poruszający

Pisemny: 9 czerwiec 2012
Czas podróży: 10 może — 9 czerwiec 2012
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
8.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 8.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 8.0
Dobra nie szuka się od dobra, jak mó wi mą droś ć ludowa.
Uwielbiam podró ż ować , a latem Buł garia przycią ga mnie czystym morzem, prawdziwymi owocami i warzywami, przyjaznymi ludź mi i takim prawie ojczystym ję zykiem. Moż e dlatego przyjeż dż am tu od pię ciu lat na począ tku lata i jesienią , w sezonie aksamitnym, wł aś nie tutaj.
W tym roku nad morzem otworzyliś my dla nas nowy hotel "Ś w. Piotr i Paweł " w Pomorie. Prawie dwa i pó ł tysią ca metró w, starannie i pię knie wyposaż one, umeblowane, posprzą tane i zamieszkane. Tutaj wszystko jest w zasię gu wzroku: zaró wno gospodarze, jak i goś cie. Niektó rzy czujnie, ale niezauważ alnie, dbają o wygodę innych. Wł aś ciciel sam sprawdza, jak przygotowywane jest jedzenie, czy to wystarczy? Gospodyni pilnuje porzą dku.

Mamy duż y pokó j, okoł o czterdziestu metró w, w któ rym znajduje się wszystko to, co jest tak waż ne dla nowoczesnego czł owieka: telewizor, internet, lodó wka, suszarka do wł osó w, czajnik elektryczny, a nawet mał y aneks kuchenny z tą samą mał ą kuchenką elektryczną . Owoce, szampan i czekolada - w lodó wce, ciasteczka i ró ż ne smakoł yki na herbatę , w szafie. Wą tpię , ż e bę dziemy korzystać z pieca, po co, skoro jedzenie jest tak pyszne w przytulnej restauracji? Czy pró bował eś "sach"? To danie nazywane jest ró wnież „sachevo”, ogromną , przypominają cą ż eliwną patelnię z uchwytami, na któ rej gotuje się mię so, warzywa i grzyby, są czą c się sok. Czy nie jesteś mił oś nikiem mię sa? Proszę o ryby, kurczaka, warzywa, sachy prefabrykowane, w sumie pię tnaś cie rodzajó w, wybierz! Wypró bowaliś my cztery typy, wcią ż mamy wszystko przed sobą !
Kuchnia buł garska cieszy mnie lekkimi, warzywnymi sał atkami doprawionymi oliwą , mię sem i rybą gotowaną na wę glu drzewnym. Ale nie wiedzą , jak gotować zupy w Buł garii, był em o tym przekonany, dopó ki nie spró bował em „zupy peleshka” w tym rodzinnym hotelu i uś miechną ł em się ! Okazuje się , ż e mogą to zrobić ! Gorą cy, zł ocisty, z zieleniną , delikatny i co waż ne z nie ugotowanym, cienkim makaronem, nie duż ymi, ale obfitymi kawał kami mię sa z kurczaka! Rekwizyty do szefa kuchni! Ja, przyzwyczajony do bardzo lekkiego ś niadania, nie mogę się oprzeć jego umieję tnoś ciom, ma to wpł yw zaró wno na projekt dania, jak i na jego prezentację . Jest to tzw. bufet, ale dania są przygotowywane i podawane każ demu osobiś cie. Kelnerzy są mili i pomocni. Dla mił oś nikó w gesheft informuję , ż e goś cie hotelowi mają.10% zniż ki w restauracji, co znowu jest mił e!
Nie szukają dobrego od dobrego! Ale zdecydowaliś my się na przeprowadzkę i zrobiliś my to wczoraj.
Zaskoczony?
Przenieś liś my się z drugiego pię tra na pią te! Po co? Chodzić , wspinać się przynajmniej pię ć razy dziennie, rekompensują c brak ruchu, bo do plaż y jest 90 metró w! Nie, oczywiś cie moż esz też skorzystać z windy, jest jedna; z polerowanymi lustrami, mał e i bł yszczą ce.
Przeprowadziliś my się ! Jest powó d, aby otworzyć butelkę buł garskiego musują cego „brut” i dalej cieszyć się ż yciem!
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał