Możliwy jest tylko pobyt w tym hotelu.

Pisemny: 2 listopad 2018
Czas podróży: 25 — 31 październik 2018
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 4.0
Usługa: 1.0
Czystość: 4.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 6.0
Kupiliś my bilet za poś rednictwem poś rednika od organizatora wycieczek Biblioglobus do Pola Costa Beach Hotel 3 * Cyprus Protaras od 25.10. 18 do 31.10. 18. nigdy nie był o bardziej obrzydliwych wakacji, chociaż na Cyprze odpoczywamy już szó sty raz. Wzię liś my też ś niadanie i kolację . Do hotelu dotarliś my o 5.30 rano, w ogó le nie był o gdzie usią ś ć , bo mocno padał o i wszystko dookoł a był o wilgotne i mokre. Jedna sofa z napisem - "tylko do administracji". Dali gestami klucz do toalety w piwnicy i zaproponowali, ż e przebiorą się tam i przejdą do 14.00.... Po tym, jak wszyscy zjedli ś niadanie i zaoferowano nam tylko jedzenie. Za ladą dystrybucyjną stał a dziewczyna z dł ugimi wł osami, któ ra rozkł adał a na tacach jedzenie: ser, kieł basę , wę glan pokrojony na 6 kawał kó w, mniej wię cej wielkoś ci banknotu 5 rubli, i robił a to regularnie, po 6-8 sztuk na tacę , jak to zał atwili, zgł osił a wię cej, podczas gdy nie miał a specjalnych ubrań , nakrycia gł owy i rę kawiczek, i tak był o każ dego ranka. Potem poszł a posprzą tać pokoje, umyć ł azienki, wyczyś cić toalety i wyrzucić ś mieci w tych samych ubraniach, a potem ponownie rozł oż yć produkty bez rę kawiczek. I tak był o przez cał ą resztę , czyli. przez tydzień nosił a te same ubrania. Po zameldowaniu wieczorem odbył a się kolacja. Nigdy w ż yciu nie widział em czegoś takiego!! ! ! Sam wł aś ciciel hotelu stał przy dystrybucji w odzież y roboczej, bez nakrycia gł owy i rę kawiczek i sam nakł adał gorą ce mię so na talerze wczasowiczó w.... Na począ tku mó gł podrapać swoje intymne miejsca, a potem wzią ć miarkę i nał oż yć jedzenie, nie to, co chcę jeś ć , ale nawet tyle, ile uzna za stosowne, i tak był o każ dego wieczoru. Czasami przychodził w kaloszach, rybackich strojach, brudnym naoliwionym kapeluszu, wstawał , by podawać jedzenie, odpowiednio, bez rę kawiczek. Kiedyś naprawił windę i od razu poszedł do dystrybucji. Zawsze decydował , ile i co należ y umieś cić na każ dym talerzu. Odmó wił em kotletó w pł ywają cych w oleju, rzucił z nimi chochlę , brudzą c cał y blat i rozlewają c olej na moje ubranie. Nie był o sensu się z nim kł ó cić , a wszyscy się go po prostu bali. Tak samo był o, gdy naprawiał kanał y i przyszedł do dystrybucji ż ywnoś ci w ś mierdzą cych ubraniach. . Na ś niadanie w ogó le nie ma torebek z herbatą , poł owa kawy, poł owa czekolady wlewa się z rzekomego ekspresu do kubka, ale wszyscy cieszą się , ż e przynajmniej coś się leje. Kontyngent to gł ó wnie starsi emeryci i matki z dzieć mi. Nie był o sensu się z nim kł ó cić , krzyczał , ż e jest Turkiem i nie rozumie ję zyka rosyjskiego. Nie moż na był o sfotografować cał ego tego horroru z obawy, ż e moż na to zrobić w niewiadomy sposó b. W hotelu nikt nie mó wi ani nie rozumie po rosyjsku. Twó j przedstawiciel BIBLIOGLOBUS, z któ rym spotkał się Sergey Kushnirik, tel. +35.97701584 powiedział mi, ż e jest herbata i powinienem zapytać …. . Kupiliś my bilet ze ś niadaniem i obiadokolacją , proszę , ż ebym nikomu nic nie był a winna za wszystko, co został o opł acone przy zakupie biletu. Mam obowią zek zapewnić ś niadanie, za któ re zapł acił em, w tym herbatę . W są siednich kawiarniach ś niadanie z lepszym asortymentem niż w tym hotelu kosztował o 3.23 euro, zatem na ś niadanie dla dwojga wydano niecał e 50 euro z kosztó w wycieczki. Na cał y hotel w restauracji na ladzie barowej są trzy sł oiki soli i dwa dozowniki cukru z nimi jest szklanka w któ rej są.3 ł yż eczki na cał y hotel, z któ rych korzystają wszyscy bez wyją tku, jakie warunki sanitarne są kwestionowane. Dzbanek zimnego mleka jest peł en frytek i pę knię ć , któ re już dawno powinny leż eć w ś mietniku, a nie mlekiem na batonie. Wszystkie normy sanitarne są naruszone. Kubki i szklanki stoją prosto na stole, do gó ry nogami, to znaczy odwracasz go i idziesz nalać sobie drinka. Jedna pojedyncza serwetka, na któ rej leż ą sztuć ce i numer na stole z numerem pokoju, w któ rym mieszkasz. Wszyscy muszą usią ś ć tam, gdzie wł aś ciciel je postawił , gdy się wprowadzają . Na obiad jeden owoc na osobę , mandarynka, gruszka lub jabł ko, kł adzie się już na stole ś ciś le na talerzu i nie wiadomo, czy jest myty, czy nie. Jedna mandarynka w jednej rę ce. Cał e pię tro obwieszone jest gł upimi treś ciami - dzieci poniż ej 14 roku ż ycia nie mogą korzystać z windy bez pomocy dorosł ych. Nie moż na wejś ć na mokro itp. A przede wszystkim zdziwił o mnie, ż e przed schodami był y wiadra z wodą i pojawił y się znaki, ż e trzeba zmyć piasek z nó g. A do hotelu jest kilka rzę dó w takich wiader, dlatego po tej procedurze moż esz przynieś ć do domu ró ż ne grzyby stó p. Dotyczy to wszystkich tych samych naruszeń norm sanitarnych. Obowią zują cą normą tego hotelu jest zawsze przekazanie klucza do recepcji, ale prawie zawsze był o tam puste, a klucz jest umieszczony na talerzu na ladzie. Nigdy nie mieliś my gorszych wakacji.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał