Kto chce za świetną cenę bez mięsa, piwa i sprzątania, jesteś tutaj

Pisemny: 15 może 2013
Czas podróży: 29 kwiecień — 8 może 2013
Ocena hotelu:
1.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 4.0
Czystość: 2.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 3.0
Witam wszystkich!
Chcę otworzyć wszystkie straszne i straszne sekrety zwią zane z Hotelem Adonis 3*.
Dlaczego tak mó wię ? Tak, ponieważ wcześ niej zamieszczone pozytywne opinie o tym hotelu są albo pisane przez gł upki (lub ta sama osoba zarejestrowana pod ró ż nymi nazwiskami), albo opinie są pisane o innym hotelu o tej samej nazwie, któ ry znajduje się nie w Kemer, ale w Antalyi lub wł aś ciciel/najemca zmienił hotel.
Odpoczywają c w Turcji przez ostatnie 7 lat w ró ż nych miastach, a takż e w hotelach ró ż nych gwiazdek, 3-5 razy w roku, nie widział em takich kł amstw w licznych prezentowanych tu recenzjach. W porzą dku, to nie jest takie waż ne, bo „poczta pantoflowa” w każ dej chwili przybliż y konsumentowi (turyś cie) cał ą prawdę o hotelu – „niezależ nie od tego, jak bardzo się skrę ci lina…”.

Ale faktem jest, ż e mieszkają c w tym hotelu w cią gł ym stanie gł odu, bez jednego sprzą tania pokoju, a nawet w tak zawyż onej cenie, po uprzednim przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji - có ż , to już za duż o ! ! !
W celu:
Zalety hotelu:
1. Doskonał a lokalizacja: samo centrum Kemeru - wszystkie sklepy, prawie wszystkie targi publiczne, gł ó wne bary, restauracje Kemeru, jego dyskoteki - w zasię gu spaceru. Nawet w tym mieś cie nie wiesz, czym jest dolmushi czy taxi: jest tak „w zasię gu” wszystkiego, czego dusza zapragnie. Ale doskonał a lokalizacja hotelu nie oznacza, ż e ​ ​ turystó w trzeba traktować jak ś winię . Co wię cej, opró cz tego hotelu w Kemer jest wystarczają co duż o hoteli poł oż onych w tym samym miejscu, w centrum, któ re przy takiej konkurencji mogą skusić turystó w, któ rzy kiedyś poznają cał ą prawdę o Adonisie. Dlaczego wł aś ciciel hotelu nie rozumie tego faktu?? ?
Minusy hotelu:
1. Odż ywianie. Wegetariań ski. W cią gu 10 dni ż ycia w Adonis mię so miał o kiedyś postać kebaba (mę ż czyź ni, któ rzy stali w kolejce po mię so, nie przestali gł oś no się dziwić : „czy naprawdę bę dziemy choć raz jeś ć mię so (! ) ) Przez cał e wakacje, w przeciwnym razie cał kowicie schudliś my na warzywach”.
Zawsze na ciepł o: ryż , ziemniaki lub fasola duszona z warzywami (bez mię sa!! ! ), warzywa (ś mieję się do znajomych, ale tak się stał o): sucha starta marchewka, starta marchewka z ajranem, starta kapusta sucha, tarta kapusta z ajranem, suszone ogó rki, (pomidora nie ma - przedstawiciele hotelu w ogó le nie wiedzą , co to jest), ró ż ne warzywa, smaż ona cukinia, smaż one bakł aż any (choć ż oł ą dek mó gł by ich dosyć , a potem bę dziesz miał czas, aby napeł nić swó j talerz) .

A o jakich owocach lub sł odyczach moż emy porozmawiać ? Kiedyś po przyjeź dzie spotkał em: pomarszczone pomarań cze i jabł ka dano, myś lę : wzią ć coś na wino od dutika, albo dadzą jakoś lepiej, ale wię cej owocó w przez cał e wakacje nie widział em. To nie jest hotel, ale jakiś obó z koncentracyjny: jedz to, co dają i nie pojawiaj się . A ile był o skarg, nawet z mojej strony do przedstawicieli hotelu, któ rzy nazywali siebie wł aś cicielami! Ję zyk turecki znam bardzo dobrze: nawet zwinę ł am w nim skandal: a oni „co na czole, co na czole”. Od samego przybycia powstał o, powstał o, widzę - bez reakcji, spluną ł em i postanowił em zjeś ć w restauracji po drugiej stronie ulicy. Ale przepraszam, nie jestem na 5, nie na 10 tr. Przyjechał em tutaj, aby wydawać pienią dze na jedzenie gdzie indziej.
Có ż , jeś li chodzi o alkohol, moi drodzy, dostę pna jest tylko wó dka, któ rej w ż yciu nie piję . Przylatują c z samolotu i meldują c się w hotelu okoł o 10 rano podchodzę do barmana: czy mogę prosić o piwo? Powiedział mi: bira bitti (piwo się skoń czył o). Jak, mó wię , skoń czył o się o 10 rano? Powiedz, ż e nie istniał . Nie, kł amie bezczelnie: „był o, ale się skoń czył o”. Zastanawiam się , kiedy to był o? I taki dialog prowadzimy z nim po rosyjsku, angielsku i turecku przez cał e wakacje rano, po poł udniu i wieczorem. Domagam się : pokazywać przynajmniej jednego turystę z kuflem piwa w cią gu dnia, skoro już po wszystkim? Odmawia ci, mó wią , przysię gam, po prostu tu pracuję , nie jestem wł aś cicielem. Ale przecież rozmowa z wł aś cicielem też nie dał a rezultató w. Czasami wieczorami barman podawał wino, ale tak rozcień czone (choć ró ż ni się drastycznie kolorem, nie mó wią c już o smaku), ż e nie waha się podać go wraz z nierozcień czonym winem, któ re musiał polać , gdy turyś ci „pł onę li” " za rozcień czenie wina wodą .
Kolacja rozpoczę ł a się o 19.30. Na począ tku, kiedy przyjechał em 29.04. 2013 - pierwsze 5-6 dni, w hotelu był o niewiele osó b, ale tak czy inaczej, do godziny 20 absolutnie wszystko się skoń czył o, nawet warzywa, któ re wszystkim przeszkadzał y (tam jest coś do polowania). Od poł owy majowych ś wią t przybywali ludzie, nawet nie był o wystarczają cej liczby stolikó w. Nie moż esz sobie wyobrazić : o 19.35 skoń czył a się ponad poł owa jedzenia, a jedna pani kiedyś poskarż ył a mi się : „Przyszedł em o 19.38 - został y tylko warzywa, nawet warzywa został y zjedzone. Teraz zostań gł odny? Czy tak się dzieje w Turcji? Spę dził em w tym kraju wakacje 10 lat temu i nie spodziewał em się , ż e tak się stanie. Czy tak jest wszę dzie? I w tej cenie też ?
Musiał em jej wytł umaczyć , ż e w Turcji są tań sze hotele, ale z lepszym jedzeniem, a ona poradził a mi, gdzie poza hotelem moż na zjeś ć taniej, ale też z mię sem.

Ostatniego dnia przed odlotem, sł yszą c ze wszystkich zaką tkó w rosyjskie oburzone okrzyki o obrzydliwym jedzeniu i jego szybkim koń cu, krę cą c z ż alem gł ową , zauważ ył em: Czuję , ż e niedł ugo wszyscy tu umrzecie z gł odu. Z każ dym dniem sytuacja z jedzeniem się pogarsza.
2. Czyszczenie. Nie istnieje jako taki. Jeden ś rodek czyszczą cy na cał y hotel. A ile razy mijał em otwarte pokoje, w któ rych sprzą ta - wszę dzie widać , ż e pokoje są puste, bez rzeczy turystó w, a ona sprzą ta dopiero po zjeź dzie turystó w z pokoju, co ja poczuł em na sobie. W pią tym dniu przyjazdu przepraszam, miał em zgnił e resztki truskawek w ś mietniku i nie zgodził em się ż yć w takim horrorze przez kolejne pó ł dnia, ale za takie pienią dze. Poszedł em do recepcji, pytają c, dlaczego nigdy nie miał em sprzą taczki. Wyjaś nili mi: klucze zostaw w recepcji. Powiedział em im: „ale co z obowią zkową obecnoś cią kluczy od sprzą taczki ze wszystkich pokoi?? ? ” Cisza w odpowiedzi. Powiedział em im: „co mam teraz zrobić ? Muszę teraz iś ć do najbliż szej restauracji, ż eby coś zjeś ć . w ogó le nie karmisz, a potem przebierasz się w stró j ką pielowy, bo czas iś ć nad morze, nie bę dę biegał za sprzą taczką po wszystkich pię trach hotelu po klucze, nie wiedzą c kiedy zdecyduje się ze mną posprzą tać ? Cisza w odpowiedzi. I tak się stał o! Pobiegł em, szukają c jej, aby zabrać klucze po obiedzie przed pó jś ciem nad morze, ale jeszcze nie dotarł a do mojego pokoju. Sprzą tane przed moim przyjazdem od strony morza. NIEOGRANICZONY!! !
Trzy dni pó ź niej, o 12 w poł udnie, sł yszę , jak ktoś wł amuje się do drzwi mojego pokoju, otwierają c zamek, a moje drzwi był y nadal zamknię te na zatrzask. (To znaczy sprzą taczka faktycznie ma zapasowe klucze. ) I pę ka bez ż adnych wstę pnych pukań , otworzył em drzwi i powiedział em: ben uyuyorum, sonra gel (ś pię , wró ć pó ź niej). Kró tko mó wią c, nigdy wię cej nie odwiedził a mojego numeru. Gdybym w trakcie odpoczynku na przyję ciu nie powiedział o bezprawiu, to w ogó le nie był oby tego jednego sprzą tania.
3. Moje zameldowanie odbył o się ró wnież z aroganckim pyskiem Turka, któ ry otrzymał ode mnie pienią dze za pomoc w przenoszeniu walizki i przez 2 sekundy oś wiadczył , ż e wszystko dział a, ł ą cznie z cał ym dostę pnym sprzę tem. A potem, gdy wyszedł , odkrył em, ż e za zamknię tą zasł oną okna balkon był uchylony, a przy drzwiach nie był o klamki, był a wyrwana „z mię sem”, a zamiast niej był a zieją ca dziura . A ponieważ balkon się nie zamyka, klimatyzator, wł ą czają c się na minutę , natychmiast się wył ą cza, ponieważ . przecią g w pokoju. Przez dł ugi czas Turek z recepcji po moich wyjaś nieniach nie zgadzał się iś ć i zobaczyć , ż e mam taką obrzydliwą sytuację . A po przybyciu do pokoju był podobno bardzo zaskoczony. Ale strasznie w to wą tpię - wszyscy znają ł awice hotelu, wszystko to jest przeznaczone dla frajera.

4. Hamam. Turek siedzi na ulicy przy wejś ciu do hotelowej ł aź ni i dosł ownie wszystkich nę ka - przyjdź do nas. Ja, zawsze odwiedzają c hammam pierwszego dnia przyjazdu, zostawiają c walizkę , poszł am do niego: potrzebuję hammamu i bardzo dobrego peelingu, bo. miesią c temu przyleciał em z Tajlandii - tam się spalił o i skó ra wymaga aktualizacji. Powiedział mi: „Mamy doskonał e masaż e”. Powiedział em mu: „pierwszy peeling”. Otwiera mi drzwi do ciemnego pokoju, w któ rym przeprowadzane są peelingi: „widzisz, nawet nie pali się ś wiatł o, hammam nie dział a”. Powiedział em mu: „no przyjechał em, wł ą cz to, zapł acę pienią dze, nie za darmo”. I powiedział mi: „Co ja wł ą czę w ł aź ni tureckiej z twojego powodu? Zrzucić to? Po prostu zrobię ci masaż . " Był em już oszoł omiony, ale mieszkam sam w hotelu? I dlaczego nę kać : hamam, hamam. Wię c reklamuj: masaż , masaż . Wię c ani jeden goś ć hotelowy nie przyjdzie do Ciebie, bo nie chcesz zalewać chamó w z powodu klienta.
5. Numer. W klasie C nic nie pł ynę ł o, nie był o hał asu. Ale pod prysznicem jest pleś ń , tylko 2 mydł a, ż adnych szamponó w. Na maleń kim balkoniku 1mx1m = dwa krzesł a i stó ł z czarną i brudną powł oką , któ ra nie zmywa staroś ci - nienawidził a nawet suszyć kostiumu ką pielowego i ubrań , bał a się , ż e brud z krzeseł wchł onie mokre ubrania . Z hotelowego balkonu widać zuboż ał e balkony z bielizną mieszkają cych w pobliż u Turkó w i gó ry. Pod balkonem znajduje się dach hotelowej restauracji, na któ rym leż y brudna już od czasu i warunkó w pogodowych poś ciel turystó w, podobno kiedyś wyrwana z balkonó w przez wiatr. Widok oczywiś cie jest obrzydliwy. Ale wł aś ciciel hotelu nie dba o to, co turyś ci widzą ze swojego pokoju.
A co bardzo ź le: brak lodó wki. Za taką cenę biletu nie mogł em zaró wno pić piwa w barze ze wzglę du na jego cią gł ą nieobecnoś ć , jak i przynosić go ze sklepu do pokoju, wkł adają c wcześ niej do lodó wki.
A turyś ci mieszkają cy w pokojach z widokiem na bary narzekali mi, ż e muzyka gra do 3-4 w nocy, a we wtorki okoł o 4-5 rano przyjeż dż ają Turcy - otwierają targ Sali Pazar, hał asują , krzyczeć , nie moż na spać .

6. Wyjazd. Samolot mam o 8.25 rano, wię c powinni mnie odebrać z hotelu gdzieś o 4-5 rano. Wieczorem przed odlotem, do godziny 21.30 co 15 minut odwiedzał em recepcję z nadzieją , ż e pojawią się informacje o godzinach odjazdó w, któ re powinny nastą pić za niecał e 12 godzin. W koń cu, mó wią c Turkowi o moim wyjeź dzie, powiedział , ż e powinna podejś ć Rosjanka, któ ra tam pracuje, ale teraz je obiad. Po odczekaniu na nią wystarczają co duż o czasu (a musiał em odebrać zamó wienie skó rzanego produktu ze Stambuł u na rynku o godzinie 21, co bardzo mnie zdenerwował o), dowiedział em się , ż e nie ma informacji, hotel manager powinien podejś ć do kogo Pegas wysył a te informacje na e-mail, po odczekaniu okreś lonego czasu, wyjaś nieniu mu wszystkiego, obserwował em jak wysył a informacje od Pegasusa do wydrukowania na swoim laptopie, ale już nie mam czasu! Pytam: po prostu powiedz mi godzinę wyjazdu i pobiegł em, ludzie na mnie czekają , przecież zostawił em kaucję , nagle mnie „rzucą ”. Powiedział mi: „poczekaj, teraz to wydrukuję , tam wszystko jest napisane”. I gdzieś wyjechał , Rosjanka zaję ł a się rozwią zywaniem problemó w innych turystó w, nie zauważ ają c mnie. W tym samym czasie wstał a i wyjaś nił a Turkowi dyż urują cemu w nocy, ż e turystom należ y dać.8 obiadó w, któ rych powinien wstać o 4 rano.
A ja, jak durra, stoję i czekam 10 (! ) minut, kiedy zostanie wydrukowana. Wtedy kierownik w koń cu się pojawia i podobno mnie nie zauważ a (tak mnie uderzył a ta arogancja i bezwstyd! ). Powiedział em mu już w emocjach: gdzie jest informacja, w koń cu ludzie na mnie czekają , a ja przyjechał em tu odpoczą ć i zagospodarować swó j czas tak, jak chcę za moje pienią dze, a stoję i czekam, nie znają c godziny wyjazd i nie wiedzą c Na co i na kogo czekasz? On na to: „Och, w drukarce skoń czył się papier”. A co, minutę pó ź niej, po wysł aniu do druku, nie dał o się tego sprawdzić ? Albo zapytaj mnie, czy udzielili mi informacji w recepcji, a dopiero po tym wyjdź??? ?
A co z obiadami? O 4 rano po zejś ciu z walizką do recepcji i oddaniu kluczyka czekał em na Pegasusa pó ł godziny (zawsze się upewniam. Na Pegasusa nie ma ż adnych skarg. Przyjechał em na czas. ). i nie tylko nie dostał em jednego z obiadó w, któ re Turcy muszą dać turystom wyjeż dż ają cym rano (któ rych z jakiegoś powodu nie był o w moim okresie wyjazdu), ale takż e kolizji ze mną , gdy już pojechał em przedstawiciel Pegasusa do autobusu: i daj mi klucze! ! ! Już na niego wrzasną ł em: co robił eś , kiedy przyszedł em do ciebie i dał em ci klucze do mojego pokoju? Czy był pijany pó ł godziny temu, czy jego pamię ć został a wybita? Có ż , bezczelny! Co, zanim na mnie wpadniesz, nie moż esz sprawdzić obecnoś ci kluczy na swojej tablicy? Był em akurat na koń cu reszty jego pytania jako ostatnia kropla - dokoń czył em. Dł ugo znosił em bezprawie w hotelu za takie pienią dze.
A wszystko to za podwó jną cenę biletu. Rozumiem, ż e bony na majowe ś wię ta zawsze są drogie. Có ż , podnoszą c ceny, sprawiasz, ż e urlop turysty jest odpowiedni, a nie odwrotnie, pogarszasz go. Jeś li w zwykł e nieś wią teczne dni w Turcji moż esz polecieć do Kemeru lub Alanyi, jako najtań szych miast (zwł aszcza Kemer) za 7-10 tr. na jeden na tydzień -10 dni (w zależ noś ci od sezonu, miesią ca i weekendó w, a takż e od touroperatora) - i to jest Singl, all inclusive, w dowolne trzy, 100-400 m od morza i niedaleko od centrum. Czasem ceny się gają nawet 15 tr, ale w takich trojaczkach jedzenie jest jak kró l - 2-3 rodzaje mię sa na każ dy obiad i kolację , 3-4 rodzaje owocó w, 3-5 rodzajó w sł odyczy, piwo i wino nierozcień czone, a do wó dki podają też raki - sama nie raz odpoczywał a w takich trojaczkach. Co wię cej, wzię ł am vouchery 3-10 dni przed wyjazdem - nie last minute, ale nie ten, któ ry jest oferowany taniej przez miesią c lub dwa. I zawsze sobie wyobraż ał em - skoro koszt to mniej niż.10 tr. za 10 dni nic nie bę dzie nę kać ż adnego hotelu.

Ale w tym przypadku jestem po prostu w szoku!!! ! : Wzią ł em bilet 04.04. 2013 (prawie miesią c) za 20 tr. (! ) na 9 nocy singl, wyjazd przed ś wię tami: w nocy 29 kwietnia 2013 po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii o Adonisie i gł odnym odpoczynku, bez piwa i z rozcień czonym winem, bez jednego sprzą tania. Tak, przy takim nastawieniu do turystó w powinien kosztować.3 tr. za tydzień , tak jak teraz, po wakacjach inne hotele oferują . A na okoł o tydzień przed wyjazdem cena mojego biletu wzrosł a na tych samych warunkach i terminach do 35 tr. na osobę z Moskwy.
Có ż za HORROR??????!!!! !
Patrzą c na zdję cia na tej stronie po mojej podró ż y, widzę , ż e garcony i wszyscy pracownicy są zupeł nie inni, a jedzenie na zdję ciach mogł o być zeszł ego lata, a moż e są to zdję cia z innego hotelu. Moż e wł aś ciciel się zmienił . Nie badał em tego, ponieważ najpierw pokł ó cił em się z wł aś cicielem, był em tylko w hotelu w nocy: jadł em w miejskich restauracjach, cał y dzień był em nad morzem, a wieczorami spacerował em po mieś cie i sklepach do pó ź na. Postanowił em nie psuć sobie nastroju zaistniał ym stanem rzeczy w hotelu.
Po przeczytaniu pozytywnych recenzji po mojej podró ż y mam dodatkowe wraż enie, ż e ludzie po prostu nigdy nie widzieli dobrych 3* hoteli w Turcji za znacznie mniej.
Zdecydowanie nie polecam wyrzucania duż ych pienię dzy na pobyt w tym hotelu.
Wybó r nalezy do ciebie!
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał