Pytanie o Heraklion

  Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania
731 subskrybenci zostaną
powiadomieni o problemie
Temat pytaniaа

Powiązane pytanie «Miejsca i rozrywka»
Czy mogę zabrać ze sobą jedzenie?
I co?
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał
Subskrybuj
7 subskrybenci  • spytał 2013-07-0111 lat wstecz
Odpowiedzi  •  21
аватар olsto
Po co? W "Grecji wszystko jest" W Amoudarze jest wiele sklepów wszystkie za 1 euro.Dobrego wypoczynku!!!
аватар litvinova8
Dlaczego nie?Zawsze proszę moich bliskich, aby przywieźli mi produkty z Ukrainy.Chociaż jest tu dużo rosyjskich rynków, bardzo chcę rynku kwaśnej śmietany, smalcu, czarnego chleba i wielu innych rodzimych rzeczy.
аватар annador
Litvinova8 dzięki za odpowiedź.Właśnie przeczytaliśmy w notatce, że nie możesz zabrać ze sobą jedzenia!?
аватар olsto
W bagażu podręcznym na pewno niczego im nie zabraknie, ale w walizce, jeśli masz szczęście, może ???
аватар sent2008
Nie będę się spierać o chleb i smalcu, ale jak nosić kwaśną śmietanę przez tyle godzin bez lodówki i co się stanie z tymi, którzy jej posmakowali po takim przechowywaniu.
Grecja jest częścią UE, a transport żywności, istnieje pewna lista, jest zabroniony.
аватар annador
Chcemy przeprowadzić kiełbasę s/c i puszki żelazne tj. gulasz, pasztet, czy jest to objęte zakazem żywności?
аватар sigur62
Tak, jest wliczony w cenę.
Mięso i produkty mleczne nie mogą być importowane do UE.
аватар annador
Nasz touroperator wydrukował notatkę dla turystów i wyraźnie mówi, że można wynieść dowolne produkty do 10 kg i co robić?
аватар sigur62
Co powinienem zrobić?
Pewnie daj bilet.
Czym są wakacje bez gulaszu?
аватар litvinova8
wysłany2008, przez 3-4 godziny nic się nie działo z kwaśną śmietaną.annador, przyleciał z Kijowa, z Doniecka, z Charkowa, z Ługańska i zawsze niósł pół walizki produktów, głównie kiełbasy, wędliny, wędliny (zawsze mamy kogoś, kto jedzie do domu, przynosimy znajomym słodycze na prezenty), wszystko to oczywiście nie znajduje się w bagażu podręcznym.
аватар sent2008
litvinova8, co 3-4 godziny? Może mieszkasz bezpośrednio na lotnisku i odprawiasz się bez wychodzenia z łazienki? Zastanów się: droga z domu na lotnisko, bycie na lotnisku, latanie, bycie na lotnisku, transwersy. Właśnie przypomniałeś głodne lata 90. - nie ma życia bez kwaśnej śmietany, sera kiełbasianego, smacznej kiełbasy. Osoby dbające o swoje zdrowie nie jedzą tego.
I takie pyszne, naturalne produkty, jak w krajach europejskich i nie tylko, gdzie kiełbaski ze smakami, ulepszacze, zagęstniki, słodziki i inne im podobne są znacznie lepsze, co uważasz za arcydzieło.
аватар Rovno10
To jest z życia:
Dwa lata temu, podczas wycieczki po Izraelu, odwiedziliśmy przyjaciół. Oczywiście przywieźli ze sobą „Wieczór Kijów”. Cóż za niespodzianka dla nas: na stole (który pękał od liczby dań) w centrum leżały najświeższe Roshenovsky „Kijowskie ciasto” i „Wieczór Kijów”. Nie mają z tym problemu - kilka godzin podróży samolotem i lokalni kupcy sprzedają ukraińskie produkty.
W Niemczech istnieją „rosyjskie sklepy spożywcze” z produktami ukraińskimi. Zabawnie było patrzeć na trzylitrowe słoiki z ogórkami i pomidorami, sokiem brzozowym, które ciężko znaleźć w naszych marketach.
A normalna kiełbasa, zarówno u nas, jak iw Europie, nie jest tania. Ciężko tu o normalny czarny chleb, a boczku na pewno nie sprzedają w sklepach na południu Europy, ale nie zje się go dużo w upale.
аватар Pachok
Do Grecji z gulaszem - blacha ...
аватар Pachok
litvinova8, jak można przewozić bazarową śmietanę? Nie możesz go nosić w bagażu podręcznym, czy to straszne w bagażu, który nie jest fabrycznie zamknięty? A jaki jest problem z robieniem własnej śmietany w Grecji?
аватар hatinka
To jedna rzecz dla „naszych”, tęskniących za ojczyzną, którzy źle się czują bez gryki i smalcu. A kolejna sprawa to turyści, którzy jeżdżą na tydzień lub dwa i przewożą jedzenie w walizce))) Cholera, lepiej byłoby coś stamtąd przywieźć - suszone mięso, oliwki, słodycze, oliwa z oliwek, kiełbaski, nic takiego nie ma . Sery miękkie, takie jak feta, będą niestety musiały być tam tylko spożywane, ponieważ nie są dobrze przechowywane i nie nadają się do transportu. Nie da się przewieźć mięsa, mleka, serów ani od nich, ani do nich, ale wszyscy zazwyczaj przymykają na to oko. Cóż, nie ciągnij tam 10 kg gulaszu, ale to głupie. Więc, dlaczego?
аватар hatinka
Sent2008, w Europie jest wiele produktów, które wcale nie są naturalne, to mit))) Tak, ogólnie sytuacja jest lepsza niż nasza. Ale technologia produkcji kiełbasek, krakersów czy majonezu nie oznacza tego, co wszyscy zwykli nazywać „naturalnością”. W zasadzie samo słowo „naturalny” bardzo trudno odnieść do gotowego produktu przemysłu spożywczego. Tylko do surowców, a i tak to nie termin, tylko słowo z arsenału PR-owców ;-) Przepraszam, to nie do końca w temacie)))
аватар sigur62
W odniesieniu do sera kiełbasianego, który uważany jest za pyszny, potwierdzam, że jest to rzadki szmurdiak, którego mogą nie tylko jeść ludzie, ale wręcz podawać zwierzętom. Dotyczy to zarówno ukraińskiego, jak i rosyjskiego sera kiełbasianego.
аватар Pachok
Przedwczoraj byłem zaskoczony, ale dzisiaj rozmawiałem z moim przyjacielem, który właśnie wrócił z Grecji. Mieszkali w kompleksie willi (apartamentów) w hotelu, mówi wiele z naszych. Jest wiele rodzin wielodzietnych, które przyjeżdżały tam na kilka miesięcy z dziećmi i domownikami. Na miejscu znajduje się restauracja, ale najbliższy supermarket i rynek oddalone są o kilka kilometrów. Mówi, że wiele osób przynosi jedzenie po raz pierwszy, dosłownie na kilka dni, aż mogą się uspokoić i pójść do supermarketu.
Cóż, to ma swoją logikę…
аватар Pachok
Jeśli chodzi o produkty naturalne: kilka lat temu otworzyliśmy w pobliżu odpowiedni supermarket - NOVUS, to jest sieć bałtycka. Dobry wybór, dobre produkty, w tym świeże mięso i ryby. Nie wiem, co skłoniło mnie do dokładnego przyjrzenia się metce z ceną, którą po zważeniu nakleja się na worek mięsa. Uczciwy supermarket napisał właśnie to - „Składniki: świeże mięso, E takie i takie, E takie i takie”. Sprzedawca zarumienił się i zawahał i powiedział, że podobno program tak wybija, w rzeczywistości mięso jest „czyste”, ale w rzeczywistości uważam, że etykieta jest słuszna.
аватар hatinka
Przepraszam, ale jeśli nie rozumiesz tych samych E, nie powinieneś ich szukać w kompozycji. Jest to powszechna klasyfikacja WSZYSTKICH rodzajów suplementów diety. Jest też kwas cytrynowy. Okropne, nie słowo. A skrobia też jest okropna! I tokoferole to to samo „z witaminą E”. A askorbiniany są z witaminą C, a cytryniany i garść wszystkiego, co zupełnie znajome i wcale nie bolesne ;-) Nie musisz bać się E, tylko konkretnych dodatków, które są szkodliwe. Lub te, które są nieodpowiednie w produkcie, w nim zbędne. W wielu przypadkach z dodatkami nie ma nic złego, ale szkodliwych jest wiele i nie da się ich odróżnić po literze E. To nie ma sensu. Jeśli zjesz jakąkolwiek fabryczną kiełbasę, nie pochlebiaj sobie nadzieją, że europejskie mięso jest cudownie przechowywane przez miesiąc lub pół roku bez dodatków do żywności. Novus to zwykły supermarket. Zakres jest taki sam jak wszyscy inni.
аватар Pachok
Wiem. Ponadto jest bardzo dobrze poinformowany dzięki swojej działalności zawodowej. Nie jem kiełbasy.
Pytanie brzmi, czy w świeżym mięsie powinno być „E”, nawet jeśli jest to nieszkodliwy kwasek cytrynowy?
Z.Y. Tak, każdy ma inny asortyment, niektórzy dostawcy są inni. No i polityka przecen - w Novusie ryby będą leżeć na lodzie maksymalnie dzień, a nie jak w Auchan przez tydzień... Przynajmniej tak było, kiedy mnie to bardzo interesowało. Teraz po prostu idę tam, bo to pięć minut od domu.
awatara
Odpowiedz na inne pytania dotyczące Heraklion
Dodaj zdjęcie
Ładowanie...
Zdjęcie przesłane
×
Wszystkie pytania
ZEA
już