nigdy

Pisemny: 9 październik 2012
Czas podróży: 1 — 7 październik 2012
Ocena hotelu:
4.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 4.0
Czystość: 5.0
Odżywianie: 3.0
Infrastruktura: 5.0
1. Hotel Miramar Movie Gate. Produced By Emotion powstał o w 1965 roku. Zdecydowanym plusem hotelu jest kino z 4 seansami dziennie - od klasyki Casablanki po nowoś ci. Wyją tkową atmosferę kina podkreś la fakt, ż e bę dziesz w nim jedynym widzem (na sesję wieczorną moż na zebrać maksymalnie 5 widzó w), filmy w ję zyku francuskim i angielskim z podobnymi napisami.
2. Drugi plus hotelu, obsł uga w barze (3 bary, jeden z nich czynny 24h/dobę ), w barach bardzo smaczna kawa (parzona) dobre koktajle (specjalne podzię kowania dla koktajlmana), lobby bar ozdobiony czarno-biał ymi uję ciami z filmu Casablanca- boggart Humphrey i ingrid bergman są nie do podrobienia, jest fajka wodna (5 dinaró w - 25 UAH)
3. Udał o nam się dostać normalny pokó j hotelowy z widokiem na morze i klimatyzacją dopiero za trzecim podejś ciem - po tym, jak pierwszy pokó j zaoferował nam na moje pytanie - gdzie jest morze, administrator smę tnie mlaskał i wzruszał ramionami. Ale usilnie prosił em go, aby znalazł nam pokó j, w któ rym morze bę dzie nie tylko sł yszane, ale takż e widziane. W efekcie dostaliś my pokó j dla nowoż eń có w - mó wił y o tym miska owocó w i minilodó wka. Jednak nasz administrator ekonomiczny bardzo szybko wyrzucił go z pokoju, mruczą c, ż e tego cudu techniki nie ma w zwykł ym pakiecie. Nie ma ż adnych skarg na pokó j - klimatyzator dział ał , nie kapał z sufitu, jak niektó rzy rodacy, czyś cili go regularnie, zostawiliś my po 1 dinar. Nie przę dł y wielbł ą dó w z rę cznikó w.

4. Jedzenie, a raczej jego brak. Pierwszy raz trafił am na 4-gwiazdkowy hotel, w któ rym jest katastrofalny brak owocó w - na obiad 1 gruszka, a na obiad kilka plasterkó w melona, ​ ​ kilka razy brzoskwinie - z robakiem leż ą cym gdzieś w wnę trznoś ci lodó wki Miramar i nie umarł przez wł asną ś mierć . przystawki - 2 rodzaje sera, 1 rodzaj fioletowej kieł basy i suszone czarne oliwki. Sał atki - pokarm dla ś wiń domowych - papryka bez smaku, twarde ogó rki, torturowane pomidory. Dodatki - ziemniaki niedogotowane, ziemniaki niedogotowane, ziemniaki czerstwe od ś niadania, choć musi być uczciwe, kiedyś dali duszone ziemniaki z plastrami masł a czosnkowego - bardzo godne. Mó j mą ż docenił mał y makaron w sosie mię snym z przyprawami.
Deser - okoł o 12 rodzajó w ciast i ciastek, ró ż nią cych się wyglą dem, ale ró wnie sł odko sł odkich, kremowo-mazistych. Suszone owoce, baklawy z definicji nie był o, był y lody. kolory termoją drowe i aromatyzowane gumą hubba-bubba był y popularne wś ró d dzieci.
Mię so - był y to zwykle 2 rodzaje - smaż one koń czyny z kurczaka i mał e rybki 1001 oś ci, po nie trzeba był o stać w kolejce, mó j mą ż miał kiedyś okazję poczuć na sobie powiedzenie - gonisz dwa zają ce - jak on stał w kolejce po smaż one ziemniaki, skoń czył , potem wzią ł w kolejkę po makaron, ale i tutaj miał pecha, stoją c za makaronem zauważ ył , ż e zapasy ziemniakó w są uzupeł niane i rzucają się za nią suszone owoce, ser w towarzystwie kiś ć transparentnych miodowych winogron, orientalne sł odycze, 2-3 rodzaje dań mię snych, ciepł e dodatki z przyprawami, ś wież e soczyste pachną ce warzywa pokrojone i czule uł oż one na talerzu i ozdobione listkiem mię ty, na koń cu obecnoś ć papierowych serwetek - to wszystko, czego potrzebuję do szczę ś cia dla smakoszy i czego nie znalazł em w tym hotelu w Tunezji.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał