Pytania o PattayaDokumenty i granice

Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania

Więcej o Pattaya
Dzień dobry, na różnych zasobach metki z cenami wynoszą albo 1000 bahtów, albo 1200 bahtów. Podskazhite, który był przez ostatnie trzy miesiące w Tae. Ile zapłaciłeś za wizę w dniu przyjazdu?
10 lat wstecz  •  4 abonent 3 odpowiedź
Cześć! Mam podwójną wizę wjazdową do Tajlandii. Chcę pojechać do Kambodży na wizy, zdecydowałem się na wycieczkę. W 3 z 4 lokalnych biur podróży powiedziano mi, że Ukraińcy muszą uiścić dodatkową opłatę - 1200 bahtów przy wjeździe do Kambodży. Nie znalazłem takich informacji w Internecie. Mądrzy ludzie, powiedz mi, czy tak jest? Z góry dzięki za odpowiedź.
11 lat wstecz  •  6 subskrybenci 6 odpowiedzi
Zarezerwowaliśmy bilety na następujące terminy: przyjazd do Bangkoku 16 marca o 09:50, wyjazd 31 marca o 02:40. Okazuje się, że 16 dni, wiza w dniu przyjazdu 15 dni. Planowaliśmy pojechać do Kambodży na 2 dni. Zrealizuj bilety lub wybierz inne terminy, oto bezpośredni lot i dogodny czas. Dzięki.
11 lat wstecz  •  6 subskrybenci 6 odpowiedzi
Potrzebuję wizy studenckiej na 15 miesięcy. Poinformuj, w której szkole jest bardziej wiarygodne i tańsze. Najlepiej bez wyjazdu do innego kraju. Nie jestem jeszcze zainteresowany nauką. najważniejsze, że nie oszukują wizą i dodatkową biurokracją Nie byłem hodowany.
11 lat wstecz  •  1 abonent Bez odpowiedzi
czy mogę polecieć za granicę, jeśli mój paszport wygaśnie za 1,5 miesiąca?
12 lat wstecz  •  10 subskrybenci 16 odpowiedzi
To pytanie prawdopodobnie zostało już zadane, ale nikomu nie jest trudno odpowiedzieć. Zamierzam odpocząć na początku lutego w Tajlandii przez dwa tygodnie. Paszport międzynarodowy kończy się 4 lipca, czy będę miał problemy w urzędzie celnym z ważnością paszportu. Proszę zamieścić link do prawa. Z góry dziękuję.
12 lat wstecz  •  7 subskrybenci 8 odpowiedzi
Proszę o pomoc!Jadę na długo z dziećmi i sam będę się uczyć w szkole językowej i tam dostanę wizę dla siebie, ale co z dziećmi?Jedno ma 8 lat, a drugie 3 lata stary! potrzeba? Mają własne paszporty!
12 lat wstecz  •  1 abonent Bez odpowiedzi
POPRZEDNIA WYCIECZKA. Kto jeździł z nimi na wycieczki? Podobało Ci się ? DZIĘKI.
13 lat wstecz  •  8 subskrybenci 12 odpowiedzi
proszę mi powiedzieć ile kilogramów (rzeczy, owoców) można wynieść dla 2 osób. wycieczka do biura podróży?
13 lat wstecz  •  9 subskrybenci 11 odpowiedzi
witam mam pytanie! przyjechaliśmy 21 grudnia, a bilet powrotny 21 stycznia! a na lotnisku dali nam pieczątkę do wyjazdu 19 stycznia! zwrócimy opóźnienie lub po prostu nie zwrócili uwagi na wyjazd! Jak długo możesz przebywać bez wizy?
13 lat wstecz  •  7 subskrybenci 14 odpowiedzi
Czy warto kupować akcesoria i auto tuning w Tajlandii i ile będzie taniej?
13 lat wstecz  •  3 abonent 2 odpowiedź
Do Tajlandii jadę sam na 15 dni. Chcę doprecyzować przy ubieganiu się o wizę na lotnisku, czy potrzebujesz biletów powrotnych, zdjęcia, wypełnionego formularza, czy mogą dodatkowo wymagać potwierdzenia rezerwacji hotelu lub innych danych? Ogólnie, jakie są niuanse podczas przechodzenia przez kontrolę paszportową? I dalej. Czy konieczne jest wykupienie ubezpieczenia (medycznego i NNW) na wyjazd? Patrzę zgodnie z ustawą „O turystyce” – to konieczność. Czy jest przeznaczony do pakietów? Z góry dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzą.
13 lat wstecz  •  5 subskrybenci 4 odpowiedź
zasady importu
14 lat wstecz  •  5 subskrybenci 9 odpowiedzi
ile alkoholu można bez problemu wwieźć do Tajlandii w bagażu i podręcznym?
14 lat wstecz  •  4 abonent 6 odpowiedzi
Powiedz mi, co dokładnie musisz zgłosić przy wjeździe do Tajlandii? Na przykład: złote kolczyki + 2 pierścionki = potrzeba???
14 lat wstecz  •  3 abonent 3 odpowiedź
Czytam i czytam i nie do końca rozumiałem ... Jeśli mam ze sobą lustrzankę i bez buka, czy to bagaż podręczny? Czy można przewozić w kabinie 9 nie odważę się odprawić bagażu w torbie)? Czytałem o ograniczeniach wagi do 5 kg, nie do końca rozumiałem, proszę pisać. Przepraszam za głupie pytania, właśnie wyjeżdżam z kraju po raz pierwszy)))
14 lat wstecz  •  7 subskrybenci 10 odpowiedzi
Witam Po raz pierwszy zebraliśmy się w Tai, przeczytałem, że wszyscy przynoszą owoce do domu: powiedz mi, jak je przewieźć, jeśli jedzenie nie jest z walizką, ale z torbą, boję się, że się pogniecą? Gdzie najlepiej je kupić i które? Ile możesz zabrać ze sobą? Cóż, o alkoholu: chcę przynieść do domu lokalne piwo MCH, prawda? I jak dużo? Dzięki za odpowiedzi!
14 lat wstecz  •  13 subskrybenci 25 odpowiedzi
Z Kijowa 11.04 od VKK 26 / 4.15 dni / 14 nocy - przy wylocie z VKK nie będzie pytań o długość pobytu?
14 lat wstecz  •  5 subskrybenci 7 odpowiedzi
pojechaliśmy na wakacje w Pattaya i pomyśleliśmy, że nie będzie źle tam mieszkać)) tutaj zastanawiamy się, jak to wdrożyć? zależy nam na pracy tutaj w moskwie(( chociaż jeśli uda mi się znaleźć dochód niezależny od mojej obecności w Moskwie, to od razu tam pojadę
14 lat wstecz  •  6 subskrybenci 17 odpowiedzi
Czy ktoś wyprowadził psy z Tai? Jak bardzo jest to problematyczne? Wiem, że w Pattaya można wystawić certyfikat na eksport, ale co dzieje się w Rosji w urzędzie celnym - czy wpuszczą cię lub torturują czekami? W Pattaya możesz kupić Chihuahua (mini) za 200 USD. Lub eksport innych zwierząt lub ptaków (na przykład dużej papugi lub iguany)?
14 lat wstecz  •  9 subskrybenci 31 odpowiedź
Kto właśnie wrócił?. Co robić? Bilety nie są już dostępne. wyjazd 16 kwietnia
15 lat wstecz  •  4 abonent 5 odpowiedzi
Potrzebujesz próbki prawidłowego wypełnienia formularza http://www.panukraine.kiev.ua/downloads/?f=THAI_VISA_ANKETA_PU.doc
15 lat wstecz  •  4 abonent 5 odpowiedzi
Jedziemy do Tajlandii 6 listopada, dużo czytam o owadach, co polecacie?
15 lat wstecz  •  11 subskrybenci 14 odpowiedzi