Hotel dla słabych 3*

Pisemny: 20 sierpień 2021
Czas podróży: 29 lipiec — 5 sierpień 2021
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 3.0
Usługa: 4.0
Czystość: 5.0
Odżywianie: 2.0
Infrastruktura: 7.0
Odwiedzają c ten hotel, nie rozumiał em wcześ niej entuzjastycznych recenzji turystó w.
Zacznę wszystko w porzą dku.
Pokoje/personel
Przyjechaliś my okoł o 21:30. Kolacja już się skoń czył a (jak dowiedzieli się pó ź niej kolacja do 21, o godzinie 21-00 wszyscy goś cie kolacji są ostrzegani o koń cu posił ku, a ś wiatł a na tarasie są wył ą czone) - wszystko jest z tym surowe)) Po przyjeź dzie, zmierzyli temperaturę , wypeł nili 2 kwestionariusze i odprowadzili do pokoju.
Pokoje są mał e, zostaliś my umieszczeni w pokoju na drugim pię trze - dwa pojedyncze ł ó ż ka, dwie szafki nocne, TV, klimatyzacja, lodó wka. Meble są stare. Balkon jest mał y. Wyjś cie z balkonu był o na basen i animację .

Rano poprosiliś my o przeniesienie nas do innego pokoju, bo. hał as z animacji + nieprzyjemny zapach rano z kanalizacji. Ale powiedziano nam, ż e nie ma wolnych pokoi i zaproponowano, ż e przyjedziemy za dwa dni.
Pokó j jest sprzą tany codziennie, ale rę czniki i poś ciel nie są zmieniane. Rę cznik do stó p był już czarny na piasku. Nie dodano szamponu, mydł a ani papieru toaletowego przez 3 dni NIGDY. (w dniu przyjazdu - 2 mał e butelki szamponu + mał e mydł o + 2 rolki papieru toaletowego) . Ale ł ó ż ko był o poś cielone.
Trzeciego dnia przypomniano nam o naszej proś bie ze zmianą pokoju. Nasza proś ba został a speł niona, najpierw zabrali nas do okropnego pokoju na 1 pię trze, a potem dostaliś my pokó j na 2. Pokó j był nieco lepszej jakoś ci, zapewniono papier toaletowy, szampon i mydł o.
Restauracje i bary: Wybó r jedzenia jest kiepski.
Standardowe ś niadanie.
Jajka na twardo, jajecznica, smaż ona kieł basa (kilka razy), buł ki, owsianka z mlekiem. Kieł basa i szynka to ten sam papier, co wszę dzie w Turcji. Sery to normalne, ale osoby stoją ce na dystrybucji uważ ają , ż e dwa (lub czę ś ciej jeden) serek wystarczą osobie na ś niadanie, wię c musieli stale prosić o zwię kszenie iloś ci. Jest chał wa, oliwki, dż emy, mió d, suszone morele, turecka rozkosz. Był y musli, ale osoba, któ ra był a przy ich dystrybucji był a cią gle nieobecna, trzeba był o czekać , aż się pojawi). Czę sto nie czekają .
Kawa czy herbata.
Obiad, kolacja

Ł ą cznie 4 gorą ce tace (zwykle 2 rodzaje mię sa i 6 rodzajó w warzyw) - 1 rodzaj mię sa (dró b) i 1-2 rodzaje klopsikó w lub nuggetsó w. Raz był a woł owina lub indyk, pieczeń z indyka, fasola z mię sem, 2 razy ryba, ale zawsze był a po to kolejka i szybko się skoń czył a. W przeciwnym razie są to codziennie dodatki - ten sam ryż , frytki, krą ż ki cebulowe, rzadziej bakł aż an. Był tuń czyk w puszce (jak z ATB), okropne krewetki na ostro, bardzo ostre szparagi.
Jedzenie jest specyficzne, aw wię kszoś ci bardzo ostra papryka i czosnek.
Był a też zupa -1 rodzaj, zupa na puree zawsze jest inna. Biorą c pod uwagę , ż e zupa był a za ladą , gdzie miał ją wydać pracownik, a w 90% przypadkó w nie był o pracownika, któ ry by ją wzią ł , był o to rzadkie - jedli tylko 3-4 razy.
Praktycznie nie był o sł odyczy, wszystko to był o 5-6 rodzajó w herbatnikó w w syropie (w poł owie obiadu i kolacji pozostał y 2 rodzaje) Arbuz, ś liwki, jabł ka, gruszki.
W barze w restauracji na obiad i kolację - alkohole + ajran. Herbata Kawa. Wszystko nalewają pracownicy.
Do tego moż na dodać cią gł e kolejki, obecnoś ć os i szerszeni na letnim placu zabaw, prawie zawsze wszystkie stoliki zaję te, brak serwetek na stoł ach, dania mię sne, rybne koń czył y się w cią gu pierwszych 30 minut, postawiono dania warzywne w ich miejsce, tj Po pyszne dania trzeba przyjś ć na otwarcie i stać w kolejce.
I jeszcze jeden waż ny punkt - w hotelowej restauracji nie ma kultury serwowania drinkó w. Bez wzglę du na to, czy jest to koktajl, napó j alkoholowy czy Coca-Cola, wszystko przelewa się w tych samych szklankach. Szklanki podawane są po parzonej. A jeś li wleje się tam mocny alkohol, nie moż esz ich pić (((
To samo dotyczy talerzy. Arbuz, pomidory, ogó rki ró wnież kł adzie się na gorą cym talerzu, któ ry czasami jest trudny do trzymania w dł oniach.
W holu nie ma klimatyzacji, bar jest zamknię ty, wnę trze bardzo pię kne. Do hotelu nie ma moż liwoś ci wjazdu, samochody są zaparkowane w 3 rzę dach, chaotycznie. Zablokowali wejś cie do hotelu i weszli tylko boczną rampą .

W recepcji w holu zawsze był y maski
Basen i bar przy basenie.
To jedyna rzecz, za któ rą hotel moż na postawić.4-5!
Basen jest czysty, ró ż nej gł ę bokoś ci, woda nie ś mierdzi wybielaczem.
Jedynym minusem jest to, ż e hotel nie zapewnia rę cznikó w plaż owych, ale to wcale nie jest problem.
Bar czynny zawsze z wyją tkiem kolacji W barze - soki, herbata, kawa, wino, piwo, gin, raki, cola, sprite itp. Koktajle - za dopł atą . opł ata. Okulary - plastikowe wielokrotnego uż ytku, pojemne. Barmani są WSPANIALI. Przy basenie przeką ski - hamburger, krą ż ki cebulowe, frytki. W basenie zawsze jest animacja - aerobik, pił ka wodna, bilard, rzutki. Kulki lodowe od 15-30 do 16-30.
Leż aki są wygodne, nie ma wielu parasoli, niektó re parasole są zepsute, ale mieliś my doś ć .
Wi-fi jest bezpł atne na terenie hotelu, wieczorami jest przecią ż one, nie dociera do pokoi.
Morze - plaż a publiczna Oludeniz (z pł atnymi leż akami) i plaż e prywatne.
Plaż a publiczna - duż a plaż a z ogromnym tł umem ludzi, zatł oczona, ś mieci, morze niezbyt czyste. Wejś cie to duż y kamyk. Okresowo pojawia się nieprzyjemny zapach, tk. jest wiele kafejek z ich odpadami i ś mieciami, a takż e ulica handlowa Oludeniz, ską d drenaż biegnie w kierunku morza. Spacer na plaż ę - 400 metró w - 5 minut w spokojnym tempie
Są prysznice i przebieralnie, ale są w fatalnym stanie.
Plaż e w kierunku rezerwatu Bł ę kitnej Laguny - Wyposaż ony, uszlachetniony, mimo ż e koszt leż akó w na tych plaż ach jest taki sam jak na plaż y publicznej. Wejś cie do Bł ę kitnej Laguny jest bezpł atne. Idź trochę dł uż ej niż publiczne 15-17 minut. Wieczorem morze jest brudne.

Podobał a mi się wiejska plaż a Kedrak.
Czyste morze, ś wież e iglaste powietrze, leż aki, przebieralnie, prysznic, toaleta, bar. A takż e cał a atmosfera na udane wakacje. Wejś cie to ś rednie i mał e kamyki.
Autobusem moż na dojechać w 30 min. (chaotyczny harmonogram) -5 liró w za osobę lub taksó wkę - dogodna lokalizacja przycisku wywoł ania - tuż przy plaż y.
Wejś cie na plaż ę - 10 lir od osoby, 2 leż aki - 70 lir.
Nad morzem i rozrywką w Oludeniz każ dy znajdzie coś dla siebie i ką cik dla siebie) Paralotniarstwo, pł ywanie z maską , skakanie na falach, pł ywanie ł ó dką itp. itp. Nie bę dziesz się nudzić , ale w hotelu jest trochę trudniej.
Wybraliś my hotel na podstawie opinii znajomych i w Internecie, ale kiedy przyjechaliś my, byliś my rozczarowani. Cena tego hotelu w sezonie osią gnę ł a 1000 euro za 2 za 7 nocy, ale jest to BARDZO zawyż ona cena za taki hotel.
Moż esz przetrwać i być moż e mił o spę dzić czas przy basenie. Najprawdopodobniej są gorsze hotele. Có ż , Karbel wcale nie jest hotelem 4 *. Nie nadaje się dla turystó w, któ rzy chcą spę dzić czas na wakacjach, w tym komfortowo w hotelu.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał