Jak zepsuć wrażenie sieci hoteli oceniających?

Pisemny: 11 lipiec 2021
Czas podróży: 23 czerwiec — 1 lipiec 2021
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
2.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 2.0
Usługa: 2.0
Czystość: 4.0
Odżywianie: 4.0
Infrastruktura: 4.0
Witam. Zwykle nie piszę recenzji, ale ta mnie zabolał a, ponieważ wycieczka do tego „hotelu” był a najbardziej wyją tkowym przeż yciem ze wszystkich 12 lat atakó w na tureckim wybrzeż u. Po pierwsze, począ tkowo my (firma dorosł ych, 4 osoby) NIE zarezerwowaliś my, bo z gó ry przeczytaliś my, ż e Aisha i Belleville to przedszkole (swoją drogą w każ dym sensie) i postanowiliś my odł oż yć na bilet do bardziej prestiż owy i spokojny Zeugmu (poziom relaksacyjny - kto wie, zrozumie). Czyli począ tkowo już w drodze do Serika nasze wakacje był y cał kowicie przyć mione przez fakt, ż e administracja hotelu na etapie proś by o potwierdzenie miejsc raż ą co skł amał a, ż e ​ ​ Zeugma jest otwarta, a ponieważ po przyjeź dzie zaczę li nas przetasować w tań szą prostą Papillon Aishę . Ok, OK, kierownictwo hotelu to dranie, gł upio wypeł niają c swoje niedrogie hotele ludź mi, któ rzy chcą się zrelaksować , naprawdę dobre i grube 5k. Dobra. ALE! Po przyjeź dzie przewodnicy w pobliż u recepcji, zmę czeni i rozgniewani tymi wszystkimi wiadomoś ciami, starali się nas w każ dy moż liwy sposó b uspokoić , przekonać , ż e nie poczujemy ró ż nicy w poró wnaniu do Zeugmy, mó wią , ż e hotele to wcią ż ta sama sieć i mają ze sobą wszystko, jak obsł uga, jedzenie itp. . d. Chociaż nigdy nie dotarliś my do hotelu, któ ry wybraliś my z taką mił oś cią przez ostatni miesią c, jestem na 300% pewien, ż e jest w nich ró ż nica i to kolosalna. A za to powszechne kł amstwa i pró by kierownikó w hoteli, by schrzanić budż et na wakacje relaksacyjne - to naprawdę wkurza i z tego powodu nie bę dziemy już kupować kuponó w na WSZYSTKO z prefiksem "Papillon". Bo przywó dztwo banalnie oszukuje ludzi i wszelkimi sposobami, takż e takimi brudnymi, stara się jak najlepiej uchwycić sezon.
Czego konkretnie nie lubił eś w Aishy? Sam hotel, nie twierdzę , jest najprawdopodobniej idealną opcją na hał aś liwe, hał aś liwe i zabawne wakacje z mał ymi dzieć mi w wieku 4-7 lat, ALE (! ) Nie dla czteroosobowej firmy jest dobry dla dorosł ych (ś rednia powyż ej 40 roku ż ycia), szczerze raz w roku, któ rzy chcieli spę dzić ukochane 7 dni z dala od tł umu mł odych matek z dzieć mi, dziecię cego pł aczu i cał ego tego zamieszania.
Terytorium hotelu jest niewielkie, ale w sezonie, kiedy wszyscy przyjeż dż ają z dzieć mi, ponieważ mają wakacje - obł oż enie wynosi nie 100, ale cał e 110% i wydaje się , ż e dzieci dosł ownie biegają po gł owach - to nie Nie czuję się tak na plaż y, ale bardzo dobrze się czuje w pobliż u basenó w iw restauracji. Przez cał y „odpoczynek” tzw. , ponieważ zawió dł i cał kowicie zawió dł , mieliś my jasne przeczucie, ż e trafiliś my do jakiegoś drogiego prywatnego obozu pionierskiego na poł udniu Rosji (dla wię kszoś ci goś ci rosyjskoję zycznych).

Ale ok - w sezonie jest mnó stwo dzieci. Inną kwestią jest to, ż e nie wszę dzie jest ich tak wiele. Jednak tak, zrobiliś my. . .
Kolejną rzeczą , któ ra nas wykoń czył a, jest obsł uga. Jest tak nieszczę ś liwy, ż e mimowolnie powstał y skojarzenia z egipskimi hotelami, z któ rych personelu pozostał y tylko nieprzyjemne doznania. Turcja nigdy nie doś wiadczył a takiego dyskomfortu. Ale nie - był hotel, któ ry zdoł ał nas przekonać , ż e w Anatolii wszystko moż e być bardzo zł e. Nie mó wię o ró ż nicach mię dzy personelem ró ż nych grup etnicznych (poza Turkami pierwszy raz widział em tu albo Kazachó w, albo Kirgizó w, kró tko mó wią c najwyraź niej ludzi, któ rzy byli nam bliż si kulturowo i ję zykowo ś rodowiska został y specjalnie wynaję te do interakcji z goś ć mi rosyjskoję zycznymi). Mó wię o CAŁ YM personelu, któ ry jest rozważ nie opcjonalny, zaró wno w obsł udze pokoju (sprzą tanie), jak i obsł udze restauracji (kelnerzy). Z tego powodu restauracja gł ó wna w ogó le nie moż e być nazwana restauracją – stoł ó wka to stoł ó wka: albo czekasz na sprzę t przez 15 minut, albo pró bujesz zł apać przynajmniej kogoś na taką samą iloś ć czasu, aby przynió sł kawę , herbatę , sok lub wino. W zasadzie sam musiał em się napić - iś ć do specjalnej lady i zapytać bezpoś rednio na miejscu, nigdzie nie wychodzą c.
„Ś rodki przeciw krukowicom”! Chł opaki, rozumiem, ż e cał a ta pandemia jest nadal aktualna, nie bę dę tego nazywać inaczej, psychoza i menedż erowie muszą zachować zgodnoś ć z wymaganiami WHO (lub kogokolwiek innego), ALE są rzeczy, któ re wymagają poważ nej rewizji koncepcji . Po pierwsze, jeś li tak bardzo zależ y Ci na bezpieczeń stwie, to dlaczego do cholery nie jesteś pytany o wynik testu na COVID, czyli tzw. Kod HES? Po drugie, czy to w porzą dku, ż e nikt w ogó le nie trzyma się normy odległ oś ci 1.5 m, zwł aszcza w godzinach szczytu w restauracji w kolejkach? Po trzecie, czy to w porzą dku, ż e w zwią zku z walką o powstrzymanie rozprzestrzeniania się wirusa, takie kolejki kumulują się podczas rozdawania potraw, któ rych chcesz lub nie chcesz, ale i tak ryzykujesz zł apanie czegoś od osoby za Tobą , oddychają c ten sam covid z tył u gł owy? Rozumiem jednak: wszystkie te nonsensy przeciwko chowiochom są teraz tak ś mieszne i nacią gane, ż e powodują niedogodnoś ci dla wszystkich - pozostaje tylko czekać , aż psychoza w koń cu ustą pi, a na lunch w restauracji bę dzie realistycznie przynajmniej znajdź serwetnik z kilkoma (jak powinno być ze wzglę dó w higienicznych), a nie z jedną suchą serwetką , jak dają teraz. A ż eby nie zjadać wszystkich dań , w tym deseru, tym samym kompletem sztuć có w, któ ry pierwotnie Wam podarowano. . .
Jednym sł owem. Hotel oczywiś cie ma swoje zalety, ale nierealne był o dla nas rozpoznanie ich za toną negatywnoś ci, któ ra dociera dosł ownie zewszą d (i bynajmniej nie od zera). Wyjechaliś my z uczuciem, ż e wcale nie odpoczywaliś my. Mó wi wszystko.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał