Pytania o DubaiDokumenty i granice

Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania

Więcej o Dubai
ZEADubai
7 lat wstecz  •  5 subskrybenci 4 odpowiedź
ZEADubai
Zainteresowany procedurą importu kamieni szlachetnych do ZEA, może ktoś wie
8 lat wstecz  •  3 abonent 4 odpowiedź
ZEADubai
Cześć! Chciałbym wiedzieć, czy mogę wrócić do Dubaju, jeśli mam deportację z powodu wygaśnięcia wizy. Nie zadzierał z niczym, niczego nie zepsuł.
8 lat wstecz  •  4 abonent 4 odpowiedź
ZEADubai
I jeszcze jedno, mam 19 lat i nie jestem żonaty. Czy odmówią nam wizy? A co można zrobić, aby uniknąć odrzucenia? Od dawna marzy mi się lot do Dubaju ☹️
8 lat wstecz  •  5 subskrybenci 4 odpowiedź
ZEADubai
Czy celnicy mogą znaleźć błąd w ilości sprzętu? Mój ojciec i ja bierzemy ultrabooka. Siostra bierze iPada ojciec jego ipad tak, mam też swojego iPada Czy to może być problem w urzędzie celnym?
11 lat wstecz  •  3 abonent 2 odpowiedź
ZEADubai
Здравствуйте. Первый раз лечу в Дубаи, в интернете нашла информацию, что в ОАЭ действует запрет на множество лекарственных препаратов за которые можно попасть в тюрьму на 4 года. Помогите разобраться, в моей аптечки находятся следующие лекарства: 1. Миасер (антидеприсант, вызывает больше всего опасений) 2. Панангин 3. Валидол 4. Парацитомол 5. Левомицетин 6. Фалиминт 7. Регидрон 8. Цитромон 9. Ентерожермина (в ампулах) Заранее благодарна.
11 lat wstecz  •  2 abonent 2 odpowiedź
ZEADubai
Jak wiemy, skanowanie siatkówki odbywa się w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Proponują zapłacić jakiś podatek tutaj na Ukrainie, aby zrobić to bez kolejki w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Każdy, kto wie, proszę o wyjaśnienie.
11 lat wstecz  •  4 abonent 5 odpowiedzi
ZEADubai
Powiedz mi, Proszę. Na 4 dni przed wylotem do ZEA (09.05.2013) TA informuje, że moja dziewczyna nie dostaje wizy ze względu na to, że jej nazwisko znajduje się na czarnej liście i najpierw wymagają św. Następnego dnia zaświadczenie o wydaniu tylko jednego paszportu zag byłoby w porządku, ale sporządzenie takiego zaświadczenia za pół dnia kosztowało 100 USD. A piątek sobota tam weekend Wyjazd 10 września 2013 odpowiedź będzie w niedzielę. Dokumenty i pieniądze zostały złożone w ciągu miesiąca. Pytanie kto jest winien temu, że musiałem rozstać się z ciężko zarobionymi 100$
11 lat wstecz  •  7 subskrybenci 12 odpowiedzi
ZEADubai
Cześć! Dużo googlowałem i nic nie znalazłem! Chcę zapytać tych, którzy już przylecieli do Dubaju z laptopem, który nie ma licencjonowanego Windowsa! Czy są jakieś problemy? Czy wyglądają? Kupiłem laptopa bez systemu operacyjnego.. i odpowiednio nie ma na nim naklejek z nutą Windowsa! Czy mogą być problemy? Z góry dziękuję za odpowiedzi!
11 lat wstecz  •  6 subskrybenci 6 odpowiedzi
ZEADubai
Dzień dobry. Powiedz mi, proszę, jeśli mój mąż mieszka w Dubaju na wizie pracowniczej, jak mogę z nim zamieszkać? Jakiej wizy potrzebuję? A na jak długo mogę otrzymać wizę? Dzięki.
11 lat wstecz  •  1 abonent 1 odpowiedź
czy możemy się martwić zbyt wcześnie? Tylko majowe wakacje, 10 dni wolnego. Czy im się uda?
12 lat wstecz  •  10 subskrybenci 13 odpowiedzi
ZEADubai
Czytałem, że w marcu były problemy z wizami, nawet „Wylecieliśmy bez wiz i czekaliśmy na lotnisku”. Przelatujemy przez Natalie. Dokumenty są już składane od dwóch tygodni. Brak odpowiedzi. Jesteśmy zaniepokojeni...
12 lat wstecz  •  6 subskrybenci 6 odpowiedzi
ZEADubai
na jego żonie zażądał dodatkowego. zaświadczenie z OVIR stwierdzające, że ma jeden paszport międzynarodowy, jej św. o urodzeniu i kopię ukraińskiego. paszporty, mówią, nazwisko i jest na czarnej liście (Romanova) Ktoś się z tym zmierzył, proszę o odpowiedź
12 lat wstecz  •  6 subskrybenci 14 odpowiedzi
ZEADubai
czy konieczne jest zapewnienie biura podróży Ukraina ul. o narodzinach dziecka 10 lat (przetłumaczone na j. angielski. certyfikowane naturalne) rodzice mają inne nazwiska (wiek 40 lat) przed wyjazdem 10 dni i jeszcze nie ma wiz! Bilet opłacony miesiąc temu
12 lat wstecz  •  5 subskrybenci 4 odpowiedź
ZEADubai
Rodzice mają różne nazwiska dziecko -10 lat (dziewczynka) wklejone zdjęcie do dwóch paszportów złożyło ankietę za pośrednictwem biura podróży pod koniec lutego teraz 15 marca i nie ma odpowiedzi (bilet opłacony)
12 lat wstecz  •  5 subskrybenci 4 odpowiedź
ZEADubai
ile dni dostać wizę
12 lat wstecz  •  6 subskrybenci 5 odpowiedzi
ZEADubai
dziecko w paszporcie obojga rodziców z różnymi nazwiskami w tłumaczeniu św. o urodzeniu wystarczy przetłumaczyć lub nawet poświadczyć notarialnie i ten sam akt małżeństwa
12 lat wstecz  •  4 abonent 2 odpowiedź
ZEADubai
Faktem jest, że moja siostra i ja (mamy 19 i 28 lat) zdecydowaliśmy się odwiedzić ZEA po raz 1. W jednym TA powiedziano nam, że nie dadzą nam wizy prawie w 100%, w innych TA na wręcz przeciwnie zapewnili, że oddadzą 100%... a w co wierzyć???
12 lat wstecz  •  5 subskrybenci 6 odpowiedzi
ZEADubai
Jedziemy do ZEA (Dubaj), może ktoś natknął się na takie pytanie: dzieci 16 i 17 lat, są wklejone do paszportów rodziców, nie mają własnych dokumentów podróży. Biuro podróży jakoś powiedziało dość niepewnie, że nie będą potrzebować własnych paszportów... Proszę mi powiedzieć, co mam robić? W końcu mamy już zarezerwowaną wycieczkę, nie chcemy być niespodzianką na odprawie celnej.
12 lat wstecz  •  2 abonent 2 odpowiedź
ZEADubai
Jedziemy do ZEA (Dubaj), może ktoś natknął się na takie pytanie: dzieci 16 i 17 lat, są wklejone do paszportów rodziców, nie mają własnych dokumentów podróży. Biuro podróży jakoś powiedziało dość niepewnie, że nie będą potrzebować własnych paszportów... Proszę mi powiedzieć, co mam robić? W końcu mamy już zarezerwowaną wycieczkę, nie chcemy być niespodzianką na odprawie celnej.
12 lat wstecz  •  2 abonent 1 odpowiedź
Podróżuję z 10-letnim dzieckiem, czy potrzebuję notarialnej zgody męża na podróż z dzieckiem? Z góry dziękuję.
12 lat wstecz  •  4 abonent 6 odpowiedzi
ZEADubai
Czy stracimy koszt wycieczki, jeśli nie dostaniemy wizy ZEA?
12 lat wstecz  •  7 subskrybenci 17 odpowiedzi
ZEADubai
Kupiłem wycieczkę na 2 tygodnie. od 17 do 31 października wiza jest otwarta do 25 listopada czy mogę zostać przez tydzień po wycieczce z córką, która tam pracuje.
12 lat wstecz  •  4 abonent 3 odpowiedź
Pokaż więcej »