Pytanie o hotel Veronica 3*

Aktualne wycieczki do tego hotelu?
Uzyskaj najlepszą cenę od biur podróży
  Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania
9 subskrybenci zostaną
powiadomieni o problemie

Powiązane pytanie «Miejsca i rozrywka»
Co pysznego trzeba spróbować na Cyprze?
W Grecji najpopularniejsze i najsmaczniejsze dania to musaka i sałatka grecka.Co poleciłabyś na Cyprze?
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał
Subskrybuj
6 subskrybenci  • zapytał 2012-06-2412 lat wstecz
Odpowiedzi  •  10
аватар Info-turism
Słodycze kuchni cypryjskiej:
Wiele z nich jest gotowanych z dużą ilością miodu i orzechów. Docenisz baklawę - ciasto francuskie z nadzieniem orzechowym, polane pachnącym syropem, chałwę - odpowiednik chałwy i lucumii - słodkie kostki galaretki posypane cukrem pudrem. Suzuko - długie "kiełbasy" z melasy winogronowej, wewnątrz której znajdują się orzechy migdałowe, bardzo przypominające kaukaską czurczchelę. Widać, że cypryjscy cukiernicy przygotowują doskonałe wypieki, degustując kadeifi – rurki z ciasta nasączone syropem, mahalepi – słodkie wypieki nasączone syropem różanym, czy pudding ryżowy rizogalo.
аватар Info-turism
Na pewno spodoba Ci się narodowa potrawa „meze” - półmisek gorących i zimnych przystawek, a także sery, różne pyszne sosy itp.
Inne tradycyjne dania cypryjskie to moussaka, kebab, hummus, colocassia i paluze. Ryby, a także mięso i warzywa są głównym produktem do przyrządzania potraw narodowych. Wszystko obficie doprawione oliwą z oliwek i przyprawami.
A jednak na Cyprze powstaje zaskakująco pyszne wino, do którego wykorzystuje się starożytne, wielowiekowe tradycje.
Deser Commandaria jest uważany za najlepsze wino cypryjskie, którego koniecznie trzeba spróbować.
аватар Izabella___
Dziękuję!Opisali wszystko tak pysznie!Cypryjczycy mają dużo greckich potraw,ale w zasadzie są Grekami.Mój mąż i ja w Grecji byliśmy bardzo smaczni,chyba też na Cyprze
Lubię wszystko. I jak rozumiem, tureckie słodycze w Turcji, przesadziliśmy z nimi. Jeszcze raz dziękuję!
аватар Stanka
Meze - tak, must have, ale ryby i mięso zostawimy dla Grecji. Czasami natkniesz się na mini-meze, weź to lepiej, zwykle 16-20 dań, normalni ludzie po prostu nie radzą sobie z tym! Tak, i mini 12, też jakoś, z trudem ... Moussakas, sałatka horiatiki - „sałatka chłopska” - w cypryjskim menu najprawdopodobniej będzie napisane „sałatka wiejska”, naszym zdaniem „sałatka grecka” , znajdują się również wszędzie.
Wołowina Stifado, Królik Stifado, to także dania greckie, ale Cypryjczycy od dawna uważają je za swoje tradycyjne. Co dalej? Keftedes (klopsiki), kleftiko (danie z baraniny). Afelia - to iście cypryjskie danie (z sivniny nasączonej winem, z warzywami, grzybami i ziemniakami). Nie zdarza się to często, nie wiem dlaczego...
Z zup można spróbować Avgolemono – zupa jajeczna z cytryną, Kotosupa – rosół.
Osobiście polecam sałatkę z owocami morza. Prosty i gustowny. Umywalka dla dwojga od 7 euro. )))
Otóż ​​na przekąskę - zawsze proszę sery - Halloumi i Anari, oliwki, owoce w zależności od pory roku. Bardzo lubię lody - nie w opakowaniu, fabryczne, ale domowe, sprzedawane na ulicy w kulkach, 1-1,5 euro. Polecam miętę. I oczywiście frappe (mrożona kawa)!
аватар Izabella___
Dziękuję Stanka, kawa rozpuszczalna jak w Grecji?
аватар Stanka
Frappe tak, od instant, w oryginalnej recepturze powinno być. Tulić. Wydawało mi się, że Cypryjczycy piją frappe więcej niż Grecy, więc napisałem. Oczywiście dostępna jest również kawa naturalna.
аватар sent2008
W Protaras spróbowałam deseru w hotelu: najprawdopodobniej jest to jakiś sorbet o kremowym smaku z nutą mięty, o dość gęstej konsystencji. Nie znam nazwy tego arcydzieła, ale smak jest absolutnie niesamowity, niezapomniany. Jeśli ktoś, zgodnie z moim chaotycznym opisem, zrozumie o co mi chodzi, będę wdzięczny.
аватар sigur62
Kategorycznie będę wspierać meze, bardzo smaczne i pożywne. Ale słodkie wypieki na Cyprze wydawały mi się bardzo ciężkie, wszystkie są nasączone miodem, syropami, bardzo słodkie i wysokokaloryczne, od razu wątroba i czapka do pasa. Lepiej jeść go w osobnym posiłku, po południu lub rano, aby spalić kalorie, a Cypryjczycy młócić go wieczorem iz jakiegoś powodu nie są tłuste. Frappe to rzadka gnojówka, nie gasi pragnienia i jest bez smaku. Dania rybne są dobre, bez słów. Smacznego!
аватар sent2008
Z wielką przyjemnością pożeraliśmy (nie pamiętam jakie części tuszy) młodą jagnięcinę - to jest coś... Do tego podawano też grillowane warzywa: kawałek kukurydzy, pieczarki, paprykę czerwoną i żółtą, bakłażan, cukinię . A ziemniaki na Cyprze są po prostu pyszne. Rano na śniadanie, na obiad i kolację były naleśniki, do dań głównych podawano albo ziemniaki wiejskie, albo duży ziemniak faszerowany puree ziemniaczanym z ziołami i czosnkiem, a na wierzchu chipsy ziemniaczane jako dekorację.
аватар Izabella___
Bardzo apetycznie!Oddycham równo za ziemniaki, ale po tak pysznym opisie na pewno wypróbuję wszystkie opcje
awatara
Odpowiedz na inne pytania dotyczące Veronica 3*
Dodaj zdjęcie
Ładowanie...
Zdjęcie przesłane
×
Wszystkie pytania
ZEA
już