Najgorszy hotel, jaki można sobie wyobrazić?

Pisemny: 24 lipiec 2021
Czas podróży: 15 — 23 lipiec 2021
Ocena hotelu:
1.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 1.0
Usługa: 1.0
Czystość: 1.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 3.0
Nigdy nie pisał em o wakacjach w recenzjach, ale tym razem chcę ostrzec ludzi - anuluj rezerwację w tym konkretnym hotelu i poszukaj czegoś innego, a jeś li tego szukasz, nawet nie myś l o tej nę dzy.
Odpoczywał em tam z ż oną od 15 lipca do 23 lipca 2021 r. Przyszedł z touroperatorem WT. Byliś my w Turcji ponad 10 razy, wię c jest z czym poró wnać .
W recepcji chł opak od razu poprosił o 30 dolcó w za pokó j z widokiem na morze. Dał em to bez targowania się , za co dostał em pokó j na 5 pię trze z pię knym widokiem na morze, gó ry i miasto. To jedyna rzecz, któ ra był a ś wietna w tym pokoju. Hotel pozycjonuje się po cał kowitym remoncie w 2021 roku. Tak, zrobili remont, ale po remoncie zapomnieli posprzą tać pokoje. Ż yrandole, gzymsy są poplamione wybielaczem, nikt nie pomyś lał o czyszczeniu podł ogi po wybielaniu. Wchodzą c do pokoju i widzą c wszę dzie kompletny brud, zszedł em na dó ł i poprosił em o posprzą tanie pokoju, do któ rego poproszono mnie o przeniesienie do „lepszego pokoju” na 2 pię trze. Przenieś liś my nasze rzeczy do innego pokoju, miał bezpoś redni widok na morze. ponieważ byliś my zmę czeni przeprowadzką , zobaczyliś my czyste podł ogi i postanowiliś my zostać .

W koń cu nie zgadliś my. Po obiedzie i pł ywaniu w basenie, kiedy wszedł em do pokoju, wyją ł em wodę z lodó wki (któ ra stał a tam ponad 2 godziny) i zdziwił em się , ż e tam się nagrzewa. Split stał na 16 stopniach - ale ze wzglę du na brak freonu wjechał w powietrze 30 stopni ciepł a. W nocy ucieszył nas hał as z drogi, któ ra znajduje się.15 metró w od balkonu, a o 5 rano zostaliś my ostatecznie wykoń czeni wezwaniem wiernych do porannej modlitwy z meczetu (150 metró w od hotel). W tym samym czasie z moim 100 kg wagi po prostu nie mogł em wcisną ć się do kabiny prysznicowej. Rano przenieś liś my się do pokoju, któ ry nam pierwotnie zaoferowano, plują c na brud, ponieważ jakoś został nam przydzielony w hotelowej bazie danych. Mieliś my szczę ś cie, był a klimatyzacja i lodó wka chł odził a niektó re napoje. Pokó j był jeszcze dla nas posprzą tany 3 dnia, po interwencji przedstawiciela biura podró ż y. To był.1 raz na 9 dni i 8 nocy.
Odż ywianie.
Jedzenie jest bardzo ską pe i ubogie. Nie chcę pisać , ż e go tam w ogó le nie był o, nikt nie siedział gł odny. Z produktó w mię snych - był tylko kurczak, raz dziennie na obiad.
Na ś niadanie moż na był o wzią ć jajka na twardo, buł kę lub bajgla (jeś li miał eś czas), jogurt, 4-6 rodzajó w sera, siekaną kieł basę (chyba sojową ), pieczone i ś wież e warzywa.
Na obiad zupa puree, kotlety sojowe, pyszne sał atki z pieczonego bakł aż ana, cukinia, 2 rodzaje dodatkó w, ś wież e warzywa, zioł a, sał atki i zawsze ryba (zawsze był o bardzo obrzydliwe i koś ciste jak lokalne sardynki, kiedyś był o coś jak rzeka pstrą g - bardzo smaczny). Wspaniał e owoce to arbuzy, melony, jabł ka i ś liwki.
Na obiad wszyscy goś cie hotelu rzucili się z radoś cią na MIĘ SO - a raczej kurczaka. Ugotowali to wyś mienicie. Kiedyś podali ż oł ą dki z kurczaka zmieszane z puree ziemniaczanym - był o pyszne. Resztę uratował y warzywa i owoce.
Na deser dali 2 rodzaje ciasta (jeś li miał am czas), ciastka i coś w rodzaju galaretki. Z powodu braku tureckiej baklawy ciastka od ludzi wyszł y z hukiem. To był po prostu pyszny, soczysty biszkopt.
Wszystko, co moż na był o zjeś ć , był o pyszne. Kucharze najwyraź niej bardzo się starali, ale brak jedzenia negatywnie wpł yną ł na jakoś ć i ró ż norodnoś ć potraw.
DRINKI. Prawdopodobnie ten hotel pozostanie w pamię ci wszystkich odwiedzają cych ze wzglę du na cią gł y brak czegokolwiek w barach.

W dniu przyjazdu do baru (był sam w hotelu przy basenie) był a wó dka, gin (zakoń czony dnia 2), piwo i wino. Wino jak zawsze bardzo wytrawne i bardzo kwaś ne, wó dka i gin są ciepł e. W barze nie ma lodu. Piwo był o prawie zawsze (raz wieczorem o godzinie 7 też się koń czył o). Whisky jeden z barmanó w (podobny do dż ina z Aladyna) jakoś , podobno na szerokoś ć duszy, lał mi 3 razy w cią gu 8 dni gdzieś z doł u z napisem, ż e to już ostatni i już go nie ma. Drugi barman zapytał mnie, kiedy bę dzie whisky - odpowiedział na to w przyszł ym sezonie. W jadalni podawano tylko piwo i wino. W stoł ó wce nie ma mocnego alkoholu.
Na plaż y jest bar, ale jest bardzo pł atny. Bezpł atnie na plaż y moż na czerpać wodę z chł odziarki, kawę z automatu oraz zimne napoje 4 rodzajó w oraz suche mieszanki (takie jak (UPI, INVITE itp. ) o bardzo nieprzyjemnym chemicznym zapachu i smaku.
Bar w hotelu powinien, zgodnie z harmonogramem, dział ać do godziny 23.00, w rzeczywistoś ci barman zamykał się i wychodził w dogodnych dla niego godzinach o 21.00, w ogó le o 22.00 o każ dej porze.
Chciał bym zwró cić uwagę na dobre strony
Zafir był sklepem w hotelu i osobą , któ ra mogł a coś zaoferować , zają ć ludzi, wprawić ich w optymistyczny nastró j. Wielkie podzię kowania dla faceta, nie pozwolił mi się nudzić . Tylko w nocnym klubie wybraliś my się z nim 3 razy w czyste 7 dni. Zorganizował swobodny ruch do klubu Millionaire.

Ś wietny personel w spa. Wielkie podzię kowania dla Oksany za jej goś cinnoś ć . W spa pracują znakomici masaż yś ci. Moja ż ona i ja bardzo zadowoleni z naszej wizyty. To jedyni, któ rzy sumiennie traktują swoje obowią zki.
Niesamowite ł agodne i czyste morze, powietrze, czysta piaszczysta plaż a, cudowne widoki z balkonu o każ dej porze dnia i litr Jack Daniels kupiony w Antalya Airport Duty Free sprawił y, ż e przymknę liś my oko na wszystkie niedocią gnię cia tego niemoż liwie nę dznego hotelu i cał kowity brak szacunku administracji dla odwiedzają cych.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał