Przegląd oburzenia i negatywności. NIE POLECAM!

Pisemny: 25 październik 2020
Czas podróży: 20 — 27 październik 2020
Ocena hotelu:
5.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 6.0
Usługa: 8.0
Czystość: 2.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 6.0
NIE POLECAM! Gravel Hotel to nie 5 gwiazdek, maksymalnie 3 z rozcią gliwoś cią . Co wię cej, nie jesteś my rozpieszczonymi turystami, bo. był y za granicą po raz pierwszy. Ale nadal nie mieszkamy w lesie: oglą damy telewizję , komunikujemy się z ludź mi, wię c nasze wraż enie powiedział o nam, ż e to nie jest 5 gwiazdek. I nie tylko my tak myś leliś my. Z któ rymi nie komunikowaliś my się (na wycieczkach, na posił kach, na plaż y), nie sł yszał em od nikogo ani jednej pozytywnej opinii, wszyscy goś cie byli niezadowoleni, a ci, któ rzy są już zapalonymi podró ż nikami i mają się z czym poró wnać , i począ tkują cych.
Czym dokł adnie jest niezadowolenie?
1. Pokoje są baaaardzo sprzą tane, a raczej w ogó le nie są sprzą tane. I na począ tku w podzię kowaniu zostawiliś my mini-prezenty - przyniesione ze sobą sł odycze. W ł azience w dniu naszego przyjazdu, ponieważ ś lady i plamy z pasty na panelu umywalki i na kafelkach na podł odze pozostał y przez cał y tydzień naszego pobytu: nigdy nie był y myte przed naszym przyjazdem, nie podczas naszej wizyty. Kiedy spojrzysz w dó ł z balkonu na dachu 0. pię tra, wokó ł leż y duż o ś mieci, któ rych po prostu nie ma (to też leż ał o bez ruchu przez tydzień : dochodzę do wniosku, ż e to wszystko tam leż ał o przez bardzo dł ugi czas i nikt nie zamierza tego posprzą tać ). Kiedyś dostaliś my tylko kompletną hań bę , a nie rę cznik do stó p - w niektó rych miejscach ś cierał y się kawał ki frotte (nie, oczywiś cie moż na z tym ż yć . Ale jeś li hotel pozycjonuje się jako 5 gwiazdek, to nie powinno być takich ł za).

Był dzień , kiedy zawiesiliś my znak na klamce drzwi, ż e potrzebowaliś my sprzą tania pokoju i poszliś my popł ywać - ten znak wisiał przez cał y dzień , wię c sami usunę liś my ten znak, kiedy przyjechaliś my. Listwy przypodł ogowe w pokoju są przyklejone, jakby jaką ś dwustronną taś mą , i już oddalają się od ś ciany. W ł azience nie ma odś wież acza powietrza. Pasty do zę bó w nie rozdają (to drobiazg, ale byli ludzie, któ rzy wiedzą , ż e w innych 5* jest to zwykle wymagane, wię c nie zabrali jej ze sobą . Drobiazg, ale nieprzyjemny - tup z drogi do najbliż szych sklepó w (20 minut w jedną stronę ) i tam poszukaj pasty do zę bó w). Szlafroki ró wnież nie są wydawane.
W pokoju znajdują się rę czniki, a w spa dostę pne są.2 dodatkowe rę czniki. Doś ć czę sto zdarzał o się , ż e oddawaliś my tam brudne rę czniki, ale nie mieli nowych do wymiany. Po przyjeź dzie na stole leż ał a butelka 1.5 litra czystej wody. Wypiliś my i już nas nie kł adli (tylko w mini-barze 0.33). W minibarze nie ma alkoholu. Tylko soda w puszce: cola, sprite, fanta, zwykł a woda 0.33, czasem podawali wodę mineralną .
2. Stan techniczny. W ł azience kabina prysznicowa nie domyka się cał kowicie (jest jedna szklanka i tyle), wię c gdy bierzesz prysznic ta przegroda tak naprawdę nie oszczę dza i woda leci na podł ogę . W pokoju nad ł ó ż kiem znajdują się przeł ą czniki: reflektory nad ł ó ż kiem i lampa podł ogowa - nie wszystkie dział ają . Co do sprzą tania to chciał em zadzwonić na recepcję przez telefon zainstalowany w pokoju - nie dział a. Wi-Fi dział a bardzo sł abo, czasem w ogó le nie dział a.
3. Odż ywianie. Bufet, widocznie ze wzglę du na oszczę dnoś ć , jest tak zaprojektowany, ż e nie zjesz duż o, bo nie ma co jeś ć . Nie, rozkł ady nie są puste, ale „ró ż norodnoś ć ” potraw nie wzbudza duż ego apetytu. Ogó rki, pomidory i sał atę mogę jeś ć w domu. Makaron jest zawsze zimny. W ogó le nie ma wyboru mię sa i ryb. Przez 6 dni na obiad podawano raz lub dwa razy ryby, a potem tego samego gatunku. Mię so to gł ó wnie kurczak. Czasami był y paluszki woł owe. Bez kebabó w, stekó w (opró cz kurczaka, a nawet wtedy nie na grillu), ż eberek. Teraz granaty są dojrzał e, ale ich nie mamy (jabł ka, pomarań cze, ś liwki). Jest tylko jeden rodzaj piwa - Tuborg light i tyle. Herbatę nalewa się do szklanek, jak moż na ją pić , jeś li herbata jest gorą ca, a szklanki nie mają uchwytó w – to jest na soki/koktajle, a na gorą ce powinny być filiż anki/kubki (do filiż anek nalewano tylko kawę ).

Buł eczki zewnę trznie ró ż nią się od siebie kształ tem, ale w ś rodku są takie same - zwykł y chleb, nie sł odki. Kieł basa jest tak niskiej jakoś ci, ż e nie da się jej zjeś ć . I tylko zwykł a varenka, bez salami, bez gotowanej wieprzowiny, bez serwetki itp. nie. Wino tylko wytrawne: biał o-czerwone, bez sł odkiego/pó ł sł odkiego. Od lokalnych: ró ż ne wina, tureckie lokum, nie ma nic pod rę ką . Ż adnych pudeł ek na lunch ani suchych racji ż ywnoś ciowych. Ale jeś li zamó wisz odpł atnie w pokoju menu (znajdują cym się w pokoju), coś innego jest ciekawsze. Ale tł umaczenie na rosyjski jest niezgrabne i przetł umaczone w czasie.
4. Bary/restauracje na parterze. Beer Bar nie dział a, Grill Bar robi coś w rodzaju chleba pita z mał ym nadzieniem i to wszystko. Woody Bar - menu nie ma, jest facet, któ ry musi podejś ć i zapytać , co tam na ogó ł gotują (jakieś niewolnictwo), menu też nie jest rozbudowane: hamburgery, frytki, buł ka w pita. Kolejny bar z lodami i napojami. Najciekawsze jest to, ż e wszystkie te lokale dział ają w godzinach 12:00-17:00 (jeden bar jest cał odobowy, ale nie ma tam nic do jedzenia). Od 12 do 17 - jak to jest w ogó le? Wieczorem jest program rozrywkowy, chcesz jakoś usią ś ć , przeż uć coś pod spektaklem z alkoholem, ale to wszystko - nie gotują . Nawiasem mó wią c, o programie rozrywkowym - stoł ó w i krzeseł jest bardzo mał o jak na tak duż y hotel, ponad poł owa goś ci stoi.
W tych barach lista alkoholi też jest skromna: mojito bez mię ty i ogó lnie jakieś mdł e i bez smaku: woda z lodem i cytryną , piwo to samo - lekki tuborg, wino to samo (chociaż robią bardzo smaczne wino z granatu , truskawki, jeż yny, dziury, czereś nie, któ re moż na kupić na mieś cie, ale dlaczego nie w hotelach do dystrybucji? ). Orzechy do piwa są pyszne. Ale z jakiegoś powodu podaje się je w ską pych kubkach, w wię kszych kubkach odmawia się - có ż , po co ultra jeleń kluzer? Chcę od razu wzią ć normalną szklankę i nie biegać trzysta razy do baru. Basen jest zamknię ty w godzinach 19:00-08:00 - co masz na myś li? Dlaczego jest zamykany tak wcześ nie od 19:00? W tej chwili moż na jeszcze brną ć w wodzie przy podś wietleniu. W dzień morze, wieczorem basen oś wietlony, ale nie.
5. Sauna. Dział a od 8-19. Dlaczego do diabł a? ! Gdzie jest logika? ! Dlaczego w Turcji o +25 (sezon aksamitny) chodzić na ką piel w cią gu dnia, jeś li jest morze, basen. Bardziej logiczne jest pó jś cie wieczorem po wycieczkach, aby spę dzić czas w saunie, jacuzzi. Peruka jest mał a. W jacuzzi musisz samodzielnie wł ą czyć bą belki (przyciski są wbudowane). Wł ą cza się raz na jakiś czas, czasem w ogó le się nie wł ą cza. Otwory, z któ rych te bą belki wychodzą są wbudowane w dno i po bokach, te po bokach w ogó le nie dział ają . Woda w basenie i jacuzzi jest zimna. Są szafki z zestawem zakodowanym, ale nie ma bransoletki z numerem (cyfry są zapisane na samych szafkach, jeś li zapomniał eś , to idź do wszystkich wprowadź kod, aż znajdziesz swó j). Wyś wietlacz w ł aź ni parowej wskazują cy temperaturę , czas - nie dział a, a raczej jest wł ą czony - dział a, ale nie jest skonfigurowany.

W pobliż u jacuzzi nie ma haczykó w na rę czniki - gdzie je powiesić ? Rzuć je na podł ogę , a potem zetrzyj? W saunie są grzejniki elektryczne, ale jest wiadro wody. Dlaczego nie ma ż adnych znakó w ostrzegawczych, ż e nie moż na wylać wody na skał y, bo jest pod nimi grzał ka elektryczna, i po co wstawiać tam to wiadro wody? W rezultacie pewnego „pię knego” wieczoru jeden z przybyszó w, albo z niewiedzy, albo z innych powodó w, wlał do niego wodę , co wywoł ał o iskry.
6. Poję cie ultra deer klyuzev obejmuje (wł aś ciwie zdaliś my sobie tam sprawę , ż e to wł aś nie odró ż nia go od samego jelenia klyuzev, obecnoś ć a la carte) bezpł atną wizytę we wł oskiej restauracji, tylko tam jest linia, jak w Zwią zku Radzieckim na kieł basę w czasach niedoboru. Trzeba się zarejestrować i czekać nie wiadomo ile dni, prawdopodobnie dlatego, ż e godziny otwarcia to 19:00 - 21:29, to jakoś za mał o jak na taki hotel. Ale to nie wszystko oszoł omienie: wtedy ta restauracja był a ogó lnie zamknię ta z powodu pandemii. Co? Naprawdę ? ! To znaczy wszyscy - goś cie tego hotelu trzy razy dziennie oddychają sobie w szyje przy dystrybucji podczas ś niadania, obiadu i kolacji, a do restauracji za ś cianą w tym samym hotelu przez tego samego goś cia - to nie jest dł uż ej moż liwe - pandemia.
Ró wnież na A la carte moż na odwiedzić turecką restaurację . Ró wnież przez rezerwację , ale za opł atą . To jest naprawdę zabawne - wię c jaki jest sens ultra jelenia klyuzev? Tak, gdyby nie ten super-duper jeleń kluzev w hotelu, nie był bym w stanie znaleź ć tureckiej restauracji w Turcji za opł atą . Wł aś ciwie, jeś li to był ultra rogacz jelenia, to nie dostaliś my tego, tj. Okazuje się , ż e zapł acili jak za ultra, ale po prostu dostali.
„+”: plaż a jest dobra: czysta, woda czysta (ale to nie zasł uga hotelu - taka woda jest wszę dzie). Ciś nienie wody pod prysznicem jest doskonał e: gorą ca, zimna bez przerwy. Pokoje po naszej stronie mają wspaniał y widok zaró wno na gó ry jak i morze.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał