonej kapusty + 1.5 ogó rka - nie moż na powiesić.300 g (koszt tego cudu w Filvarce okoł o 70 UAH. ) A gdzie kontrola? Nie są dzisz, ż e iloraz inteligencji turystó w Bukowela jest znacznie niż szy niż iloraz inteligencji kelneró w i szefó w kuchni?
Co powinienem zrobić ? A wł aś ciciele restauracji na cał ym ś wiecie sprawdzają , kontrolują , karzą personel.
Co zrobić z turystami? . Przejdź na razie do konkurencji. Hotel "Wiś nia" - 100 g grilla - 36 UAH. (NG) 50 g wó dki jest 5 razy tań sze.
Oglą dał em kiedyś program o Bawarii. Kult turystyki kulinarnej i uzdrowiskowej. Zaję liś my się elementem kulinarnym. Co jest w Bukovel SPA?
Centrum SPA - OAZA. Nieszczę ś liwy reklamowany stary. Gdzie jest normalny kryty basen (co najmniej 200 metró w kwadratowych), gdzie jest podgrzewany basen na ulicy?
Gdzie spać w basenie z dyszami pod ś nież nym drzewem?
Dlaczego zamó wiliś my ł aź nię turecką (28.
12), zabrano nas tam, a w ł aź ni parowej nie był o ś wiatł a? Dlaczego nie ma normalnych szatni (sprzą taczka wyskoczył a z szatni ze swoimi rzeczami) i miejsc do siedzenia z duż ym stoł em i sofą ? Dlaczego sauna -1szt. , hammam - 1 szt. W tym samym Lavender Country Club (Tatarzy) są ich 3.
Konkluzja jest bardzo sł aba. Zburz to spa i zbuduj nowe.
Turyś ci! Idź w smukł ych rzę dach do Korony, Wiś ni itp. Duż e tereny rekreacyjne z bilardem, basenem.
4. Subskrypcje
Nic nie mogę powiedzieć . I nikt w tym roku nie moż e – ani touroperatorzy, ani turyś ci. Tak skomplikowane pakiety - ż e w tym roku nie znaleź liś my nic na wyjazd sylwestrowy. Moż e taki był cel – nie wiem. Wcześ niej był pakiet 20 wakacji. Dziś banan na ś wię ta. Wcześ niej kupowaliś my z gó ry za 15-20 tys (mamy 50 osó b) W tym roku nic nie kupiliś my.
5. Spotkanie NG
Otrzymaliś my wskazanie w voucherze miejsca uroczystoś ci - pub Kuchel (w Buku) Cena 1800/dor i 1350/reb.
Znali menu - wszystko był o dostę pne. Kelnerzy byli sł abo zorientowani w iloś ci serwowanych dań , musieliś my się upewnić , ż e wszystko został o zgł oszone. Niemrawo wymieniali naczynia na czyste. Kelnerzy siedzieli przy stoł ach i nie był o jasne, z kim się komunikować . Mó wisz jednemu - nadchodzi inny. Stó ł dla 3+.
Program artystó w za 4 punkty. Za duż o hał asu i zawodó w, prawie zapomniał em spotkać NG. Nie był o cichych, cichych przerw na rozmowę . Pozdró wcie 5+.
Poranek był dla dzieci porankiem wolnym - zł a reklama - nikt nie wiedział . Był o 20-25 dzieci z cał ego Bukowela.
Dzię kuję wszystkim za uwagę ! Mam nadzieję , ż e kolejny NG bę dzie lepszy, smaczniejszy, wygodniejszy i tań szy!