Gorąco nie polecam

Pisemny: 26 czerwiec 2018
Czas podróży: 14 — 21 czerwiec 2018
Ocena hotelu:
1.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 2.0
Usługa: 2.0
Czystość: 1.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 4.0
Kró tko:
Hotel nie cią gnie na 4*. Straszna obsł uga, okropne jedzenie.
Informacje w grupie Vkontakte, w prospekcie, w najlepszych hotelach iw samym hotelu - są ze sobą sprzeczne.

Kompletny:
Przybył em do hotelu o 4 rano. Czę ś ć goś ci został a rozliczona w cią gu godziny, reszta wię kszoś ci od 13 do 15 godzin. Do pokoju nie był o eskorty, szukali samych siebie.

Zarezerwowany podwó jny widok na morze. Co nas czekał o:
Przestronny pokó j z jednym podwó jnym ł ó ż kiem, stoł em, komodą , stoł em i krzesł em. Oddzielna ł azienka z kruszą cym się tynkiem, bezpł atny sejf w szafie (instrukcja w ję zyku angielskim na drzwiach).

Z obiecanych - czajnik z filiż ankami, ale bez kawy / herbaty. Suszarka do wł osó w, TV, klimatyzacja, lodó wka (odgł osy jak KAMAZ, od razu wył ą czone). Balkon z 2 fotelami, stoł em i mał ą suszarką.
Plusy:
- ś wież a hydraulika
- Widok morza
Minusy:
- drugie drzwi balkonowe bez moskitiery (był o, są dzą c po pozostał oś ciach na oś cież nicy)
- nie dział ają zamki w drzwiach do ł azienki i toalety
- nie dział a wycią g w toalecie
- meble są doś ć stare, szuflady komody z podartymi wykoń czeniami, nie otwierał y się
- ż adnych skró tó w (nie przeszkadzać , moż na wyjś ć )

OBSŁ UGA POKOJOWA - nominalna
W cią gu pierwszych 2 dni zostawili 5 dinaró w, potem przestali, bo nic nie był o.
Podł ogi są zamiecione, w rogach zamiata piasek. Poś ciel nie był a zmieniana przez 7 dni. Rę czniki w pokoju - 4 sztuki dla 2 osó b (2 duż e i 2 mał e), nie zmieniał y się przez wszystkie 7 dni. Na wieszakach wisiał y brudne rę czniki z podł ogi.
Przybory toaletowe (ż el pod prysznic, szampon) nie był y uzupeł niane. Na zlewie nadal stał y puste fiolki.
Balkon w ogó le nie był sprzą tany.
Pokojó wka zaczę ł a się ł amać (czyli ł amać , z rykiem i okrzykami "KLINA ROOM! OPEN! ") o 8 rano. Drzwi, zamknię te na wewnę trzny zamek, nie zatrzymał y jej. Musiał em wstać , wytł umaczyć jej, ż e ś pimy i poprosić , ż eby przychodził a po 10. Codziennie.

TERYTORIUM
Przestronnie, doś ć czysto. Ś cież ki są w nocy oś wietlone.
W pobliż u toalet - charakterystyczny zapach.
W samych toaletach - jak na dworcu, nie radzę odwiedzać.

PLAŻ A
Nieduż y, z markizami od sł oń ca. Regulowane leż aki z materacami. Wiele leż akó w jest zaję tych i opala się przez cał y dzień pusty.

Piasek jest oczyszczony, ale są ś mieci (zakrę tki, szklanki, babki, gał ę zie). Kilka razy goś cie znaleź li potł uczone szkł o.
Jest boisko do siatkó wki. Na prawo od plaż y - rozrywka (narty wodne, spadochron, banan, tablet). Ką piel nie jest zakł ó cana.
Wejś cie do morza jest ł agodne, kamienie są w jednym miejscu i moż na je zobaczyć.
W wodzie nie ma pchania. Teren ką pieliska jest ogrodzony bojami. Dobrze, w kilku miejscach - gł ę biej niż.1, 50. Cał kiem wygodne zaró wno dla dzieci jak i dorosł ych.
Raz na godzinę przechodzą sprzedawcy (kremy do opalania, papierosy, bę bny, pamią tki) bez narzucania się.
Z jakiegoś powodu wielu pisze o duż ej liczbie mieszkań có w na plaż y. Widzieliś my kilka razy 1-2 rodziny. Zachowywali się przyzwoicie, nie hał asowali.

BASEN
Duż e, przestronne, ró ż ne gł ę bokoś ci (od 55 cm do 1.
90m), woda jest czysta, jest duż o wybielacza (przez kilka dni unosił się bardzo silny zapach).
Leż akó w jest wystarczają co duż o, chociaż są zaję te puste. Parasole (moż na otwierać lub zamykać ). Pracownik spaceruje po basenie, któ ry rozdaje rę czniki. Moż esz też poprosić go o leż ak, materac, rę cznik, otworzyć lub zamkną ć parasol. W dniu wyjazdu „po bratersku” wydaje rę czniki bez kaucji.

ODŻ YWIANIE
Wszystkie 7 dni są mniej wię cej takie same, zmieniono kilka dań.
Raz był y kraby, raz krewetki.
Wię kszoś ć potraw to tylko przyprawy. Jest surowe jedzenie.
Gł ó wną zasadą jest przyjś cie na otwarcie, ż eby mieć czas na jedzenie. Godzinę po rozpoczę ciu posił ku - puste tace i odpowiedź kelneró w "koniec".

Ś niadanie:

rogaliki, pieczywo, sery, oliwki, jajecznica, jajecznica, jajka na twardo, 4 rodzaje dż emó w, mió d, masł o. Na grillu pieczono naleś niki z wybranymi dodatkami (kolejka 5 osó b). Owoce - daktyle, arbuzy, melon. Czasami - ś liwka, nektarynka, morele.
Kawa z ekspresu smakuje jak saszetki Golden Eagle.

Obiad i kolacja:
Sał atki - warzywa w ró ż nych kombinacjach. Osobno takż e sał atka z posiekanej cebuli. Gorzkie ogó rki, liś cie kapusty pekiń skiej i pomidory bardziej przypominają konsystencję meduzy.
Po pierwsze - 3 zupy. Rustykalna – woda bez smaku z warzywami bez smaku, Warzywa – tarte ziemniaki z brokuł ami i garś cią przypraw, Tunezyjska – makaron z owocami morza i bulionem.
Wszystkie dodatki i dania gorą ce są albo przyprawione (aż do ł ez) albo mdł e i bez smaku. Woł owiny i wą troby nie moż na kroić ani ż uć.
Owoce - jak na ś niadanie.
Lody - 2 (czasem 3) tacki i plastikowe kubki. Kolejka jest budowana od razu w 10+ osobach. Uzupeł nij pod koniec posił ku.
Napoje - wino biał e/ró ż owe/czerwone, woda butelkowana, zagę szczony sok (na oko, moż e woda, moż e galaretka), któ ry koń czy się za pó ł godziny.
Napoje i sztuć ce przynosi kelner, na któ ry moż na czekać ponad godzinę.
Musisz wstać , zł apać , zanieś ć do stoł u.
Nie ma papierowych serwetek. Jeś li stó ł zostanie ponownie podany (zjedli przed tobą ) - nie bę dzie szmacianych serwetek.

Przeką ski:
W barze na plaż y od 10:00 do 12:00 oraz w barze przy basenie od 15:00 do 17:00.
Asortyment: panini (szynka/ser/kurczak), pizza (ciasto, ketchup, ś wież a cebula, ostra papryka). Gotują na oczach goś cia, stą d kolejki. Rozdaj nie wię cej niż.2-3 panini lub kawał ki pizzy w rę ku.
Niektó rzy kucharze są niezadowoleni, niegrzeczni, ignorują dzieci, rzucają jedzeniem.

Drinki:

Lobby - odpowiedni, wesoł y kelnerzy, nie wiedzą , jak mieszać koktajle. Zakres jest taki, jak podano. Dostę pne są tylko torebki herbaty i zwykł a kawa.
Bary przy basenie i na plaż y - wó dka, piwo, wino, cedraty, fanta/cola/sprite, zagę szczone soki. Czę sto napoje są „gotowe” i nie są uzupeł niane.

POZA TERYTORIUM
Naprzeciw wejś cia do Bel - znakomita restauracja "Black & White" (kuchnia europejska, kuchnia lokalna, Wi-Fi gratis, bardzo sympatyczni i mili kelnerzy, ś rednia czek to 25 dinaró w za osobę dorosł ą ).
Na prawo za skrzyż owaniem znajduje się supermarket z pamią tkami, ubraniami, jedzeniem i kosmetykami. Ceny są do przyję cia.
Jeś li wybierasz się do medyny po pamią tki, najpierw obejrzyj (lub lepiej zró b zdję cie) ceny w sklepach w pobliż u hotelu. Na bazarze cena jest ogł aszana 20-100 razy wyż sza, ale są chę tni do targowania się.
Na przykł adzie popielniczki: cena na rynku to 8 dinaró w. Pierwsza cena na bazarze to 150 dinaró w. Cena zakupu to 2 dinary.

Wychodzą c z autobusu lub taksó wki, NIE DAJ SIĘ Zwieś ć „Cześ ć , jestem szefem kuchni z Twojego hotelu, chodź my się pokazać …”. Standardowy rozwó d, w któ rym turyś ci są przywoż eni do sklepu mamy, któ ra dziś obchodzi urodziny, a wię c tu dla Was zniż ka od 200 do 150 dinaró w na pamią tkę , któ ra kosztuje na targu 5 dinaró w. Daje turystom hotelową bransoletkę na rę kę.
Osobną pozycją są administratorzy hotelu, przedstawiciele firmy novostar (a wraz z nimi przedstawiciel Biblio-Globus dla firmy):
Albo administratorzy zajmą się swoimi sprawami i dostaniesz odpowiedź „to normalne”, albo posł uchają cię , kiwną gł ową i powiedzą „przeję liś my kontrolę ”, ale nic się nie zmieni.

Pisanie w BG jest bezuż yteczne. Ty znajdujesz winę , a klasyfikacja hoteli w Tunezji jest wł asna, a nie mię dzynarodowa. Ale nie mamy na ten temat ż adnych informacji, ale masz prawo do 2 rę cznikó w na goś cia (chociaż.4* to minimum 4 rę czniki, a w pokoju dla 2 osó b był y ich 3).
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał