Mieszane wrażenia

Pisemny: 6 październik 2009
Czas podróży: 22 wrzesień — 3 październik 2009
Komu autor poleca hotel?: Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
5.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 8.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 8.0
Po raz pierwszy odpoczywaliś my w Antalyi, zanim cał y czas jeź dziliś my w okolice Kimer-Tikerova. Dlatego chyba niesł uszne jest poró wnywanie morza i plaż y: ktoś lubi chodzić po piasku, a ktoś woli przezroczyste morze.
Sam hotel (jako pokoje / budynki / teren) jest doś ć zgodny z 5 gwiazdkami. Teren jest zielony, duż y i zadbany, pokoje (przynajmniej w budynku San Marco) są przestronne i nie zabite. Czyszczenie jest naprawdę powierzchowne. Minibar dziennie: 2 puszki tureckiej coli + 1 karnet. Mał a butelka wody gazowej + 1.5 litra zwykł ej wody. Dwa pudeł ka na sok 200g.
Rozliczenie: po 14 godzinach niewielka iloś ć zimozielonych roś lin (trzeba umieć dawać - onieś mielać , ale brać ) rozwią zuje problem duż o wcześ niej, niestety kosztem innych cierpią cych.
Animacja (dla dorosł ych) dla klasy C.

Kontyngent (wrzesień.2009) - turyś ci z WNP, Izrael (czę ś ciowo rosyjskoję zyczni), Arabowie.
Najbardziej nie podobał o mi się jedzenie. Samo jedzenie i menu nie są takie zł e, ale poniż ej ś redniej dla tureckich 5 gwiazdek. Jeszcze gorsza jest organizacja. Zwł aszcza obiad w restauracji gł ó wnej. To tak naprawdę nie jest restauracja, ale zatł oczona stoł ó wka. Dlatego obiad tutaj nie jest romansem, ale banalnym „posił kiem”. Co wię cej, jeś li zjecie obiad godzinę po otwarciu, nie jest faktem, ż e bę dziecie mogli spró bować wszystkich dań . Nie udał o nam się zarezerwować co najmniej jednej bezpł atnej restauracji z trzech dostę pnych na 10 dni. Rezerwacja wył ą cznie telefonicznie w godzinach 10-11. Przypadkowo w tej chwili wszystkie numery są albo zaję te, albo nie odpowiadają . Kolejna sprawa to pł atna restauracja BURANO. Kolacja kosztuje tam cał kiem rozsą dne (16-19-21 euro za osobę , w zależ noś ci od wyboru menu), a kuchnia jest doś ć dostę pna. Zwykle jest tam niewiele osó b, przyjemna muzyka i mniej lub bardziej romantyczna atmosfera pozwolą na przyjemny wieczó r.
Personel? Są ró ż ne, od sumiennych, cię ż ko pracują cych, po chichoczą ce kagań ce. Pierwsza, moim zdaniem, to znacznie wię cej. Mał y „bakszysz” wzmacnia wzajemną sympatię i umila wypoczynek : -)
Dzię ki wieloletniemu doś wiadczeniu w Turcji uniknę liś my wię kszoś ci problemó w/niedogodnoś ci w Venezia Palace Deluxe, a resztę wygł adziliś my filozoficznym podejś ciem do ż ycia. Dlatego odpoczę liś my bardzo dobrze, czego ró wnież ż yczymy!
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał