Pytanie o Antalya

  Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania
865 subskrybenci zostaną
powiadomieni o problemie

Powiązane pytanie «Miejsca i rozrywka»
ROSYJSKIE PELMENI W ANTALII
Drodzy turyści! Otworzyliśmy fabrykę Zachar w Antalyi do produkcji rosyjskich pierogów, pierogów itp. bez barwników i dodatków (w cenie nawet dla dzieci). Są również dostępne na rynkach Genpa. Powiedz mi proszę - kto próbował i gdzie?
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał
Subskrybuj
6 subskrybenci  • spytał 2013-03-0812 lat wstecz
Odpowiedzi  •  16
аватар nesnew
Pierogi pojawiły się w hotelu Queen's Park Tekirova, być może są kupowane w tej fabryce.
Całkiem przyzwoicie, aw połączeniu z gęstą śmietaną - znakomita! :)
аватар krikim
co reklamować? ))) Pierogi można zjeść w domu, ale w Turcji trzeba zjeść kebab, rybę, kofte, pide i tak dalej)))
аватар elenako
Trochę dziwne ---- Do Tuły z własnym samowarem? 77 ---
Kto je ugotuje na wakacjach?
A w restauracjach jest co wybierać, nie tylko pierogi i pierogi.
аватар nesnew
elenako, krikim może zores2010 i reklamuje produkcję pierogów... :)))), ale po wyjściu z morza: zabranie piwa i pierogów - przechwycenie robaka w chłodnym (pod markizą) bufecie... i znowu w morzu... tak nie pamiętam samowara Tula!
Swoją drogą, co sądzisz o barszczu, tam też możesz zjeść. :)))
аватар krikim
nesnew, +40 nie ciągnie barszczu)))
Nie rozumiem, kiedy przyjeżdżasz do innego kraju i jesz własną kuchnię ... Cóż, to nie jest dla ciebie koreańskie jedzenie :))) Cóż, oczywiście w hotelach, cokolwiek by powiedzieć, catering publiczny ... I wychodzisz z hotelu i idziesz spróbować kebaba - tak http://youtu.be/QMp1xXsie6I IMHO z tureckim Efezem w butelce (najważniejsze jest zrobienie w Izmirze lub Stambie) samo :)) A potem w samolocie i do pierogów. Smacznego )))
аватар nesnew
krikim, jedno nie przeszkadza drugiemu... :)
Zgodnie z twoją logiką nie można pić herbaty i kawy podczas upałów ???
Za ofertę do zjedzenia kebaba dziękujemy, hotel również posiada. :)))
Myślę, że im większy wybór mamy w hotelach, tym lepiej dla nas!!! czy masz inne zdanie?
Widać, że kolor i smak… ale to oczywiste!
Swoją drogą barszcz i pierogi wyprzedają się z hukiem!!!(ja też obserwowałam to przy 43 stopniach w lipcowym cieniu) Podobno ludziom się to nadal podoba.
аватар elenako
OCZYWIŚCIE Jeśli gotowy produkt jest oferowany w restauracji, to dlaczego nie zanieść go tym, którzy sobie tego życzą.
Ale jeśli zaproponują mi kupienie go na rynkach Genpa na wakacjach, to dlaczego go potrzebuję ????
аватар krikim
nesnew mam inne zdanie ... kebab w hotelu to wcale nie ten sam kebab co w restauracjach i kawiarniach, to samo dotyczy ryb (powiedzmy, że nie zostaniesz podany w hotelu - to nie jest takie tanie 20TL w restauracji około 400 rubli - w hotelu jest drogo). Uwierz mi - mieszkam w Turcji i wiem :)) + Nigdy nie widziałem tu rosyjskich pierogów w sklepach, są manti, ale pierogów nie ma ... Tak, znam wiele hoteli w Side i Antalyi i na pierwszy raz słyszę, że w tureckich hotelach jest barszcz i pierogi :))) no, jest tylko kucharz nie-rosyjski... Turcy w ogóle nie umieją gotować takich zup jak barszcz, nie potrafią rozumiem jak można to w ogóle jeść :))) ich zupa to merdzhimek (czyli z soczewicy ) albo pomidor...ala puree z zup. Dlatego opowiadanie mi teraz o pierogach w Turcji io barszczu jest jakoś zabawne :)) Nie widzę ich tutaj wprost. Ciężko tu znaleźć dobre sushi :)
аватар nesnew
elenako jak zauważysz to piszę o produktach oferowanych w hotelu, a nie o sklepie... :)))
krikim, „… mówienie mi teraz o pierogach w Turcji i barszczu jest jakoś śmieszne…” – Podobno monitorujecie wszystkie hotele w Turcji i w dodatku całą branżę spożywczą w Turcji… :))))
Zabawne i smutne.
Ludziom trzeba ufać. Odpoczywając dwukrotnie w 2012 roku w hotelu Queen's Park Tekirova, z Waszych słów z przyjemnością obserwowałem takie ekskluzywne produkty: pierogi i barszcz - notabene bardzo smacznie ugotowane, w asortymencie znalazł się również wymieniony przez Was przecier zupowy . :)
Brzmi to jak niedowierzanie w umiejętności tureckich kucharzy, uwierz mi, szef kuchni hotelu czyni cuda!
Niski ukłon i szacunek do niego.
Co do ryb Dorado, to mnie zdziwiło - co jadłam w hotelowej ala carte... :)))
"Powiedzmy, że nie serwują ci posiłku w hotelu - to nie jest takie tanie ... - jest drogie jak na hotel"
Podobno wczasowicze tego hotelu mają cudowne szczęście ... ale dla mnie - normalna administracja hotelu, która dostosowuje się do potrzeb wczasowiczów ...
аватар krikim
Tyle, że mój mąż ma hotel, a ja właściwie jestem hotelowym ekonomistą :))) No, właściwie nie widzę powodu, żeby kontynuować ten temat :))) ... oczywiście wiesz lepiej ode mnie : ))) Dobre pierogi i pyszne piwo! Hos geldiniz
аватар elenako
---elenako, jeśli zauważysz, piszę o produktach oferowanych w hotelu, a nie o sklepie... :)))---
Oto, co jest napisane w wątku:
--- Są również dostępne na rynkach Genpa. Daj mi znać, jeśli ktoś próbował...
To i tylko to spowodowało moje zakłopotanie - pojechać do Turcji, potem kupić pierogi w nieznanych mi supermarketach, a potem --- go o v i t ????
A twoje komentarze pochodzą z dziesiątej opery, jeśli zaczniesz temat w formie pytania o to, kto lubi pierogi z piwem po morzu w Turcji, uwierz mi, nic nie powiem.
аватар nesnew
krikim, to za Hos geldiniz - Dziękuję! :)
Już planuję kolejną podróż...
аватар zores2010
Nie rozumiem, co krikim rozdziera? Niech je kebaby - smacznego? Ale pierogi są naprawdę dostępne w 72 hotelach w Antalyi, Side, Kemer, Belek, Beldibi i innych, a także na rynkach grupy Genpa i Janet. Dla zainteresowanych restauracją poza hotelem fabryka Zakhar w Antalyi sprzedaje produkty bezpośrednio z hali produkcyjnej. A w rejonie Konyaalti jest nawet dostawa produktów do klienta na zamówienie przez telefon (mogę podać numery telefonów). I to nie reklama, tylko informacja dla turystów, bo. wielu po 5-7 dniach życia w hotelu chce mięsa. I proszę nie pisać tym, którzy się ze mną nie zgadzają na pierogach - to tylko informacja dla tych, którzy chcą domowej kuchni.
аватар yana836
PELMENI I PIEROGI NA ZAMÓWIENIE!!!
Drodzy mieszkańcy Antalyi, oferujemy Państwu domowe półprodukty (pierogi i pierogi) z dowolnym nadzieniem. Świeże, soczyste i smaczne, przygotowane z miłością i słowiańską duszą, dowieziemy gotowe produkty w każde miejsce w Antalyi. Pospiesz się, aby złożyć zamówienie już teraz, a certyfikowani kucharze, wysokiej kategorii z doświadczeniem, szybko i sprawnie przygotują danie kultury słowiańskiej. Dostawa jest bezpłatna!
Cena: za 1kg.
PELMENI (mięso wołowe) - 18 lirów
PIEROGI (ziemniaki) - 13 lir (ziemniak + grzyby) - 15 lir (ziemniak + wątróbka) - 15 lir (mięso wołowe) - 18 lir (twarożek) - 13 lir (kapusta) - 12 lir
+905439673975 Yana +905313505862 Oksana
аватар zores2010
yana836 Czytam teraz fora i już czuję, że pierogi w Antalyi robią wszyscy, którzy chcą zarobić dodatkowe pieniądze (wcześniej tak się nie działo, ale teraz jest dużo pierogów - ciekawe). Ale przecież turysta musi wiedzieć, co zabiera i od kogo? Czy masz certyfikaty i odpowiednie zezwolenia - czy wszystko jest w domu? Żołądek wytrzyma
аватар yana836
zores2010, dzięki za komentarz. Odpowiadam: 1) Produkty są przeznaczone głównie dla znajomych mieszkańców Antalyi, napisane na tej stronie, aby wspierać ten temat. 2) Są certyfikaty i zezwolenia, ale na terytorium mojego kraju, ponieważ tam rozwija się biznes, ale tutaj zgadzam się z tobą - praca w niepełnym wymiarze godzin. Należy pamiętać, że jest to praca w niepełnym wymiarze godzin według specjalizacji i zawodu i nie jest jasne, co i co ... 3) Niemniej jednak istnieje dyplom kucharza 5 kategorii, zgodnie z nim, znajomość przepis, technologia gotowania, wymagania jakościowe, terminy, warunki przechowywania, porcjowanie potraw;
- projektowanie i serwowanie dań i produktów kulinarnych wymagających złożonej obróbki kulinarnej;
- receptura i technologia wytwarzania półproduktów, dań i wyrobów kulinarnych, w tym kompatybilność, wymienność produktów, zmiany zachodzące w procesie kulinarnego przetwarzania surowców;
- podstawy racjonalnego żywienia;
- główne kryteria bezpieczeństwa produktów kulinarnych;
- charakterystyka towarowa surowców, w tym nowe i nietradycyjne rodzaje, metody i kolejność operacji technologicznych podczas ich obróbki kulinarnej;
- organoleptyczne metody oceny jakości produktów kulinarnych.
awatara
Odpowiedz na inne pytania dotyczące Antalya
Dodaj zdjęcie
Ładowanie...
Zdjęcie przesłane
×
Wszystkie pytania
ZEA
już