Obsługa jest okropna!

Pisemny: 23 wrzesień 2012
Czas podróży: 6 — 17 sierpień 2012
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 3.0
Czystość: 4.0
Odżywianie: 5.0
Infrastruktura: 5.0
Krym, poz. Oś rodek, Cradle of Koktebel - opinie, ceny (horror! )
Tam, gdzie nie powinieneś dostać pracy, to w kompleksie hotelowym „Cradle of Koktebel” (Krym, osada Kurortnoe). Nie radzę !
Obiecują ca sezonowa praca z przyzwoitą pensją , harmonogramem, bezpł atnym wyż ywieniem i zakwaterowaniem, wedł ug pracodawcy (w niepeł nym wymiarze godzin wł aś ciciel zakł adu). Istnieje nawet zwrot kosztó w drogi, po okazaniu biletó w kolejowych.
Ale jak tylko zabierasz się do pracy, natychmiast popadasz w niewolę . Wszystkie obowią zki, któ re został y omó wione przed rozpoczę ciem pracy, mnoż ą się tysią c razy i nie moż e być mowy o dopł acie. Zaczynasz pracować siedem dni w tygodniu i nikogo nie obchodzi, ż e poszedł eś do pracy na zupeł nie innych warunkach.

Pod nosem bł yś nie Ci umowa o pracę , któ ra jest nieważ na, nawet jeś li jej nie podpisał eś – i na tym koń czą się wszelkie prawa.
Weź my na przykł ad stanowisko administratora cateringu i kelneró w. Chyba każ dy wie, co się kryje w obowią zkach administratora i kelnera wedł ug normy. A teraz wyobraź sobie administratora, któ ry zamiata i myje podł ogi w restauracjach i toaletach publicznych, zmywa naczynia, zamiast kasjera siedzi przy kasie, myje kafelki w strefie basenowej i oczywiś cie każ e to robić kelnerom, któ rych są tylko cztery dla 140 osó b wczasowiczó w. Pokojom nie pomaga się , bo. jest ich niewiele - tylko pię ć na 50 pokoi. Moż esz już sobie wyobrazić , jak dobrze sprzą tane są pokoje. Dodatkowo jest 4 nieszczę snych kucharzy, któ rzy ró wnież pracują siedem dni w tygodniu.
Pod koniec sezonu pracy nie każ demu przysł uguje wynagrodzenie. Dział księ gowoś ci na polecenie wł aś ciciela lokalu opó ź nia pł atnoś ci o (ostatnie) pó ł tora miesią ca. Od pensji niesł usznie potrą cają „za to, za tamto, za tamto”. W rezultacie otrzymujesz pozostał ą ć wiartkę zarobionego tortu. Tak, i jeszcze jeden mał y niuans, „Wł aś ciciel” pozbawia wynagrodzenie z jakiegokolwiek powodu lub karze poł owę wynagrodzenia, o czym już dowiesz się przy obliczaniu. A do osobowoś ci na stanowisku barmana w ogó le, osobna uwaga !! !
Przygotuj się na to, ż e braki zał atwi dział księ gowoś ci, a zapł acisz za nie 2.5% narzutem. Dodatkowo nadwyż ka (plus), bez któ rej praca przy barze jest praktycznie niemoż liwa, uznana zostanie za niedobó r, za któ ry też trzeba bę dzie zapł acić . Cał a ta radoś ć bę dzie niespodzianką pod koniec sezonu, bo. dokonują przeliczeń dwukrotnie - na począ tku lata i pod koniec. Nie bę dziesz w stanie wiele udowodnić i nikt Cię nie wysł ucha, tylko STRAŻ NIK uprzejmie poprosi Cię o opuszczenie terenu instytucji.

Do tego prowadzą oszczę dnoś ci na personelu i oczywiś cie na Was, drodzy wczasowicze!
Oto, co piszą naoczni ś wiadkowie:
Odpoczywaliś my w "Kolebce Koktebla" w sierpniu. Byliś my niezadowoleni! Brak poziomu usł ug, obsł uga na „3-”. Odpoczywaliś my nie pierwszy rok w tej instytucji, ale tego się nie spodziewano. Kanalizacja był a niesprawna, bardzo dł ugo czekali na jej naprawę . Pokojó wki, nawet po dł ugich proś bach, nie sprzą tał y wł aś ciwie toalety, prysznica i umywalki. Musieliś my sami kupić detergent i umyć ł azienkę od poprzednich goś ci, biorą c pod uwagę , ż e pł aciliś my 200 USD dziennie. Jeś li wyjedziesz wcześ niej, pienią dze nie zostaną zwró cone. Lepiej wię c nie pł acić za wiele dni do przodu – to doś wiadczenie na przyszł oś ć .
Odpoczywał w rodzinie "Cradle of Koktebel". Nikt tego nie lubił ! Na począ tku wszystko był o w porzą dku, dopó ki nie natknę liś my się na wiele drobiazgó w, któ re w rezultacie zrujnował y nasze wakacje. Sł aba obsł uga, kelnerzy są torturowani, widać , ż e jest ich dwó ch lub trzech. Zamó wienie musiał o czekać godzinę lub dł uż ej. Zaczą ł em zamawiać z wyprzedzeniem, nic się nie zmienił o. Nie moż esz niczego ze sobą zabrać , a menu analogó w nie jest nawet oferowane. Nie mó wimy o drogich ekskluzywnych produktach, ale o najpopularniejszych owocach, takich jak arbuz, winogrona, jabł ka, któ re chcesz zjeś ć na ś wież ym powietrzu, a nie w zamknię tym pokoju czy ciasnym balkonie.

Mó j syn zł owił rybę i chcieliś my poprosić o usmaż enie jej na obiad, oczywiś cie nie za darmo, ale odmó wiono nam i nigdy nie otrzymał em odpowiedniej odpowiedzi na moje pytanie dlaczego. Rybę musiał em zanieś ć do pobliskiego lokalu, gdzie z przyjemnoś cią ją usmaż yliś my. Wię c powiedz mi, dlaczego w takim razie tak wysokie ceny, jeś li nie ma usł ugi? Do ł ó ż ka z materacem ortopedycznym czy co? Nie ma bowiem uczucia cał kowitego odprę ż enia, ponieważ . wokó ł ciebie wiele nierozsą dnych zakazó w. Czy to wszystko nie moż e znaleź ć się na liś cie usł ug? Urlopowicze chę tnie za to zapł acili. Pozostaje zadać ostatnie pytanie DLA KOGO PRACUJESZ?
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał