Pytanie o hotel Viking Garden Hotel 4*

Aktualne wycieczki do tego hotelu?
Uzyskaj najlepszą cenę od biur podróży
  Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania
81 subskrybenci zostaną
powiadomieni o problemie

Powiązane pytanie «Ogólne problemy»
wieczory tematyczne
Dzień dobry! Planujemy odwiedzić Twój hotel na początku czerwca, wybierz termin. Chciałbym wiedzieć w jaki dzień tygodnia - jaki wieczór tematyczny? Chciałabym 2 razy złapać morze w czasie wakacji. Mąż uwielbia owoce morza :-)
Z pozdrowieniami Elena, Niżny Nowogród
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał
Subskrybuj
6 subskrybenci  • zapytał 2013-03-2112 lat wstecz
Odpowiedzi  •  27
аватар ENG56
To pytanie należy kierować nie na forum, ale na stronę hotelu.
аватар larissonn
W hotelu 4* nigdy nie będziesz miał owoców morza, nawet o tym nie marzysz, tylko w 5 „ultra”.
аватар Pachok
+1. Maksymalnie - ryba będzie smażona i grillowana. Może posypą sałatkę z rozmrożonymi krewetkami atlantyckimi, ale nie gęsto :)
аватар C4ACTbE
W dzień morza podano nam (oprócz zwykłej smażonej i grillowanej ryby, sałatek z owocami morza) małże smażone w cieście i tuńczyka zapiekane w cieście, wszystko jest bardzo smaczne !!!
W którym dniu tygodnia "dzień rybny" nie powiem, ale w ciągu dwóch tygodni naszego pobytu na pewno było 2 razy))))))))
Jednocześnie raczej nie mieli mrożonych owoców morza, bo ryby, krewetki i tak dalej są sprzedawane na ich rynku za grosze, lody nie są wcale tańsze, to po co?))))))))
аватар Pachok
Ryba to ryba, a nie owoce morza. Jest już zwykle na szwedzkim stole w normalnych hotelach.
Na tym wybrzeżu nie ma połowów krewetek, są one importowane (mrożone). Ani ryby, ani krewetki nie są sprzedawane na ich rynkach za zwykłe grosze, nie ma potrzeby fantazjowania.
A z jakimi innymi owocami morza były sałatki? Nie dwie krewetki, trzy krążki kalmarów (również rozmrożone) z mnóstwem bzdur? Może były przegrzebki lub homary?
аватар larissonn
Turcja nie jest krajem, w którym przestrzeń dla miłośników owoców morza jest dla Ciebie w Tajlandii czy Wietnamie. A na rynku nigdy nie widziałem krewetek za grosze.
аватар C4ACTbE
Tak, wszystko jest świeże w moskiewskich restauracjach, ale zamrożone na wybrzeżu Morza Śródziemnego)))))
Dlaczego więc spieszysz się do Turcji? Bez przegrzebków i homarów? (Przepraszam za bycie niegrzecznym))))))))))
аватар larissonn
Świeży jest wtedy, gdy go złapali i natychmiast położyli na stole.Czy łowienie krewetek i innych owoców morza rozpoczęło się w rzece Moskwie? Nie wiedziałam, ale pisałam, żeby ludzie, którzy przyjeżdżają do niedrogiego hotelu, nie mieli próżnych nadziei, a potem w recenzjach nie napisali, że jedzenie jest złe i „nigdy nie było nawet owoców morza”
аватар C4ACTbE
Cóż, oto link dla zainteresowanych))))
http://www.property-in-turkey.ru/fish-in-turkey.html
аватар Pachok
Nie przepraszam za bycie niegrzecznym. Do Turcji nie "przyjeżdżamy", jedziemy tam odpocząć. Czy tylko „spiesz się” do innych krajów po owoce morza?
Według twojego odniesienia - ryby. I to wszystko. Krewetki mrożone, jak pisałem, są „królewskie” (choć w ogóle ich na zdjęciu nie ma), najprawdopodobniej azjatyckie, uprawiane na nawozach na polach Tajlandii i Wietnamu. I nie ma potrzeby uczyć tu naukowców, jeździmy do Turcji od 15 lat z rzędu, nie ma tam lokalnych normalnych owoców morza. Jest ryba, o której od razu napisano. więc na pyszną rybę trzeba też jechać nie do hoteli na wybrzeżu Morza Śródziemnego, do restauracji w Ulupinar. No lub już w Stambule.
Z.Y. „Zwykłe grosze” to, jak się okazuje, 30 lirów (czytaj - dolarów) za okonia morskiego i 40 lir za importowane krewetki. Brak słów.
аватар hatinka
Niewiele wiem o Turcji, ale w większości europejskich krajów nadmorskich, gdzie rybołówstwo jest zajęciem dużej części miejscowej ludności, znalezienie lokalnych świeżych ryb lub owoców morza to prawdziwe poszukiwanie!
W Chorwacji świeża, lokalna ryba jest wtedy, gdy wybierasz dla siebie jeszcze żywą i gotujesz ją dla siebie - kosztuje to kilka rzędów wielkości więcej niż przy zwykłym zamówieniu. Restauracje, w których można zjeść świeże owoce morza, należy szukać z wyprzedzeniem, ponieważ często w miejscach turystycznych wszystko jest na porządku dziennym, a właściciele często oszczędzają. To samo dotyczy miast pokonanych przez turystów w Czarnogórze, Grecji, Włoszech…
Wszyscy rzadko jesteśmy wielkimi ekspertami w gastronomii i raczej nie rozpoznamy oszustwa, ale istnieją dwie niezawodne opcje !!!
Pierwszym (tak nie kochanym przez wielu, ale najbardziej niezawodnym) jest pójście wcześnie rano na targ rybny, a są one we wszystkich miastach nad morzem. Nawet na Lazurowym Wybrzeżu))) i tam wszystko kupować i gotować albo samemu, albo w razie potrzeby zapytać właścicieli (pensjonaty i małe hotele z własną kuchnią zawsze odpowiadają na prośbę).
Drugi jest bardziej realny. Wybierz z wyprzedzeniem dobre restauracje zgodnie z opiniami (na przykład triadvisor) i jedz tam. Najlepiej restauracje odwiedzane przez mieszkańców, nie przeznaczone dla turystów.
аватар Pachok
zgadzam się z hatinką,
A na anatolijskim wybrzeżu Turcji w ogóle nie ma połowów. Taki bazar, który jest na zdjęciu w artykule, można łatwo zobaczyć w Kijowie, a przy tym samym asortymencie - prawie wszystko jest rozmrożone lub „farma”. A bardziej bezczelni sprzedawcy zaśpiewają tę samą piosenkę – o „właśnie złowionym sandaczu” i „dzisiaj łososiu przywiezionym samolotem z Norwegii”.
W Ulupinar płynie rzeka z rozlewiskami, na której hodowany jest lokalny „pstrąg”, nad wodą znajdują się restauracje w różnych kategoriach cenowych. Tutaj ryby będą świeże. Można tam zamówić kraby z homarami, ale będzie to to samo, co zamawianie w domu - importowane.
аватар Alexandr-
larisson!
Aby zbudować sobie „eksperta” w niedrogich hotelach, musisz przynajmniej odwiedzić ten hotel. Gdybyście odwiedzili Garden Resort, zrozumielibyście, że jedzenie tutaj jest na poziomie hoteli 5*.
I nie pisz więcej bzdur o tym, jak ilość owoców morza zależy od liczby gwiazdek hotelu.
Pachoka!
Najpierw odwiedź Garden Resort, aby mieć moralne prawo do oceny czegoś.
Zasadniczo pytanie. Nikt nie powie dokładnie, w jaki dzień jest wieczór morski w Ogrodzie, ponieważ z tygodnia na tydzień mogą zmieniać dni. Ale raz w tygodniu jest w porządku. Możesz skontaktować się z przedstawicielem hotelu.
аватар Pachok
Mam moralne prawo do oceniania czegokolwiek. I nie masz prawa mówić mi, co mam pisać, a co nie.
Własnymi słowami - aby porównać z hotelami 5*, musisz podróżować do 5*. Od 15 lat jeździłem do wielu hoteli w Tzruia różnych kategorii i doskonale wiem o czym mówię.
аватар Alexandr-
Pachoka!
Nie powinieneś się obrażać. Udało mi się też odwiedzić wiele miejsc) Chodziło mi o konkretny hotel, na pewno nie byłeś w nim. Jeśli chodzi o tureckie 4* i 5*, nie mam wątpliwości, że jesteś przebiegły! Pewnie dobrze wiesz, że czwórek jest dużo, lepiej niż wiele piątek. I wzajemnie. Wystarczy posortować według ceny w tej samej wycieczce Tez - ten sam Garden Resort będzie kosztował dużo 5 *. Więc samo patrzenie na liczbę gwiazdek jest głupie. Jest Amara Wings 5* i jest trochę Kemal Bay, też 5*. Ale ta Kemal Bay, w porównaniu do Amara, będzie wyglądać maksymalnie na 3 *, a ten sam Garden Resort jest znacznie wyższy na poziomie, choć cztery.
Dlatego mówię, najpierw odwiedź hotel, a potem pisz.
аватар Pachok
Aleksandrze, nie powinieneś być urażony żadną nieentuzjastyczną wzmianką o Bergamocie. Fanatyzm nie jest dobry w żadnej postaci. Ten hotel jest zdecydowanie dobry. Dla Twojej kategorii. Nikt nie beszta Twojego ulubionego hotelu, ale co mają z nim wspólnego owoce morza? Jeśli nie zgadzasz się z naszą opinią, prosimy o opisanie menu wieczorów tematycznych (oprócz ryb i krewetek).
Jeśli chodzi o ogólne 5* i 4* w regionie Kemer, Bergamot jest jednym z niewielu normalnych hoteli 4*. Są dobre trójki, jest dużo dobrych 5*, ale są prawdziwe problemy z 4*.
аватар Alexandr-
Cóż, mój ulubiony hotel jest zupełnie inny)))
Jeśli chodzi o tematyczne wieczory „morskie”, to są one takie same w każdym hotelu w Turcji, o ile w ogóle się tam odbywają. Jeśli chodzi o Kemer, to wśród miejskich hoteli Garden Resort jest jednym z najlepszych. Nie patrzę na gwiazdy. Inna sprawa, że ​​ta sama Amara kosztuje 2 razy więcej. Ale czy jest dwa razy lepszy, nie wiem. Nie mówię o hotelach na wsiach. W tym przypadku tylko o bezpośrednio miejskim.
I nie bronię Garden Resort i nie obrażam)))
To po prostu obrzydliwe przeczytać coś w stylu „W hotelu 4* nigdy nie będziesz miał owoców morza, nawet o tym nie marzyj, tylko w 5 „ultra”. Nie napisałeś tego, więc roszczenia nie są przeciwko tobie.
A fakt, że nie byłeś w Garden Resort jest faktem. Mam nadzieję, że zatrzymasz się tam ponownie.
аватар Pachok
Zobaczmy… może odwiedzę, chociaż wolę hotele na wsiach, z dużym terytorium i tylko 1 linią. Czy będzie opis menu na wieczór tematyczny? Wtedy to się nie liczy.
аватар Alexandr-
Cóż, po prostu lubię hotele miejskie bardziej ...
Bardzo nie lubię owoców morza, więc nie pomogę w tej sprawie...
аватар larissonn
Aleksandrze, też chciałbym zobaczyć menu. Może marnuję pieniądze na Wietnam i Taj, a wszystko jest o wiele prostsze, Garden Resort Hotel.Boże, jeśli jest raj dla miłośników owoców morza, to nie pojadę do Rixos w kwietniu, gdzie jest z nimi ciasno (można powiedzieć prawie nie), ale pojadę do twojego ulubionego hotelu. Tylko umówmy się od razu - posypane sałatką z krewetek (nawet gęsto) i małżami w ryżu, nie będziemy nazywać owoców morza. Z niecierpliwością czekam na relację i zdjęcia.
аватар Alexandr-
larisson!
Znowu nie jestem miłośnikiem owoców morza. Jestem pewien, że Garden Resort i Turcja w ogóle nie będą w stanie konkurować z waszym ukochanym Wietnamem i Tajlandią. Wolę Turcję i all inclusive.
A ty, powodzenia w Tajlandii) Nie myl gałęzi, tutaj o Turcji)))
аватар Pachok
Tutaj ogólnie o owocach morza w konkretnym hotelu :)) Chciałbym konkretów. I Larissonn ma rację - nawet w 5 * w Turcji z napiętymi owocami morza. Jeśli w Bergamocie jest inaczej, chcę tylko wiedzieć na przyszłość.
аватар Pachok
Turcja może konkurować z Tajlandią. Jeśli chodzi o morze, klimat, pojęcie wszystkiego. Cena już wyprzedziła zarówno Tajlandię, jak i Wietnam. Ale pod względem owoców morza nie może konkurować nie tylko z Azją Południowo-Wschodnią, ale nawet z europejskimi krajami przybrzeżnymi - Hiszpanią, Portugalią, Włochami. Jedźmy więc do Turcji każdy po własne wrażenia, ale nie wprowadzajmy w błąd tych, którzy właśnie tam jadą.
аватар Alexandr-
Pachoka!
Oczywiście napięte!Według Państwa Garden Resort to jedyny hotel w Turcji, specjalnie dla którego kupują owoce morza. Ten sam czas, co w całej Turcji. Mówię, że 4*, że 5* - wszystko jedno. Zapytaj kogoś innego, czy chcesz konkretów, w ogóle nie obchodzą mnie owoce morza. A kto tak bardzo je lubi i kto nie może bez nich żyć przez kilka tygodni - miejsce w innych krajach.
Wolę Turcję, bo owoce morza są równoległe do mnie.
аватар Alexandr-
Coś w Hiszpanii nie jest pewne, że jest lepsza od Turcji pod względem owoców morza.
аватар Pachok
@Wolę Turcję, bo owoce morza są równoległe do mnie.@
Znowu dwadzieścia pięć :) Temat nie jest o Tobie, nie o tym, dlaczego wybierasz Turcję czy Hotel Bergamot. I o tym, jakie owoce morza będą na wieczorze tematycznym.
Możesz być pewien Hiszpanii :)
аватар Alexandr-
Pachok!!!!
Hotel nazywa się Garden Resort.
Nie mogę wymienić owoców morza na wieczór tematyczny, zapytaj miłośników owoców morza z tego hotelu. Ten wieczór zainteresował mnie najmniej. Ryba jest dla mnie rybą. Nie powiem nawet, co to była za ryba, a tym bardziej owoce morza.
Jeśli byłeś w Hiszpanii, możesz powiedzieć, jak to jest z owocami morza. Byłam w Hiszpanii tylko raz, również w hotelu all inclusive 4*. Karmienie - nie zbliża się do Turcji. Przyznam, że w Hiszpanii można było delektować się owocami morza, ale oczywiście nie w hotelu, tylko w jakiejś rybnej restauracji...
awatara
Odpowiedz na inne pytania dotyczące Viking Garden Hotel 4*
Dodaj zdjęcie
Ładowanie...
Zdjęcie przesłane
×
Wszystkie pytania
ZEA
już