Kryzys. Królowe to nie to samo

Pisemny: 9 czerwiec 2016
Czas podróży: 31 może — 11 czerwiec 2016
Ocena hotelu:
6.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 7.0
Czystość: 6.0
Odżywianie: 5.0
Infrastruktura: 6.0
Lato zaczyna się od wizyty w Turcji. Podró ż owanie nad Morze Ś ró dziemne w mojej rodzinie to tradycja, któ ra w 2016 roku postanowił a nie zmienić . Zaczynają c wybierać hotel, wahali się mię dzy Queens, Euphorią Tekirovą i Alva Donną w Kirishi. Potem poró wnali ceny, obliczyli i uznali, ż e dla czterech dorosł ych nawet 300 dolaró w oszczę dnoś ci jest już dobre, i wzię li Queens Park, któ ry był tań szy niż Alva i Euphoria. Ż adnych dzwonkó w alarmowych nie dał a intuicja. Byliś my już w tym hotelu w 2014 roku i wł aś nie piszczaliś my z zachwytu - z kuchni i obsł ugi. Niestety, emocje to już przeszł oś ć .
Chciał bym od razu dokonać rezerwacji, ż e moja recenzja opiera się na poró wnaniu Queens Park z poprzednich lat i Queens Park z sezonu 2016. Ludzie, któ rzy przybyli tu po raz pierwszy, są w ś wię tej rozkoszy, a przybysze, są dzą c po polityce hotelu, stanowią wię kszoś ć . Lubią wszystko, z pewnoś cią zaleją zasoby swoimi pozytywnymi recenzjami. Napiszę jak jest. Bo pamię tam jak był o.
1. ROZLICZENIE. Przyjechaliś my wcześ nie, nie był o problemó w z rozliczeniem, osiedliliś my się zaraz po ś niadaniu. Dali 5 pię tro, nad restauracją . Po pó ł dnia rzeczy suszą ce się na balkonie zaczę ł y pachnieć jak klopsiki, a dzień pó ź niej koktajl z ryb, grillowanych warzyw i kebabó w. Jedynym ratunkiem przed zapachami jest „zamknię cie wł azó w”. Ale niestety, wtedy moż na gotować - bo klimatyzator NIE DZIAŁ A po pewnym czasie. Jego godziny pracy to od 10 rano do 17 (chyba). I to wszystko. Oszczę dnoś ci. . . Bliż ej pó ł nocy kanał zaczą ł do nas mó wić...Dź wię ki i zapachy wcią ż są takie same. Musieliś my zmienić pokó j - ale przenieś li nas dopiero trzeciego dnia. Przenieś liś my się z piekł a restauracyjnego do willi na drugim koń cu hotelu. W willi pokó j, choć mniejszy, jest niebiań ski w poró wnaniu ze skrzydł em z widokiem na basen i restaurację ))) I nie jest gorą co, klimatyzacja w zasadzie nie jest potrzebna. Sejf, minibar, podstawowe meble, dwa gniazdka)))) W minibarze - sprite, fanta, cola, woda, sok jabł kowy, uzupeł niany co 3 dni (po przypomnieniu). Czyszczenie jest powierzchowne. Zmień rę czniki, poś ciel ł ó ż ko. Musiał em wskazać palcem lepki stó ł i gotowy szampon w dozowniku. Materace są bardzo twarde, zaró wno w budynku gł ó wnym, jak iw willach. Nieprzyzwyczajone koś ci mogą boleć ))))

2. Ż YWNOŚ Ć I NAPOJE. Naturalnie drugie pytanie po osiedleniu się to jedzenie. Tutaj moż esz dł ugo pisać . Na jedzenie (w poró wnaniu do lat poprzednich) - kompletna poraż ka. Zacznijmy od tego, ż e ultra-all-inclusive w Queens 2016 jest trochę dziwne. Powiedzmy, ż e nie ma jedzenia od 16-00 do 19-00 (nie liczą się ciasteczka i kawa). Bar z przeką skami jest zamknię ty, a gł ó wna restauracja serwuje kolacje dopiero od 19:00. Ta sama awaria od 21-00 do 23-30. Pó ź na kolacja - twoje problemy, gł oduj prawie do pó ł nocy. Tak, a po pó ł nocy moż na zjeś ć tylko ciepł ą zupę , zrobić kanapkę z serem kieł basianym i zjeś ć pomidora. Restauracje a la carte nie są w ogó le dostę pne za darmo. Cena biletu wstę pu to 10 dolaró w.
Co do menu gł ó wnego: grudkowate mię so w naturze nie istnieje. Woł owina - raz na pię ć lat. Jagnię cina - albo w formie kebaba, albo jako uroczyste danie. Nie widział em ż adnej czerwonej ryby. To prawda, ż e ​ ​ na grillu był tuń czyk. 1 raz. Ani okonia morskiego, ani dorado - menu rybne ogranicza się do mał ych ryb panierowanych, albo filetó w ś ledziowych - smaż onych, gotowanych, gotowanych na parze. . . Od mię sa - kurczaka (skrzydeł ka, udka, wieczorami grillowane filety), indyka (drobne kawał ki w sosie lub wieczorami ponownie grillowane). Zió ł i marynat jest wiele - ale z dnia na dzień są takie same, bez odmiany. Bez bazylii, bez rukoli. Mię ta - i to nie zawsze jest obecna. Dodatki - ziemniaki pod każ dą postacią , ryż , kasza bulgur, makaron. Pieprzą się wszę dzie! Nawet w sał atkach!
Sł odycze: w poró wnaniu z poprzednimi latami to szkoda, nie sł odycze ((( Baklava wystarcza maksymalnie na pierwszą godzinę posił ku, ci, któ rzy przyjdą pó ź niej, mogą tylko oblizać usta. Ciasta są tego samego rodzaju: herbatniki kawowe kruche ciastko + warstwa galaretki lub sufletu + jagody na wierzchu. Moż esz wybrać.4 ró ż ne kawał ki i zamykają c oczy, spró buj wszystkiego. NIE ma ż adnej ró ż nicy. Ja i mó j mą ż uwielbiamy smaż one banany w sosie karmelowym, figi, suszone morele i orzechy był y jedyne raz i to w skromnych iloś ciach. Podczas poprzedniej wizyty w hotelu te banany dawał y się tuczyć do ś pią czki cukrowej))) Ś wież e - nie, jak klasa. Nie za darmo, nie za pienią dze. Nie obserwuje się ró wnież obfitoś ci owocó w - 3-4 razy był y truskawki, zielone morele i twarde ś liwki. Z tego, co jest na każ dym posił ku - pomarań cze, jabł ka, arbuzy. Nie ma winogron, nie ma czereś ni, o ananasach czy jakichś figach w ogó le milczę .
Napoje - có ż , moż esz pić . Nalewają go oczywiś cie tak, jak odrywają go od siebie – w mikrodawkach. Wermut wlewa się do 1 ł yka. Czujesz się jak ż ebrak i alkoholik, przychodzą c do baru po raz czwarty i domagają c się „podwó jnego martini”. Oszczę dnoś ci ((((Koktajle to piekł o, zwł aszcza mojito. Przystosowaliś my się do tego sami, dodają c wł asny alkohol i wł asny sprite lub schweppes. Liś ć mię ty wypeł niony wodą mineralną lub lemoniadą to NIE MOJITO). Z mocnych napojó w, najbardziej rozsą dnym alkoholem jest brandy Soki z automató w - też bzdura, moż na pić tylko jabł ko.

Lody - oooh, od 15-15 do 16-15. Aby dostać kulkę lodó w - trzeba stać w kolejce. A wcześ niej - musisz skrę cić . Ponieważ lodó w jest za mał o, a jeś li przyjdziesz o 16-00, to po prostu moż e ich nie być . Znowu oszczę dnoś ci.
3. TERYTORIUM I MORZE
Pię kny, zielony. Dobrze zrobiony. Morze jak zawsze jest dobre, personel pilnuje plaż y. Nie ma zepsutych leż akó w, wszystko jest w normalnym zakresie. Basen też jest we wzglę dnym porzą dku, ale są niespodzianki w postaci np. porzuconej pieluchy pod leż akiem. Jednak to nie tyle wina obsł ugi, któ ra nie ma czasu na sprzą tanie, co rodakó w ś wiń , któ rzy uważ ają , ż e wszyscy są im winni. . .
Na terytorium jest wiele kotó w, są bardzo dobrze wychowane, chę tnie zjedzą kieł basę lub kawał ek mię sa, jeś li zaoferujesz. A jeś li nie zaoferujesz, to nie bę dą bł agać . Ż ó ł w mieszka w pobliż u szklarni, rano chodzi po trawniku)
Jest ł aź nia turecka, sauna, ł aź nia rzymska, a nawet podobień stwa z podgrzewanymi krzesł ami wył oż onymi mozaiką . Nazywają się tepidarium - idealnie nadaje się do rozgrzania kamieni nerkowych)))))
4. ANIMACJA I ROZRYWKA. Jeź dzimy na wakacje bez dzieci, wię c nie mogę docenić jakoś ci opieki nad najmł odszymi. Sł yszał em, ż e mamy oburzają się pracą miniklubu – animatorzy nie biorą pod patronat „aktywnych” dzieci. Zasadniczo wszystkie dzieci wiszą na gł owach rodzicó w, aktywnie tł oczą c się w godzinach wieczornych wokó ł lobby baru, co tworzy dziwny widok - o 11 w nocy wię cej dzieci w wieku przedszkolnym krę ci się w barze, bł agają c o colę i orzechy niż doroś li zamawiają cy alkohol.

Co do wieczornych pokazó w - có ż , TAKIE. Niczego nie skoń czył em oglą dać . Tań ce brazylijskie - 6 dziewczyn-tancerek, 40 minut tań czy niekoń czą cą się mieszankę tań có w z tymi samymi ruchami. Break dance - b-boys, krę cą c dolny break pod Prodigy. Konkurs Miss QueensPark - cztery dziewczyny został y zaproszone do ś piewania karaoke z wodą w ustach (O mó j Boż e, co za czł owiek, Louboutins itp. ). Jednym sł owem dział alnoś ć amatorska na poziomie obozu pionierskiego. Ale z drugiej strony, moż e jesteś my snobami – ludzie ś miali się , bawili, filmowali telefonami i bili na stoją co.
5. KONDYGNACJA WAKACYJNYCH. Có ż , tutaj myś lę , ż e wszystko jest jasne. Luzem - Ukraina. Kijó w, Odessa, Zaporoż e, regiony zachodnie. Na oknach i balkonach co jakiś czas wieszane są ukraiń skie flagi. Na obiad niektó rzy przychodzą w haftowanych koszulach. Jest kilka rosyjskich rodzin. Kolejne 20 procent jest ró wnomiernie rozł oż one mię dzy Kazachstanem a Europą . Od czasu do czasu ma się wraż enie, ż e do hotelu przybyli dzicy ludzie z zapomnianej przez Boga cywilizacji. Widzieliś my, jak jedna z wczasowiczek wzię ł a peł ne garś ci torebek herbaty i… schował a je do stanika, nie odchodzą c od stoł u. Na plaż y mamy bez wahania wysikają swoje dzieci na pobliski leż ak „na piasku”. Chociaż do toalety moż na przejś ć maksymalnie 100 metró w. Na trawnikach cią gle natykamy się na jakieś papierki po cukierkach, dzieciaki biegają ce po hotelu wcale nie są przyzwyczajone do wyrzucania czegokolwiek do koszy. A Turcy nie mają czasu na sprzą tanie, chociaż liż ą terytorium i sadzą kwiaty prawie przez cał ą dobę .
Podsumowują c powyż sze: moim zdaniem Queens Park Tekirova z solidnej, mocnej pią tki zmienił się w zwykł y hotel, któ ry nie ma chipsó w, duszy, zapał u. Tak, goszczą , tak, karmią , tak, sprzą tają - ale niestety nie ma już zachwytu, a problemó w i nieporozumień jest wię cej niż udogodnień . Myś lę , ż e na tej wycieczce moja osobista przyjaź ń z Queens Park się skoń czył a. Nie ma ochoty na powró t.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał

Uwagi (4) zostaw komentarz
аватар rena1alieva
rena1alieva

Byłam tam od 29 czerwca do 10 lipca. Wiśni, winogron, śliwek, gruszek, arbuzów, melonów, kiełbasek, grejpfrutów było pod dostatkiem.

Tue, 11 Jul 2017, 19:21
аватар rena1alieva
rena1alieva

To, że ludzie chowają herbatę do staników i sikają w kącie, świadczy tylko o złych manierach, a hotel nie ma z tym nic wspólnego.

Tue, 11 Jul 2017, 19:23
аватар rena1alieva
rena1alieva

Byłam tam od 29 czerwca do 10 lipca. Wiśni, winogron, śliwek, gruszek, arbuzów, melonów, kiełbasek, grejpfrutów było pod dostatkiem.

Tue, 11 Jul 2017, 22:21
аватар rena1alieva
rena1alieva

To, że ludzie chowają herbatę do staników i sikają w kącie, świadczy tylko o złych manierach, a hotel nie ma z tym nic wspólnego.

Tue, 11 Jul 2017, 22:23
аватар