Nowy piękny hotel z pewnymi wadami?

Pisemny: 14 sierpień 2020
Czas podróży: 7 — 13 sierpień 2020
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi
Ocena hotelu:
10.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 10.0
Usługa: 10.0
Czystość: 10.0
Odżywianie: 10.0
Infrastruktura: 9.0
Hotel poł oż ony jest w przytulnym kurorcie Akbuk, któ rego gł ó wny budynek to mał e wille dla klasy ś redniej. W okolicy nie ma innych hoteli tej klasy.
Klimat tego miejsca jest typowy dla zachodniego wybrzeż a Morza Egejskiego, czyli mniej wilgotny, mniej gorą cy niż w Antalyi, od morza zawsze wieje lekka bryza. Samo morze jest chł odniejsze niż w Belek, ciemnoniebieskie.
Hotel jest zupeł nie nowym (2020) siedmiopię trowym kompleksem (od -2 do 4), doś ć typowym dla tureckiej architektury, któ ry znajduje się na stosunkowo niewielkim obszarze, znowu w poró wnaniu ze standardowymi „pią tkami” z Belek: są trzy baseny na zwartej powierzchni (dla najmł odszych, dla starszych oraz duż y z mostkiem i wyspą ), scena, bar. W są siedztwie gigantyczny park wodny z barem (jeszcze nie uruchomiony) oraz plaż a z boiskiem do siatkó wki.

Pokoje są wygodne, jest minimum tego, co potrzebne, wysokiej jakoś ci naprawy, wszystko dział a, przy projektowaniu oczywiś cie podeszli mą drze. Niektó rym toaleta i ł azienka (prysznic) mogą wydawać się mał e, w Sheraton, Rixos, Hilton są wię ksze. Pokoje nadal sugerują , ż e wię kszoś ć czasu goś cie spę dzą na zewną trz. Chociaż opró cz ł ó ż ek są inne meble, mał y balkon, lodó wka z napojami w cenie.
Osobno warto zastanowić się nad jedzeniem. Powinieneś udać się tam wcześ niej gł odny, najlepiej kilka tygodni. Z doś wiadczenia mogę powiedzieć , ż e hotel pod tym wzglę dem jest co najmniej tak dobry, jak czoł owe pią tki Lary. W wię kszoś ci ś redniej wielkoś ci 5* hoteli w Turcji doś ć duż o oszczę dzają na jedzeniu, w szczegó lnoś ci przeważ ają dania z kurczaka i lokalnych ryb hodowlanych, któ re w ostatnich latach stał y się znacznie tań sze. W Hotelu Maxeria codziennie na obiad w menu sushi (tak, moż na się spierać o autentycznoś ć technologii produkcji, ale dzieci zjadał y wszystko), ró ż ne dania smaż onej, pieczonej, duszonej i gotowanej woł owiny i jagnię ciny, a takż e przeką ski z krewetek, oś miornic, mał ż y. Duż e gotowane krewetki podawane są w nieograniczonych iloś ciach. Nie codziennie, ale był y pieczone ż eberka woł owe z sosem, smaż ona polę dwica jagnię ca z koś cią , wę dzona makrela, ż ó ł tko, ł osoś (tego wszystkiego w Turcji nie znajdziecie w dzień z ogniem, albo jest bardzo drogie), ró ż ne mię snych przysmakó w. Jest stó ł dietetyczny, nie pró bował em go.
Z napojó w chciał bym wyró ż nić wysokiej jakoś ci raki Efe w dwó ch odmianach, piwo Efes jest dobre, ale przepisy antykoronawirusowe zabronił y go w puszkach, nie pró bował em dobrej francuskiej brandy, whisky, wó dki i koktajli. Tak, tam też parzą prawdziwą kawę , nie „turecką ”, ale w ekspresie do kawy, cappuccino itp. , w Turcji delikatnie mó wią c, nie zawsze tak jest.
Hotel ma bardzo dobrą okolicę z leż akami przed plaż ą - wszystko jest bardzo zadbane i czyste. Ale sama plaż a jest niedokoń czona - przy wejś ciu jest duż o kamieni. Jest molo. Samo morze jest bardzo czyste, szczegó lnie przy spokojnej pogodzie.

Park wodny jest ogromny, dzieci praktycznie z niego nie wyszł y. Dla mł odszych dzieci jest osobna z fontannami, zjeż dż alniami i basenem, a dla starszych 6 duż ych zjeż dż alni.
Ogó lnie reszta był a bardzo zadowolona. Choroby dziecię ce, jak każ dy inny zupeł nie nowy hotel, są obecne, ale nie był y zbyt uderzają ce. Tak, cią gle trwają jakieś prace, coś się maluje, wierci. Niektó re windy nie dział ają . Personel bardzo się stara, jest kilku rosyjskoję zycznych.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał