Pytania o StambułMiejsca i rozrywka

Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania

Więcej o Stambuł
Będę mieszkał w Sultanahmet (Fatih). Spojrzałem na mapę i nie znalazłem dużych supermarketów spożywczych. Powiedz mi, co jest bliższe i lepsze.
4 roku wstecz  •  3 abonent 2 odpowiedź
Mamy tylko śniadanie wliczone w cenę. A my chcielibyśmy nie szukać innej restauracji nigdzie indziej, tylko zjeść obiad i zjeść śniadanie w Hotelu Antusa Palace.
4 roku wstecz  •  2 abonent 1 odpowiedź
Piszą, że trzeba oddalić się od centrum turystyki i od razu będzie taniej. I możesz wymienić placówki lub adresy. Z góry dziękuję wszystkim)
6 lat wstecz  •  8 subskrybenci 7 odpowiedzi
Mieszkamy niedaleko Taksim)
6 lat wstecz  •  4 abonent 3 odpowiedź
Powiedzmy, że kupuję w mieście 2 litry ajranu, 1 kg baklawy. Czy można go bezpłatnie przechować w minibarze pokoju, czy trzeba wcześniej uzgodnić z hotelem?
10 lat wstecz  •  7 subskrybenci 6 odpowiedzi
Czy możesz mi powiedzieć, jak działają parki wodne w Stambule? Jak dojechać z centrum? Ile kosztuje park wodny i opłata? Piszą, że do aquaparków jest bezpłatna usługa, czy to prawda i jak wrócić?
10 lat wstecz  •  2 abonent 1 odpowiedź
Wszyscy piszą, że w Stambule jest wiele miejsc, które trzeba zobaczyć, o zakupach, ale ani słowa o morzu.Czy w Stambule można połączyć wycieczki i wakacje nad morzem?Gdzie i jak łatwiej to zrobić?
11 lat wstecz  •  6 subskrybenci 5 odpowiedzi
Słyszałem, że był już otwarty w kwietniu, ale nie mogę wygooglować ceny
11 lat wstecz  •  2 abonent 1 odpowiedź
Na stronach internetowych znajduje się wyjaśnienie podróży autobusem do parku Emirgan. A jak dostać się z Eminenu promem do parku?
12 lat wstecz  •  1 abonent Bez odpowiedzi
Strony internetowe podają, że w kwietniu rozpoczął pracę nowy park "Istanbul Vialand" w dzielnicy Eyup. Dziwne, że nie napisali nawet adresu.
12 lat wstecz  •  3 abonent 3 odpowiedź
Na stronie znalazłem adres aquaparku, ale trasa komunikacji miejskiej nie jest wskazana, proszę o informację.
12 lat wstecz  •  1 abonent 1 odpowiedź
Interesuje mnie koszt biletu na przejazd autobusem po mieście tj. trasy śródmiejskie, na przykład od Placu Eminenu do Muzeum Kariye.
Byłem kiedyś w Stambule ze zorganizowaną grupą. Chcę jechać jeszcze raz, ale na własną rękę.Biura podróży oferują pakiet wycieczki indywidualnej, ale można też kupić bilet samodzielnie i zarezerwować hotel. Doradź, jak najlepiej zrobić, jeśli podróżuję sam. Czy bezpieczniej jest kupować wycieczkę od firmy, czy nie ma to znaczenia? Dzięki
12 lat wstecz  •  7 subskrybenci 22 odpowiedź
Polecam restaurację z dobrym widokiem w okolicy Sultanahmet (na przykład w pobliżu mostu Galata, molo Karaköy) lub gdzie indziej ze średnimi cenami na małą imprezę firmową. Na przykład ~50 USD na osobę.
12 lat wstecz  •  2 abonent 1 odpowiedź
Powiedz mi proszę z doświadczenia: jeśli lecisz do Stambułu z Mińska nie w pakiecie wycieczkowym, ale na własną rękę, czy potrzebujesz jakieś dokumenty lub czy pieczątka wystarczy po przylocie na lotnisko do wizy? A jak długo ta wiza jest ważna?
Nie znalazłem tego na mapie terminala, kogo zapytałem - nie wiedzą
12 lat wstecz  •  1 abonent 3 odpowiedź
Recenzje na stronie dotyczące jedzenia są takie same: kawiarnia czy handel uliczny? A jeśli chcę kupić butelkę kefiru i 200 gramów sera?
12 lat wstecz  •  3 abonent 4 odpowiedź
gdzie kobieta może pójść jednego wieczoru? Zamieszkam w Sultanahmet.
12 lat wstecz  •  4 abonent 10 odpowiedzi
Powiedz mi proszę!Chcę robić zakupy i spacerować w centrum każdego wieczoru.Jak daleko od hotelu Artemis Marin Princess 5* jechać do centrum i jak???
12 lat wstecz  •  2 abonent 2 odpowiedź
Witam, jedziemy do Stambułu i chciałbym odwiedzić łaźnię turecką))) Doradzę, gdzie się udać (co nie byłoby na przenośniku) i jeśli to możliwe, przybliżone ceny))) Dziękuję
13 lat wstecz  •  3 abonent 12 odpowiedzi
Odpowiedz po zwiedzeniu zabytków, muzeów, w których możesz spędzić resztę dnia. Co robić wieczorem, gdzie iść, żeby nie było to bardzo męczące i bezpieczne, biorąc pod uwagę, że jestem sam. Dzięki
13 lat wstecz  •  5 subskrybenci 8 odpowiedzi
Kocham dobrą muzykę na żywo. Chcemy posłuchać czegoś autentycznego, orientalnego, ciekawego w Stambule - oczywiście na żywo. Proszę poinformuj jakiś bar (klub, kawiarnię artystyczną), gdzie można to zrobić. Najlepiej w okolicy Taksim.Pytam o muzykę na żywo i jakieś inteligentne miejsce. na jednym z forów odpowiedzieli na moje pytanie, abym nie błądziła po dyskotekach w Stambule i nie szukała przygód na moim F…. (podróżujemy razem z przyjacielem). Z góry dziękuję!
13 lat wstecz  •  3 abonent 4 odpowiedź
Kto świętował Nowy Rok w Stambule, prosimy o poinformowanie restauracji lub kawiarni, w której byłeś w świąteczny wieczór. Podróżujemy rodzinnie z dorosłym synem, planujemy zamieszkać obok przystanku tramwajowego Gulhane. Wiosną byliśmy w Stambule, jedliśmy tam, gdzie miał złapać głód. Nie patrzyli na sytuację, wszędzie było pyszne))) A teraz jedzą świąteczną kolację. Z góry dziękuję za dobrą radę :)
14 lat wstecz  •  1 abonent Bez odpowiedzi
W tym śniadanie w hotelu))
15 lat wstecz  •  4 abonent 6 odpowiedzi
czy Turcy mogą jednocześnie spotkać 2 dziewczyny z Turcji i Ukrainy?
15 lat wstecz  •  11 subskrybenci 14 odpowiedzi
Szef kuchni obiecał, że wypuści mnie na święta noworoczne, chcę pojechać do Stambułu, gdzie zrobić zakupy (skóra, szmaty), co zobaczyć, gdzie zjeść przepyszną rybę z widokiem na Trabzon, który hotel wybrać. Proszę pamiętać, że pojedziemy z żoną 6 razy (dzieci w domu) wcześniej było tylko Kemer 3-4 gwiazdki, z góry dziękuję, nie oferujemy głupich rzeczy od pracowników państwowych
15 lat wstecz  •  2 abonent 4 odpowiedź