W lipcu 2021 r. mieliś my wesele w restauracji Grande Pettine. Zarezerwowaliś my miejsce i rozpoczę liś my przygotowania na 6 miesię cy przed ś lubem. W tym czasie rozmawialiś my z administratorką Natalią , na każ dym spotkaniu spisywał a wszystkie nasze ż yczenia i proś by, obiecują c, ż e wszystkie zostaną uwzglę dnione, utrzymywaliś my też kontakt telefoniczny i komunikowaliś my się przez viber.
… Już ▾
W lipcu 2021 r. mieliś my wesele w restauracji Grande Pettine.
Zarezerwowaliś my miejsce i rozpoczę liś my przygotowania na 6 miesię cy przed ś lubem. W tym czasie rozmawialiś my z administratorką Natalią , na każ dym spotkaniu spisywał a wszystkie nasze ż yczenia i proś by, obiecują c, ż e wszystkie zostaną uwzglę dnione, utrzymywaliś my też kontakt telefoniczny i komunikowaliś my się przez viber.
Podczas spotkań Natalia był a przyjacielska i udzielał a rad z doś wiadczeń poprzednich wydarzeń.
Dlaczego wybraliś my akurat to miejsce - poł oż enie nad morzem, pię kny teren, duż a iloś ć miejsc (150 na werandzie), moż liwoś ć zorganizowania ceremonii plenerowej nad morzem, a takż e, co bardzo waż ne, duż a iloś ć miejsc parkingowych miejsca dla naszych goś ci (uzgodniliś my, ż e przydzielą.50 miejsc)
2 dni przed ś lubem, po wcześ niejszym uzgodnieniu, przynieś liś my drinki do restauracji, a administrator Natalia, z któ rą mieliś my wszystkie pytania, powiedział a jej przez telefon w tej chwili, ż e nie ma jej na miejscu, a jej partner Jewgienij spotka nas.
Spotkał się z nami, przyją ł to, co przywieź liś my, zapytaliś my go, czy wszystko jest w porzą dku? upewnił się , ż e wszystko jest w porzą dku i wszystko jest gotowe na nasz ś lub.
Cał y nasz zespó ł organizatoró w i byliś my pewni, ż e wszystko przebiegł o zgodnie z planem.
Nadszedł nasz dł ugo oczekiwany dzień . Uroczystoś ć plenerowa w restauracji miał a rozpoczą ć się o godzinie 16:00.
Przybywszy na teren we wskazanym czasie, my, jako para mł oda, byliś my w szoku, widzą c naszych organizatoró w w pocie i brudzie, któ rzy starali się powstrzymać emocje, by tego dnia nie popsuć nam humoru, tł umaczyć nam, ż e administracja instytucji nie był a gotowa na wydarzenie, a mianowicie praktycznie nic nie został o speł nione z naszych umó w z administratorką Natalią , a sama Natalia nie jest na miejscu i nie odbiera telefonó w, zamiast niej jest Eugeniusz, któ ry wie nic i wzruszył ramionami na wszystkie nasze pytania, uzasadniają c, ż e Natalia nie dał a mu ż adnych informacji, a zapytany, gdzie ona jest, nie odpowiada.
Poniż ej zestawienie niedocią gnię ć , któ re spowodował y niedogodnoś ci dla zespoł u organizacyjnego i zrujnował y nasz ś lub:
- pierwszą rzeczą , któ ra rzucił a mi się w oczy, był o to, ż e cał y teren był zapchany zaparkowanymi samochodami i prawie nie był o wolnych miejsc dla naszych goś ci, nie wspominają c o obiecanych 50; (Evgeny, udają c zdziwienie na twarzy, mó wi nam, ż e nikt nie mó gł nam obiecać tylu miejsc, bo w sobotę mają na plaż y wielu wczasowiczó w)
- na terenie trwał a budowa i uzgodniono, ż e przynajmniej materiał y budowlane i ś mieci zostaną usunię te, jeś li nie zostaną ukoń czone do dnia naszego ś lubu, co się nie stał o;
- na tarasie, na któ rym miał a się odbyć plenerowa ceremonia, nie powinno być palm w cię ż kich balach, a takż e malinowych petunii wiszą cych w doniczkach w namiocie zakł adu, nie został y one usunię te, a nasi organizatorzy sami je wyczyś cili, ponieważ to zepsuł o koncepcję naszego wystroju;
- obiecali, ż e na tort waż ą cy 28 kg zostanie przydzielona zamraż arka, ale w koń cu, gdy przyniesiono go na kilka godzin przed ś lubem, powiedzieli, ż e aparat jest za mał y, musieli wł oż yć tort pokó j pod klimatyzatorem, mają c nadzieję , ż e się nie zepsuje;
- zabrakł o tekstylnych serwetek dla cał ej liczby goś ci, chociaż restauracja doskonale wiedział a, ż e mamy 150 goś ci i zapewniał a, ż e wystarczy dla wszystkich;
- specjalnie zamó wiono dodatkowych kelneró w (przy każ dym stoliku), aby obsł uga goś ci był a szybka, a takż e aby napoje w jasnych opakowaniach nie stał y na stoł ach, psują c estetyczny wyglą d i zasł aniają c ż ywą florystykę , gdy nakryto stoł y, na stoł ach postawiono napoje;
- wieczorem był a sł aba obsł uga bankietu, kelneró w nie był o przy stoł ach, goś cie obsł ugiwali sami;
- serwowanie potraw był o opó ź nione, ciepł e mię so i ciasto podawano w tym samym czasie, chociaż z gó ry ustalono godzinę wieczoru i kolejnoś ć serwowania dań i administrator wiedział o tym;
- na dodatek kelnerzy mieli niechlujny wyglą d, co od razu przykuł o uwagę goś ci.
- był o też wiele innych drobnych niedocią gnię ć , o któ rych nie ma sensu pisać , ż eby nie marnować czasu czytają cych tę recenzję.
Po ś lubie nasz organizator rozmawiał z dyrektorem generalnym Aleksandrem. Po przekazaniu naszych komentarzy i niezadowolenia ze wszystkiego, co wydarzył o się na naszym ś lubie, w odpowiedzi pojawił a się chamstwo i chamstwo, w wyniku czego Aleksander wysł ał naszego organizatora. W rezultacie zdaliś my sobie sprawę , ż e administracja Grand Petin absolutnie nie docenia jego reputacji, zabrał a duż o pienię dzy i nie chciał a ś wiadczyć wysokiej jakoś ci usł ug. Każ dy, kto rozważ a Grand Petin na imprezy, bą dź przygotowany, ż e administracja rzuci Cię bez speł nienia swoich obietnic.
Zarezerwowaliś my miejsce i rozpoczę liś my przygotowania na 6 miesię cy przed ś lubem. W tym czasie rozmawialiś my z administratorką Natalią , na każ dym spotkaniu spisywał a wszystkie nasze ż yczenia i proś by, obiecują c, ż e wszystkie zostaną uwzglę dnione, utrzymywaliś my też kontakt telefoniczny i komunikowaliś my się przez viber.
Podczas spotkań Natalia był a przyjacielska i udzielał a rad z doś wiadczeń poprzednich wydarzeń.
Dlaczego wybraliś my akurat to miejsce - poł oż enie nad morzem, pię kny teren, duż a iloś ć miejsc (150 na werandzie), moż liwoś ć zorganizowania ceremonii plenerowej nad morzem, a takż e, co bardzo waż ne, duż a iloś ć miejsc parkingowych miejsca dla naszych goś ci (uzgodniliś my, ż e przydzielą.50 miejsc)
2 dni przed ś lubem, po wcześ niejszym uzgodnieniu, przynieś liś my drinki do restauracji, a administrator Natalia, z któ rą mieliś my wszystkie pytania, powiedział a jej przez telefon w tej chwili, ż e nie ma jej na miejscu, a jej partner Jewgienij spotka nas.
Spotkał się z nami, przyją ł to, co przywieź liś my, zapytaliś my go, czy wszystko jest w porzą dku? upewnił się , ż e wszystko jest w porzą dku i wszystko jest gotowe na nasz ś lub.
Cał y nasz zespó ł organizatoró w i byliś my pewni, ż e wszystko przebiegł o zgodnie z planem.
Nadszedł nasz dł ugo oczekiwany dzień . Uroczystoś ć plenerowa w restauracji miał a rozpoczą ć się o godzinie 16:00.
Przybywszy na teren we wskazanym czasie, my, jako para mł oda, byliś my w szoku, widzą c naszych organizatoró w w pocie i brudzie, któ rzy starali się powstrzymać emocje, by tego dnia nie popsuć nam humoru, tł umaczyć nam, ż e administracja instytucji nie był a gotowa na wydarzenie, a mianowicie praktycznie nic nie został o speł nione z naszych umó w z administratorką Natalią , a sama Natalia nie jest na miejscu i nie odbiera telefonó w, zamiast niej jest Eugeniusz, któ ry wie nic i wzruszył ramionami na wszystkie nasze pytania, uzasadniają c, ż e Natalia nie dał a mu ż adnych informacji, a zapytany, gdzie ona jest, nie odpowiada.
Poniż ej zestawienie niedocią gnię ć , któ re spowodował y niedogodnoś ci dla zespoł u organizacyjnego i zrujnował y nasz ś lub:
- pierwszą rzeczą , któ ra rzucił a mi się w oczy, był o to, ż e cał y teren był zapchany zaparkowanymi samochodami i prawie nie był o wolnych miejsc dla naszych goś ci, nie wspominają c o obiecanych 50; (Evgeny, udają c zdziwienie na twarzy, mó wi nam, ż e nikt nie mó gł nam obiecać tylu miejsc, bo w sobotę mają na plaż y wielu wczasowiczó w)
- na terenie trwał a budowa i uzgodniono, ż e przynajmniej materiał y budowlane i ś mieci zostaną usunię te, jeś li nie zostaną ukoń czone do dnia naszego ś lubu, co się nie stał o;
- na tarasie, na któ rym miał a się odbyć plenerowa ceremonia, nie powinno być palm w cię ż kich balach, a takż e malinowych petunii wiszą cych w doniczkach w namiocie zakł adu, nie został y one usunię te, a nasi organizatorzy sami je wyczyś cili, ponieważ to zepsuł o koncepcję naszego wystroju;
- obiecali, ż e na tort waż ą cy 28 kg zostanie przydzielona zamraż arka, ale w koń cu, gdy przyniesiono go na kilka godzin przed ś lubem, powiedzieli, ż e aparat jest za mał y, musieli wł oż yć tort pokó j pod klimatyzatorem, mają c nadzieję , ż e się nie zepsuje;
- zabrakł o tekstylnych serwetek dla cał ej liczby goś ci, chociaż restauracja doskonale wiedział a, ż e mamy 150 goś ci i zapewniał a, ż e wystarczy dla wszystkich;
- specjalnie zamó wiono dodatkowych kelneró w (przy każ dym stoliku), aby obsł uga goś ci był a szybka, a takż e aby napoje w jasnych opakowaniach nie stał y na stoł ach, psują c estetyczny wyglą d i zasł aniają c ż ywą florystykę , gdy nakryto stoł y, na stoł ach postawiono napoje;
- wieczorem był a sł aba obsł uga bankietu, kelneró w nie był o przy stoł ach, goś cie obsł ugiwali sami;
- serwowanie potraw był o opó ź nione, ciepł e mię so i ciasto podawano w tym samym czasie, chociaż z gó ry ustalono godzinę wieczoru i kolejnoś ć serwowania dań i administrator wiedział o tym;
- na dodatek kelnerzy mieli niechlujny wyglą d, co od razu przykuł o uwagę goś ci.
- był o też wiele innych drobnych niedocią gnię ć , o któ rych nie ma sensu pisać , ż eby nie marnować czasu czytają cych tę recenzję.
Po ś lubie nasz organizator rozmawiał z dyrektorem generalnym Aleksandrem. Po przekazaniu naszych komentarzy i niezadowolenia ze wszystkiego, co wydarzył o się na naszym ś lubie, w odpowiedzi pojawił a się chamstwo i chamstwo, w wyniku czego Aleksander wysł ał naszego organizatora. W rezultacie zdaliś my sobie sprawę , ż e administracja Grand Petin absolutnie nie docenia jego reputacji, zabrał a duż o pienię dzy i nie chciał a ś wiadczyć wysokiej jakoś ci usł ug. Każ dy, kto rozważ a Grand Petin na imprezy, bą dź przygotowany, ż e administracja rzuci Cię bez speł nienia swoich obietnic.
Tak jak
Lubisz
Pokaż inne komentarze …
Na plaż y są leż aki, dają rę cznik i materac, gdy dzwonisz pod numer pokoju. Dobre mycie stó p. Pię kny budynek. wygodna w uż yciu karta-klucz. Znajduje się tam pomost, z któ rego moż esz skakać . Jest trampolina. Pod brzegiem fale stale powodują glony.
… Już ▾
Na plaż y są leż aki, dają rę cznik i materac, gdy dzwonisz pod numer pokoju. Dobre mycie stó p. Pię kny budynek. wygodna w uż yciu karta-klucz. Znajduje się tam pomost, z któ rego moż esz skakać . Jest trampolina.
Pod brzegiem fale stale powodują glony. Woda jest jak zupa jarzynowa. Nikt nawet nie pró buje ich trał ować i grabić . Wejś cie do wody z brzegu jest niezwykle obrzydliwe. Kiedy wymeldował em się z pokoju, recepcjonistka wysł ał a osobę , aby sprawdził a stan pokoju. Nie wiem, co tam sprawdzali, ale pó ź niej przypomniał em sobie, ż e w barze-lodó wce zapomniał em jedzenia na wyjazd. Wiele w pakiecie. I nic mi o tym nie powiedzieli. Co wię c sprawdzają ? Tylko brak mikrobutelek w barze za 200 UAH. ? Ł ó ż ko z ł amanymi listwami. Jeś li na nim usią dziesz, upadniesz. Tak, a wykształ cenie personelu wynosi zero. Wyglą da na to, ż e na sezon zwerbowali byle kogo z ulicy.
Pod brzegiem fale stale powodują glony. Woda jest jak zupa jarzynowa. Nikt nawet nie pró buje ich trał ować i grabić . Wejś cie do wody z brzegu jest niezwykle obrzydliwe. Kiedy wymeldował em się z pokoju, recepcjonistka wysł ał a osobę , aby sprawdził a stan pokoju. Nie wiem, co tam sprawdzali, ale pó ź niej przypomniał em sobie, ż e w barze-lodó wce zapomniał em jedzenia na wyjazd. Wiele w pakiecie. I nic mi o tym nie powiedzieli. Co wię c sprawdzają ? Tylko brak mikrobutelek w barze za 200 UAH. ? Ł ó ż ko z ł amanymi listwami. Jeś li na nim usią dziesz, upadniesz. Tak, a wykształ cenie personelu wynosi zero. Wyglą da na to, ż e na sezon zwerbowali byle kogo z ulicy.
Tak jak
Lubisz
• 18
Restauracja....No, nie nazwał abym tego restauracją , dlatego taka ocena. Teraz w kolejnoś ci: Plaż a. Minusy: Palenie jest dozwolone na plaż y. Ponieważ dzieci jest wiele, dzieci są zmuszone oddychać tym smrodem. Znaki ostrzegawcze dotyczą ce palenia są prawie niewidoczne.
… Już ▾
Restauracja....No, nie nazwał abym tego restauracją , dlatego taka ocena.
Teraz w kolejnoś ci:
Plaż a.
Minusy: Palenie jest dozwolone na plaż y. Ponieważ dzieci jest wiele, dzieci są zmuszone oddychać tym smrodem.
Znaki ostrzegawcze dotyczą ce palenia są prawie niewidoczne.
Plaż a czynna od 8 do 20. Po 18 trudno o rę czniki (wkró tce zamykają )
Od plusó w plaż y: Czysto, schludnie. Do dyspozycji leż aki, materace, rę czniki.
Hotel:
Nie wiedzą , jak zamkną ć czeki na pokó j (w cenie restauracji 180-250 hrywien), oczekują , ż e klienci bę dą chodzić po hotelu i na plaż ę z portfelem
Obiecany tydzień przed zameldowaniem, pod koniec drugiego dnia w koń cu pojawił się w pokoju (są ł ó ż ka, ok. Ale szkoda, ż e jest duż o ż ł obienia).
Osiedlić się w pokojach z wył amanym zamkiem....Rozumiem, ż e NIKT nie zauważ ył , wierzę.....Czego się spodziewał eś ?
Ś mierdzą ce klimatyzatory (klimatyzatory należ y czyś cić przynajmniej raz w roku)
Restauracja
1. Nauczcie się zamykać kontrole za pokó j i robić normalną obsł ugę pokoju (rozumiem, ż e bę dzie wam cię ż ko z taką restauracją.... ale moż e ma sens odpę dzanie budowniczych z kuchni i zabieranie kucharzy? )
Przestań mó wić o mró wkach, któ re „niszczą hotel”, wię c nie masz obsł ugi pokoju?
2. Powią zane z pytaniem 1. Ale w barze i restauracji na plaż y kalkulacja jest „na miejscu”.
Dlatego na terenie hotelu i na plaż y trzeba chodzić z gotó wką . W barze przę dzy wydaje się , ż e pł atnoś ć kartami plastikowymi jest niemoż liwa.
Nie dają też czekó w skarbowych (nie dają ż adnych)
3. Zró b menu w barze na plaż y. Menu napojó w - zawieś w widocznym miejscu. Naprawdę wyglą da trochę solidniej. Rozumiem, ż e "cał e nasze" i podobne menu w pobliskiej restauracji....Ale. . . zró b sobie menu.
W przypadku braku czekó w (chę ci wystawienia czekó w) i braku menu, gdy kelner podaje cenę , patrzą c na klienta, zaczynasz czuć się w tej wł aś nie Odessie, miejscu narodzin Ostapa Bendera
4. Playlista.....Rozumiem, ż e wł aś ciciel hotelu lub ktoś z administracji lubi chanson. Ale.... Dla poważ nych lokali chanson nie ma miejsca w restauracji.
5. Powiedz szefowi kuchni restauracji, jak wyglą da jedzenie..... Pokaż mu, jak wyglą da jedzenie (nawet jedzenie spoza restauracji)
Wyjaś nij mu, ż e pł atki owsiane na deser wyglą dają uroczo na wiejskim weselu i tylko na wiejskim weselu.
Nie pasują do tiramisu, strudla i lodó w (pró bowaliś my wszystkiego i w koń cu uznaliś my, ż e ż artujesz lub ż artujesz).
Ziemniak „domowy” to nie przypalone smaż one ziemniaki (nie do koń ca wiem jak to nazwać i jak moż na go obrzydliwie ugotować ).
Opowiedz kelnerom o zasadach serwowania posił kó w....ż e desery należ y podawać przed daniem gł ó wnym. . . nienajlepszy pomysł .
Albo najlepiej odpę dź tych dziwnych ludzi, któ rzy przez nieporozumienie pracują w restauracji, i zatrudnij do pracy w restauracji osoby, któ re mają przynajmniej minimalne poję cie o pracy restauracji.
6. Mydł o w pł ynie w toaletach nie powinno pojawiać się w dniu przyjazdu kierownika, ale zawsze tam być . Podobny do papieru toaletowego i chusteczek do rą k.
7. Ponieważ masz duż o dzieci, zatrudnij jednego lub dwó ch animatoró w. Do pracy m. in. na ś niadaniu. Sprzę t do przedszkola został kupiony nie najtań szy (dobrze zrobione), ale idealnie trzeba z nim pracować....
Podsumowują c - cena bardzo wysoka. Taką cenę moż na zapł acić przy naprawdę dobrym poziomie usł ug.
Warto wybrać się , jeś li potrzebujesz hotelu w mieś cie Odessa z wł asną plaż ą , a cena nie jest waż na.
Nie przyjdę po raz drugi.
Dział ają w kolorze szarym: czeki fiskalne wystawiane są dopiero po przypomnieniu. Na terenie czasami krę cą się ż ebracy z gangu zł odziei „DAJ” (albo odpoczywa, albo jeden z tych zł odziei jest wł aś cicielem hotelu)
Teraz w kolejnoś ci:
Plaż a.
Minusy: Palenie jest dozwolone na plaż y. Ponieważ dzieci jest wiele, dzieci są zmuszone oddychać tym smrodem.
Znaki ostrzegawcze dotyczą ce palenia są prawie niewidoczne.
Plaż a czynna od 8 do 20. Po 18 trudno o rę czniki (wkró tce zamykają )
Od plusó w plaż y: Czysto, schludnie. Do dyspozycji leż aki, materace, rę czniki.
Hotel:
Nie wiedzą , jak zamkną ć czeki na pokó j (w cenie restauracji 180-250 hrywien), oczekują , ż e klienci bę dą chodzić po hotelu i na plaż ę z portfelem
Obiecany tydzień przed zameldowaniem, pod koniec drugiego dnia w koń cu pojawił się w pokoju (są ł ó ż ka, ok. Ale szkoda, ż e jest duż o ż ł obienia).
Osiedlić się w pokojach z wył amanym zamkiem....Rozumiem, ż e NIKT nie zauważ ył , wierzę.....Czego się spodziewał eś ?
Ś mierdzą ce klimatyzatory (klimatyzatory należ y czyś cić przynajmniej raz w roku)
Restauracja
1. Nauczcie się zamykać kontrole za pokó j i robić normalną obsł ugę pokoju (rozumiem, ż e bę dzie wam cię ż ko z taką restauracją.... ale moż e ma sens odpę dzanie budowniczych z kuchni i zabieranie kucharzy? )
Przestań mó wić o mró wkach, któ re „niszczą hotel”, wię c nie masz obsł ugi pokoju?
2. Powią zane z pytaniem 1. Ale w barze i restauracji na plaż y kalkulacja jest „na miejscu”.
Dlatego na terenie hotelu i na plaż y trzeba chodzić z gotó wką . W barze przę dzy wydaje się , ż e pł atnoś ć kartami plastikowymi jest niemoż liwa.
Nie dają też czekó w skarbowych (nie dają ż adnych)
3. Zró b menu w barze na plaż y. Menu napojó w - zawieś w widocznym miejscu. Naprawdę wyglą da trochę solidniej. Rozumiem, ż e "cał e nasze" i podobne menu w pobliskiej restauracji....Ale. . . zró b sobie menu.
W przypadku braku czekó w (chę ci wystawienia czekó w) i braku menu, gdy kelner podaje cenę , patrzą c na klienta, zaczynasz czuć się w tej wł aś nie Odessie, miejscu narodzin Ostapa Bendera
4. Playlista.....Rozumiem, ż e wł aś ciciel hotelu lub ktoś z administracji lubi chanson. Ale.... Dla poważ nych lokali chanson nie ma miejsca w restauracji.
5. Powiedz szefowi kuchni restauracji, jak wyglą da jedzenie..... Pokaż mu, jak wyglą da jedzenie (nawet jedzenie spoza restauracji)
Wyjaś nij mu, ż e pł atki owsiane na deser wyglą dają uroczo na wiejskim weselu i tylko na wiejskim weselu.
Nie pasują do tiramisu, strudla i lodó w (pró bowaliś my wszystkiego i w koń cu uznaliś my, ż e ż artujesz lub ż artujesz).
Ziemniak „domowy” to nie przypalone smaż one ziemniaki (nie do koń ca wiem jak to nazwać i jak moż na go obrzydliwie ugotować ).
Opowiedz kelnerom o zasadach serwowania posił kó w....ż e desery należ y podawać przed daniem gł ó wnym. . . nienajlepszy pomysł .
Albo najlepiej odpę dź tych dziwnych ludzi, któ rzy przez nieporozumienie pracują w restauracji, i zatrudnij do pracy w restauracji osoby, któ re mają przynajmniej minimalne poję cie o pracy restauracji.
6. Mydł o w pł ynie w toaletach nie powinno pojawiać się w dniu przyjazdu kierownika, ale zawsze tam być . Podobny do papieru toaletowego i chusteczek do rą k.
7. Ponieważ masz duż o dzieci, zatrudnij jednego lub dwó ch animatoró w. Do pracy m. in. na ś niadaniu. Sprzę t do przedszkola został kupiony nie najtań szy (dobrze zrobione), ale idealnie trzeba z nim pracować....
Podsumowują c - cena bardzo wysoka. Taką cenę moż na zapł acić przy naprawdę dobrym poziomie usł ug.
Warto wybrać się , jeś li potrzebujesz hotelu w mieś cie Odessa z wł asną plaż ą , a cena nie jest waż na.
Nie przyjdę po raz drugi.
Dział ają w kolorze szarym: czeki fiskalne wystawiane są dopiero po przypomnieniu. Na terenie czasami krę cą się ż ebracy z gangu zł odziei „DAJ” (albo odpoczywa, albo jeden z tych zł odziei jest wł aś cicielem hotelu)
Tak jak
Lubisz
• 18
Grand Pettine 4 * Jeden z najgorszych hoteli, jakie widział em. W pokojach nie ma internetu, nie ma go też na plaż y. . . tylko w restauracji. Nie ma obsł ugi z restauracji do pokoju, po prostu nie ma nic do zamó wienia do pokoju, po prostu odmó wią . Z tego powodu przewodnik był zabroniony ! ! ! Poproszony o zamó wienie herbaty w pokoju, ró wnież odmó wił! ! ! Ś niadanie to generalnie wielka katastrofa, po prostu nie jest gorzej! Nie ma buł ek, tylko czarny lub szary chleb.
… Już ▾
Grand Pettine 4 * Jeden z najgorszych hoteli, jakie widział em. W pokojach nie ma internetu, nie ma go też na plaż y. . . tylko w restauracji. Nie ma obsł ugi z restauracji do pokoju, po prostu nie ma nic do zamó wienia do pokoju, po prostu odmó wią . Z tego powodu przewodnik był zabroniony ! ! ! Poproszony o zamó wienie herbaty w pokoju, ró wnież odmó wił! ! ! Ś niadanie to generalnie wielka katastrofa, po prostu nie jest gorzej! Nie ma buł ek, tylko czarny lub szary chleb. Jajka są albo rozgotowane, albo są wycią gane w mał ych iloś ciach i trzeba jeszcze poczekać.20 minut. Są dwa ekspresy, jeden nie dział a. Jedzenie jest wcale nie smaczne, jak w sowieckiej stoł ó wce. Ludzie z miasta przychodzą na plaż ę , a dla tych, któ rzy mieszkają w hotelu, trzeba iś ć i poszukać miejsca. Reszta był a zrujnowana! Poprosił em o numer telefonu do kierownictwa, administracji - odmó wiono, informacja utajniona! Ogó lnie wszystko jest bardzo okropne! ! ! Zaoszczę dź na wszystkim! ! A co najważ niejsze, w ogó le nie szukają ż adnych kompromisó w, nawet nie pró bują ulepszać usł ugi ! ! !
Tak jak
Lubisz
• 2
Zacznijmy od pokoi: wię c wszystkie pokoje są obiecane z widokiem na morze, ALE nikt nie ostrzegł , ż e poł owa hotelu to strefa dla pieszych, a druga poł owa z widokiem na morze przez parking, czyli samochody są zaparkowane przed okien pokoju Suite. Przez cał ą noc trzaskanie drzwiami i okrzyki mieszkań có w Odessy nadchodzą cych z miasta na hotelową plaż ę .
… Już ▾
Zacznijmy od pokoi: wię c wszystkie pokoje są obiecane z widokiem na morze, ALE nikt nie ostrzegł , ż e poł owa hotelu to strefa dla pieszych, a druga poł owa z widokiem na morze przez parking, czyli samochody są zaparkowane przed okien pokoju Suite. Przez cał ą noc trzaskanie drzwiami i okrzyki mieszkań có w Odessy nadchodzą cych z miasta na hotelową plaż ę . Ł ó ż ka w apartamencie są w takim stanie, ż e skrzypienie to nic w poró wnaniu z tym, ż e na rozkł adanej sofie (przyjechaliś my tam z dzieć mi) nogi są opuszczone, ż oł ą dek do gó ry, a gł owa znowu opuszczona. Restauracja wyś mienicie gotuje, ALE jeś li jest impreza firmowa, to mogą o tobie zapomnieć na dokł adnie 40 minut, a nawet dł uż ej. Plaż a jest czysta, ale goś cie przyjeż dż ają cy z miasta palą ze wszystkich stron, co jest bardzo denerwują ce, gdy jest się z dzieć mi.
Tak jak
Lubisz
• 5
Hotel zdecydowanie nie cią gnie nie na 5, nie na 4*. Plaż a nie jest ź le wyposaż ona, ale: plaż a jest brudna, nie ma obsł ugi, napó j z restauracji w szklance nie moż e zostać przeniesiony. Restauracja nie posiada menu dla dzieci, dziecku zaproponowano nakarmienie sał atką Oliviera ubraną w majonez.
… Już ▾
Hotel zdecydowanie nie cią gnie nie na 5, nie na 4*. Plaż a nie jest ź le wyposaż ona, ale: plaż a jest brudna, nie ma obsł ugi, napó j z restauracji w szklance nie moż e zostać przeniesiony. Restauracja nie posiada menu dla dzieci, dziecku zaproponowano nakarmienie sał atką Oliviera ubraną w majonez. Najgorsze są ł ó ż ka w pokojach. Parking tuż pod oknami, cał ą noc odgł osy odjeż dż ają cych i przyjeż dż ają cych samochodó w. Klimatyzatory są gł oś ne. W toalecie-ł azienka: brak bidetu, zardzewiał e pó ł ki. Kiedy niektó re seminaria odbywają się w hotelu, turyś ci przyjeż dż ają cy osobno bę dą w tle. Jeś li ci to nie przeszkadza, witaj.
Tak jak
Lubisz
• 7
Odpoczywaliś my w weekend w Odessie, pomyś lał em - Ukraina, nic ciekawego, ale kiedy dotarliś my do Grand Pettin, zdał em sobie sprawę , jak bardzo się mylił em. Hotel jest bardzo dobry, cieszy się obsł ugą , wł asną plaż ą i duż ym terenem.
… Już ▾
Odpoczywaliś my w weekend w Odessie, pomyś lał em - Ukraina, nic ciekawego, ale kiedy dotarliś my do Grand Pettin, zdał em sobie sprawę , jak bardzo się mylił em. Hotel jest bardzo dobry, cieszy się obsł ugą , wł asną plaż ą i duż ym terenem. Pokoje są szykowne, restauracja smacznie gotuje, każ dego wieczoru - wystę p jakiejś grupy, w ogó le ś wietnie się bawiliś my. Polecam wszystkim ten hotel i wypoczynek w Odessie. Uwierz mi, dobry odpoczynek jest gwarantowany.
Pragnę wyrazić wdzię cznoś ć personelowi obsł ugi technicznej za znakomitą pracę .
Pragnę wyrazić wdzię cznoś ć personelowi obsł ugi technicznej za znakomitą pracę .
Tak jak
Lubisz
• 2.5
• podróżował 16 lat wstecz
Hotel jest wspaniał y, ale wcią ż wymaga pewnych ulepszeń : ukoń czenie budowy, oddzielny parking i chciał bym jakiś program rozrywkowy, ponieważ . wydostanie się z hotelu jest bardzo niewygodne i bardzo drogie (tylko taksó wka). A reszta morza rekompensuje wszystko, a personel hotelu stara się zadowolić .
… Już ▾
Hotel jest wspaniał y, ale wcią ż wymaga pewnych ulepszeń : ukoń czenie budowy, oddzielny parking i chciał bym jakiś program rozrywkowy, ponieważ . wydostanie się z hotelu jest bardzo niewygodne i bardzo drogie (tylko taksó wka). A reszta morza rekompensuje wszystko, a personel hotelu stara się zadowolić .
Tak jak
Lubisz
• 3.5
• podróżował 16 lat wstecz
Zakochaj się w Odessie od razu! Podró ż owaliś my po cał ym wybrzeż u, od Savignon do miasta Nikolaev. Masa najbardziej pozytywnych wraż eń!! ! Zatrzymaliś my się na kilka dni w Grand Pettine. Pię kny hotel nad samym morzem, rewelacyjny pokó j, plaż a z ró ż nymi atrakcjami zaró wno dla dorosł ych jak i dla dzieci.
… Już ▾
Zakochaj się w Odessie od razu! Podró ż owaliś my po cał ym wybrzeż u, od Savignon do miasta Nikolaev. Masa najbardziej pozytywnych wraż eń!! ! Zatrzymaliś my się na kilka dni w Grand Pettine. Pię kny hotel nad samym morzem, rewelacyjny pokó j, plaż a z ró ż nymi atrakcjami zaró wno dla dorosł ych jak i dla dzieci...
Troskliwa obsł uga restauracji od razu nas zaskoczył a, gdy jako pierwsze danie z zamó wienia przynieś li lody na obiad. Na nasze wezwanie do przyniesienia lodó w na deser, czyli tego ostatniego, ró wnież zareagował w dziwny sposó b, proponują c wł oż enie go na razie do lodó wki, ż eby się do koń ca nie rozpuś cił . Potem czekaliś my na administratora ...czekaliś my . . czekaliś my, a potem przynieś li rachunek, wię c przez minutę za 2 porcje ryb (z któ rych jedna jest z mikrofali), bardzo, bardzo smaż one ziemniaki i notorycznie lody za 600 hrywien (3000r. )
Z wł asnego pokoju moż esz zobaczyć jak przebiega obsł uga pokoju (zamawianie jedzenia w pokoju). Czar! Duż e dania w ró ż nych smakach niosą kelnerzy PRZESZŁ OŚ Ć!!!
Przeszł oś ć , bo ta usł uga ma jeden charakter, dostę pna tylko dla wł aś ciciela, no có ż , bardzo VIP-owskich goś ci.
Nawet na plaż y moż na wzią ć rę cznik za 10 hrywien (50 hrywien) - a wszystko to w cenie pokoju od 5000 do 18000 rubli.
Ponadto zobaczysz wczasowiczó w, któ rzy przywieź li na plaż ę nie tylko ochronę , ale takż e prostytutki. Z ich rozmowy na pobliskim leż aku moż na poznać wszystkie trudnoś ci i uroki ich pracy.
Ten kolor i urok Odessy Grand Pettine zepsuł się . Nie ma tam duszy i lekkoś ci Odessy. Atmosfera jest cię ż ka, martwa. Uciekliś my. Nad brzegiem morza znajdują się hotele, na przykł ad na plaż y Lanzheron, gdzie nie tylko zabierzesz wszystko do swojego pokoju, ale takż e nad morze i na plaż ę . Znakomita restauracja „MIRAGE”, nakarmią Cię pysznym jedzeniem, ugotują specjalnie dla Ciebie, nawet to, czego nie ma w menu, a wieczorem podarują Ci ciepł y koc. Mił ych wakacji!
Troskliwa obsł uga restauracji od razu nas zaskoczył a, gdy jako pierwsze danie z zamó wienia przynieś li lody na obiad. Na nasze wezwanie do przyniesienia lodó w na deser, czyli tego ostatniego, ró wnież zareagował w dziwny sposó b, proponują c wł oż enie go na razie do lodó wki, ż eby się do koń ca nie rozpuś cił . Potem czekaliś my na administratora ...czekaliś my . . czekaliś my, a potem przynieś li rachunek, wię c przez minutę za 2 porcje ryb (z któ rych jedna jest z mikrofali), bardzo, bardzo smaż one ziemniaki i notorycznie lody za 600 hrywien (3000r. )
Z wł asnego pokoju moż esz zobaczyć jak przebiega obsł uga pokoju (zamawianie jedzenia w pokoju). Czar! Duż e dania w ró ż nych smakach niosą kelnerzy PRZESZŁ OŚ Ć!!!
Przeszł oś ć , bo ta usł uga ma jeden charakter, dostę pna tylko dla wł aś ciciela, no có ż , bardzo VIP-owskich goś ci.
Nawet na plaż y moż na wzią ć rę cznik za 10 hrywien (50 hrywien) - a wszystko to w cenie pokoju od 5000 do 18000 rubli.
Ponadto zobaczysz wczasowiczó w, któ rzy przywieź li na plaż ę nie tylko ochronę , ale takż e prostytutki. Z ich rozmowy na pobliskim leż aku moż na poznać wszystkie trudnoś ci i uroki ich pracy.
Ten kolor i urok Odessy Grand Pettine zepsuł się . Nie ma tam duszy i lekkoś ci Odessy. Atmosfera jest cię ż ka, martwa. Uciekliś my. Nad brzegiem morza znajdują się hotele, na przykł ad na plaż y Lanzheron, gdzie nie tylko zabierzesz wszystko do swojego pokoju, ale takż e nad morze i na plaż ę . Znakomita restauracja „MIRAGE”, nakarmią Cię pysznym jedzeniem, ugotują specjalnie dla Ciebie, nawet to, czego nie ma w menu, a wieczorem podarują Ci ciepł y koc. Mił ych wakacji!
Tak jak
Lubisz
• 6
Odpoczywał em z ż oną.4 dni w Ś wię to Niepodległ oś ci. Bardzo mi się podobał o. Zaró wno ceny jak i poziom obsł ugi na poziomie dobrych tureckich hoteli. Plaż a czysta (wł asna), doskonał a kuchnia, 20 minut jazdy do centrum .
… Już ▾
Odpoczywał em z ż oną.4 dni w Ś wię to Niepodległ oś ci. Bardzo mi się podobał o. Zaró wno ceny jak i poziom obsł ugi na poziomie dobrych tureckich hoteli. Plaż a czysta (wł asna), doskonał a kuchnia, 20 minut jazdy do centrum .
Tak jak
Lubisz
• 1.5