Wioska Negushi

W Negushi na ser i prosciutto
Ocena 6110

9 kwiecień 2015Czas podróży: 10 kwiecień 2009
Musisz iś ć do Negushi na pusty ż oł ą dek, to na pewno. Ponieważ ryzykujesz, ż e nie spró bujesz wszystkiego, ale jest coś do wypró bowania! Mieszkań cy wioski ż yją z rolnictwa na wł asne potrzeby. Hodują zwierzę ta gospodarskie, uprawiają winogrona, wytwarzają sery, suszone mię so i pszczelarstwo. Dlatego w prawie każ dym domu znajduje się „Sushara”. Tak nazywa się pomieszczenie, w któ rym przechowywane jest suszone mię so - „prosciutto”. Mię so wyś mienite w smaku, z cienkimi smugami tł uszczu, o ł agodnym smaku wę dzonym. Domowy ser jest nie do pochwał y, ogó lnie jestem wielką fanką seró w, a ten szczegó lnie mi się spodobał . Moż na tu ró wnież kupić domowe wina, bardzo smaczny mió d pitny, któ ry ró wnież bę dzie degustowany, domowy bimber – brandy. I oczywiś cie mió d gó rski. Ró wnież bardzo smaczne. Mogę też dodać , ż e wszystko to moż na kupić na targu w Kotorze, ale duż o wię cej przyjemnoś ci dostaniecie, jeś li pó jdziecie do samej wioski.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał

MIEJSCA W POBLIŻU
PYTANIE ODPOWIEDŹ
Brak pytań