• podróżował 3 roku wstecz
Hotel ś cią ga maksymalnie 3*. Muszę od razu powiedzieć , ż e byliś my u szczytu sezonu. Personel jest mał y, leniwy, pokó j jest codziennie sprzą tany, ale co najwyż ej brudne rę czniki do stó p zostaną zł oż one z powrotem na zbiornik toaletowy i przyniesiony zostanie papier toaletowy.
… Już ▾
Hotel ś cią ga maksymalnie 3*.
Muszę od razu powiedzieć , ż e byliś my u szczytu sezonu.
Personel jest mał y, leniwy, pokó j jest codziennie sprzą tany, ale co najwyż ej brudne rę czniki do stó p zostaną zł oż one z powrotem na zbiornik toaletowy i przyniesiony zostanie papier toaletowy. Trzeciego dnia, po reklamacji w recepcji, rę czniki i poś ciel został y wymienione, ale potem wszystko się powtó rzył o. Na stole moż na był o dosł ownie napisać recenzję na warstwie kurzu.
Poł owa pokoi nie posiada balkonu - pamię taj o tym podczas rezerwacji. Nie ma też gdzie suszyć rzeczy po plaż y, po trzecim przypomnieniu mogą przynieś ć suszarkę .
Osobnym tematem jest jedzenie, hotel pozycjonuje się wył ą cznie w oparciu o rzekomo wszystko, w tym wł aś ciwie trzy posił ki dziennie. Lokalne wino, rakija, piwo i yupi nalewane są z drinkó w, z kawą z jednego automatu. Woda jest pł atna, kawa jest normalna za opł atą , każ dy napó j bezalkoholowy, taki jak Pepsi, Fanta, a nawet woda gazowana jest za opł atą .
Jeś li chodzi o jedzenie, jest zero ró ż norodnoś ci, jeden lub dwa desery, sezonowe owoce, rozgotowane przeką ski z cukinii, bakł aż ana i frytek, kilka talerzy z posiekanymi warzywami i warzywami a la sał atki, ryż , spaghetti, przesuszone mię so i coś z ryba. Dla dzieci nie ma w ogó le wyboru.
Nie moż esz sam wzią ć jedzenia, rekrutują personel, dlatego jest wieczna kolejka. Osobne zadanie - zdobyć talerz, sztuć ce i kieliszek! Nigdy nic nie ma, personel ledwo się rusza, na wszystkie proś by i skargi udają , ż e nawet nie rozumieją angielskiego.
Tak, morze ratuje i wygł adza wiele niedocią gnię ć i od razu był o jasne, ż e nie bę dzie dobrego poziomu 5* jak w Turcji czy Egipcie, ale oni też nie liczyli na taką ciemnoś ć .
O drobnych niedocią gnię ciach, takich jak migają ce lampy w holu, spadają ce latarnie, metr po metrze basen z zapachem wybielacza do wysokoś ci drugiego pię tra i trzy leż aki, wieczny zapach spalenizny z gotowania, konstrukcja za oknem, brak peł noprawnego wejś cia - tylko przez podwó rko i ś mierdzą cą windę , któ ra się nie spieszy, jak sami Albań czycy, nawet nie chcą pisać .
Muszę od razu powiedzieć , ż e byliś my u szczytu sezonu.
Personel jest mał y, leniwy, pokó j jest codziennie sprzą tany, ale co najwyż ej brudne rę czniki do stó p zostaną zł oż one z powrotem na zbiornik toaletowy i przyniesiony zostanie papier toaletowy. Trzeciego dnia, po reklamacji w recepcji, rę czniki i poś ciel został y wymienione, ale potem wszystko się powtó rzył o. Na stole moż na był o dosł ownie napisać recenzję na warstwie kurzu.
Poł owa pokoi nie posiada balkonu - pamię taj o tym podczas rezerwacji. Nie ma też gdzie suszyć rzeczy po plaż y, po trzecim przypomnieniu mogą przynieś ć suszarkę .
Osobnym tematem jest jedzenie, hotel pozycjonuje się wył ą cznie w oparciu o rzekomo wszystko, w tym wł aś ciwie trzy posił ki dziennie. Lokalne wino, rakija, piwo i yupi nalewane są z drinkó w, z kawą z jednego automatu. Woda jest pł atna, kawa jest normalna za opł atą , każ dy napó j bezalkoholowy, taki jak Pepsi, Fanta, a nawet woda gazowana jest za opł atą .
Jeś li chodzi o jedzenie, jest zero ró ż norodnoś ci, jeden lub dwa desery, sezonowe owoce, rozgotowane przeką ski z cukinii, bakł aż ana i frytek, kilka talerzy z posiekanymi warzywami i warzywami a la sał atki, ryż , spaghetti, przesuszone mię so i coś z ryba. Dla dzieci nie ma w ogó le wyboru.
Nie moż esz sam wzią ć jedzenia, rekrutują personel, dlatego jest wieczna kolejka. Osobne zadanie - zdobyć talerz, sztuć ce i kieliszek! Nigdy nic nie ma, personel ledwo się rusza, na wszystkie proś by i skargi udają , ż e nawet nie rozumieją angielskiego.
Tak, morze ratuje i wygł adza wiele niedocią gnię ć i od razu był o jasne, ż e nie bę dzie dobrego poziomu 5* jak w Turcji czy Egipcie, ale oni też nie liczyli na taką ciemnoś ć .
O drobnych niedocią gnię ciach, takich jak migają ce lampy w holu, spadają ce latarnie, metr po metrze basen z zapachem wybielacza do wysokoś ci drugiego pię tra i trzy leż aki, wieczny zapach spalenizny z gotowania, konstrukcja za oknem, brak peł noprawnego wejś cia - tylko przez podwó rko i ś mierdzą cą windę , któ ra się nie spieszy, jak sami Albań czycy, nawet nie chcą pisać .
Tak jak
Lubisz
• 7
Pokaż inne komentarze …
Mieszkaliś my w tym hotelu w paź dzierniku. Wszystkie powyż sze są prawdziwe - poś ciel, rę czniki, codzienne sprzą tanie. Restauracja - codziennie ryby i mał ż e, takż e tiramisu i ciastko karmelowe. Personel jest mł ody, przyjazny i pozytywny. Dzię ki Francisco i Andre ró wnież dziewczyny są ś wietne w barze i na recepcji - imion nie pamię tam.
… Już ▾
Mieszkaliś my w tym hotelu w paź dzierniku. Wszystkie powyż sze są prawdziwe - poś ciel, rę czniki, codzienne sprzą tanie. Restauracja - codziennie ryby i mał ż e, takż e tiramisu i ciastko karmelowe. Personel jest mł ody, przyjazny i pozytywny. Dzię ki Francisco i Andre ró wnież dziewczyny są ś wietne w barze i na recepcji - imion nie pamię tam. Dzię ki chł opaki! ).
Jesteś my przyzwyczajeni do 5*. To ogromny hotel z terenami i basenami. W Albanii są takie hotele, ale zapł acicie za nie 3 razy wię cej.
Hotel jest nowy, wszystko jest czyste i lś nią ce, czego brakuje. Dogodna lokalizacja - po prawej stronie Adriatyk, po lewej Morze Joń skie. A co za widok z restauracji! Tak, jedynym minusem jest budowa pobliskiego hotelu. A potem pamię tasz go, kiedy idziesz na plaż ę . (W pokojach nie widać ani nie sł ychać placu budowy). I to NIE jest oszustwo hotelu.
Albań czycy to bardzo dobroduszni i przyjaź ni ludzie! Z krajó w, któ re moż emy odwiedzić podczas COVID, wybiorę Albanię , Vlorę i ten hotel! Dzię ki Aler! Dzię ki Saliy Tanya (Chodź my z nami). Zdrowie dla was wszystkich! Dobrobyt i wielu pozytywnych klientó w!
Jesteś my przyzwyczajeni do 5*. To ogromny hotel z terenami i basenami. W Albanii są takie hotele, ale zapł acicie za nie 3 razy wię cej.
Hotel jest nowy, wszystko jest czyste i lś nią ce, czego brakuje. Dogodna lokalizacja - po prawej stronie Adriatyk, po lewej Morze Joń skie. A co za widok z restauracji! Tak, jedynym minusem jest budowa pobliskiego hotelu. A potem pamię tasz go, kiedy idziesz na plaż ę . (W pokojach nie widać ani nie sł ychać placu budowy). I to NIE jest oszustwo hotelu.
Albań czycy to bardzo dobroduszni i przyjaź ni ludzie! Z krajó w, któ re moż emy odwiedzić podczas COVID, wybiorę Albanię , Vlorę i ten hotel! Dzię ki Aler! Dzię ki Saliy Tanya (Chodź my z nami). Zdrowie dla was wszystkich! Dobrobyt i wielu pozytywnych klientó w!
Tak jak
Lubisz
• 11
• podróżował 4 roku wstecz
Odpoczą ł em w poł owie wrześ nia z dwiema rodzinami. Lot (2 godziny) i transfer do hotelu (2.5 godziny) przebiegł pomyś lnie. Przewodnik w autobusie „odradzał ” obowią zkowy program i tyle. Zameldowanie w hotelu jest szybkie, zgodnie z wcześ niej przydzielonymi pokojami.
… Już ▾
Odpoczą ł em w poł owie wrześ nia z dwiema rodzinami. Lot (2 godziny) i transfer do hotelu (2.5 godziny) przebiegł pomyś lnie. Przewodnik w autobusie „odradzał ” obowią zkowy program i tyle. Zameldowanie w hotelu jest szybkie, zgodnie z wcześ niej przydzielonymi pokojami.
Pokoje standardowe, z balkonami na 1 pię trze. Wi-Fi dział ał o dobrze. Kosmetyki zawierał y butelkowany szampon i mydł o. Był y też biał e pantofle z logo Aler : ) któ re był y podarte drugiego dnia i suszarka do wł osó w. Poś ciel i rę czniki zmieniane regularnie + codzienne sprzą tanie. W hotelu nie ma wody butelkowanej, tylko z chł odni.
Na balkonie stoi plastikowy stó ł i dwa krzesł a. Nie był o suszenia.
Hotel nie ma terytorium. W pobliż u trwa budowa, kopano dó ł i zbrojenia palami. Należ y to wzią ć pod uwagę przy meldowaniu się w hotelu.
Do hotelowej plaż y moż na dojś ć w 5 minut. Leż aki z brudnymi materacami i trzcinowymi parasolami. Brudny, chociaż typ plaż owicza sprzą ta. Ale to jest albań ski standard, wszę dzie jest brudno. Piasek zmieszany z kamieniami i niedopał kami papierosó w. Nie ma szatni, prysznica i toalety, nie ma plaż y : ) Morze jest dobre. Najkró tszą drogą na plaż ę jest „winda serwisowa” na -4 pię trze. W przedpokoju (-4) i na schodach, jeś li idziesz na piechotę - brudne i odrapane, kwitną ce ś ciany. Był o kilka przypadkó w, kiedy ktoś pomylił wejś cie z toaletą .
Restauracja na 5 pię trze na otwartym tarasie. Widok jest pię kny. Jedliś my w formie bufetu. Nie do koń ca rozumieli „ś rodki przeciwepidemiczne” w restauracji, kiedy tylko kelner bez maski i rę kawiczek moż e narzucać potrawy. Czasami był y kolejki. Napię te „stać z wycią gnię tą rę ką ”. Dania nie są sygnowane, trzeba się domyś lać , ż e „w rondlu”. Wię kszoś ć jedzenia jest zimna. Na stoł ach nie ma przypraw, trzeba je samemu zabrać . Naczynia są szybko usuwane przez kelneró w. Ogó lnie w kuchni jest normalna, gł odna nie wyszł a.
Nie rozumiem albań skiego systemu „all inclusive”. Drink bar dział ał wedł ug jakiegoś tajemniczego harmonogramu, a po skoń czeniu posił kó w trzeba zapł acić za kawę .
Nie podobał mi się też „ż art” z „przeszukaniem” pokoi przez sprzą taczy, któ rzy zabrali z pokoi wszystko, co jadalne. Zabrali owoce (brzoskwinie), któ re kupiliś my w supermarkecie. W recepcji ł amaną angielszczyzną dziewczyna wyjaś nił a, ż e kierownik zabrania wnoszenia jedzenia do pokoju. Jeś li istnieją takie „zasady”, należ y zwró cić na to uwagę turystó w przed zakupem wycieczki do tego hotelu, a nie „zorganizować wyprawę - znajdź swoje produkty”. W pokoju na drzwiach wisi wydruk w ję zyku rosyjskim, na któ rym jest napisane „…zabrania się wynoszenia jedzenia z restauracji…” i tyle. Naprawdę nie podobał a mi się ta sprawa.
W korytarzach hotelu na ś cianach wystają lampy, wiszą ce na wysokoś ci 1.5 m od podł ogi, moż na uderzyć gł ową , jeś li nie zachowa się ostroż noś ci.
Jak wcześ niej napisano w recenzjach, personel nie mó wi po rosyjsku, mimo ż e w hotelu są prawie wszyscy rosyjskoję zyczni turyś ci (Biał oruś , Ukraiń cy).
Nie ma potrzeby poró wnywania 5 gwiazdek albań skich z Turcją . Hotel ma w najlepszym razie 3 gwiazdki.
Pokoje standardowe, z balkonami na 1 pię trze. Wi-Fi dział ał o dobrze. Kosmetyki zawierał y butelkowany szampon i mydł o. Był y też biał e pantofle z logo Aler : ) któ re był y podarte drugiego dnia i suszarka do wł osó w. Poś ciel i rę czniki zmieniane regularnie + codzienne sprzą tanie. W hotelu nie ma wody butelkowanej, tylko z chł odni.
Na balkonie stoi plastikowy stó ł i dwa krzesł a. Nie był o suszenia.
Hotel nie ma terytorium. W pobliż u trwa budowa, kopano dó ł i zbrojenia palami. Należ y to wzią ć pod uwagę przy meldowaniu się w hotelu.
Do hotelowej plaż y moż na dojś ć w 5 minut. Leż aki z brudnymi materacami i trzcinowymi parasolami. Brudny, chociaż typ plaż owicza sprzą ta. Ale to jest albań ski standard, wszę dzie jest brudno. Piasek zmieszany z kamieniami i niedopał kami papierosó w. Nie ma szatni, prysznica i toalety, nie ma plaż y : ) Morze jest dobre. Najkró tszą drogą na plaż ę jest „winda serwisowa” na -4 pię trze. W przedpokoju (-4) i na schodach, jeś li idziesz na piechotę - brudne i odrapane, kwitną ce ś ciany. Był o kilka przypadkó w, kiedy ktoś pomylił wejś cie z toaletą .
Restauracja na 5 pię trze na otwartym tarasie. Widok jest pię kny. Jedliś my w formie bufetu. Nie do koń ca rozumieli „ś rodki przeciwepidemiczne” w restauracji, kiedy tylko kelner bez maski i rę kawiczek moż e narzucać potrawy. Czasami był y kolejki. Napię te „stać z wycią gnię tą rę ką ”. Dania nie są sygnowane, trzeba się domyś lać , ż e „w rondlu”. Wię kszoś ć jedzenia jest zimna. Na stoł ach nie ma przypraw, trzeba je samemu zabrać . Naczynia są szybko usuwane przez kelneró w. Ogó lnie w kuchni jest normalna, gł odna nie wyszł a.
Nie rozumiem albań skiego systemu „all inclusive”. Drink bar dział ał wedł ug jakiegoś tajemniczego harmonogramu, a po skoń czeniu posił kó w trzeba zapł acić za kawę .
Nie podobał mi się też „ż art” z „przeszukaniem” pokoi przez sprzą taczy, któ rzy zabrali z pokoi wszystko, co jadalne. Zabrali owoce (brzoskwinie), któ re kupiliś my w supermarkecie. W recepcji ł amaną angielszczyzną dziewczyna wyjaś nił a, ż e kierownik zabrania wnoszenia jedzenia do pokoju. Jeś li istnieją takie „zasady”, należ y zwró cić na to uwagę turystó w przed zakupem wycieczki do tego hotelu, a nie „zorganizować wyprawę - znajdź swoje produkty”. W pokoju na drzwiach wisi wydruk w ję zyku rosyjskim, na któ rym jest napisane „…zabrania się wynoszenia jedzenia z restauracji…” i tyle. Naprawdę nie podobał a mi się ta sprawa.
W korytarzach hotelu na ś cianach wystają lampy, wiszą ce na wysokoś ci 1.5 m od podł ogi, moż na uderzyć gł ową , jeś li nie zachowa się ostroż noś ci.
Jak wcześ niej napisano w recenzjach, personel nie mó wi po rosyjsku, mimo ż e w hotelu są prawie wszyscy rosyjskoję zyczni turyś ci (Biał oruś , Ukraiń cy).
Nie ma potrzeby poró wnywania 5 gwiazdek albań skich z Turcją . Hotel ma w najlepszym razie 3 gwiazdki.
Tak jak
Lubisz
• 9
Odpoczywaliś my na począ tku wrześ nia. Przelot, transfer do hotelu (2.5 godziny), mijany standardowo. Przewodnik w autobusie pracuje od niedawna, wię c informacje są tylko najbardziej potrzebne, kró tkie (15 minut)). Zameldowanie w hotelu jest szybkie. Na uchwycie pokoju są.
… Już ▾
Odpoczywaliś my na począ tku wrześ nia. Przelot, transfer do hotelu (2.5 godziny), mijany standardowo. Przewodnik w autobusie pracuje od niedawna, wię c informacje są tylko najbardziej potrzebne, kró tkie (15 minut)). Zameldowanie w hotelu jest szybkie. Na uchwycie pokoju są.2 opakowania z przeką ską (kanapka, jabł ko, butelka wody), wię c nie mieliś my czasu na obiad. Wi-Fi ł apie, w tym w pokoju.
Spotkanie z przewodnikiem trwał o maksymalnie pó ł godziny, kró tkie, czasem przydatne informacje (jaki olej kupić , jakie sł odycze, jaki ser itp. ), wycieczka nie narzucał a się . Trudno był o odpowiedzieć na bardziej zł oż one pytania, ponieważ ostatnio pracuje.
Pokó j standardowy, akcesoria kosmetyczne są dostę pne (są w dodawaniu, ale nie w peł nym asortymencie, moż na w nich wł oż yć.4 butelki szamponu i 2 ż ele do ciał a, a innym razem moż na wł oż yć odwrotnie)), jest suszarka do wł osó w i kapcie. Woda do pokoju nie jest wnoszona, sprzą tanie jest regularne, bez wzglę du na to, czy dasz napiwek, czy nie, poś ciel i rę czniki zmieniane są zgodnie z harmonogramem. Nie ma ż adnych skarg na sprzą tanie, ale nie zaś miecaliś my))). Na balkonie znajdują się plastikowe meble i suszarnia (jeś li nie ma suszenia, popyt, zapewnią ))
Hotel nie ma terytorium, 5 krokó w od wejś cia do hotelu - basen (2 * 2.5 metra, moż e trochę mniej) i okoł o sześ ciu leż akó w. Przy basenie nie był o goś ci?
Do plaż y jest 5 minut spacerem (aby nie robić objazdu od gł ó wnego wejś cia, moż na skró cić drogę windą usł ugową ). W drodze na plaż ę znajdują się fontanny z wodą , a miejscowi ją zbierają . Plaż a nie posiada znakó w identyfikacyjnych (w przeciwień stwie do są siednich 4*), prysznice, przebieralnie, toalety - nie. Ł ó ż ka i materace to nie pierwsza ś wież oś ć , miejsc jest wystarczają co duż o. Glony z plaż y są okresowo usuwane. Sprzedawcy owocó w spacerują po plaż y, ale nie są szczegó lnie nachalni)) Na plaż y czasami ł apie Internet z są siedniego Yacht Hotelu
Posił ki narzucają kelnerzy, dania nie są podpisane, a ze wzglę du na restrykcyjną ladę (1.5 metra od dystrybucji) nie zawsze jest jasne i jasne, jakie danie znajduje się na tacy. Kelnerzy nie mó wią po rosyjsku.
Ś niadanie - jajka (gotowane, sadzone, jajecznica), trzy rodzaje kieł basek smaż onych, grzanki, pł atki ś niadaniowe (dwa rodzaje), pomidory, ogó rki, trzy rodzaje sera (solone), rogaliki, ciasta, arbuz, melon, herbata (w asortyment), kawa z ekspresu (cappuccino, espresso itp. ).
Obiad i kolacja: 3 rodzaje zup, 2-3 rodzaje mię sa (kurczak, woł owina (wytrawna), wieprzowina), makaron lub makaron, owsianka lub gulasz, frytki, mał ż e lub koktajl morski, ryby. Sał atki (wszę dzie duż o sał aty liś ciastej i cebuli) z pomidorami lub ogó rkami, z tuń czykiem, 2-3 rodzaje ciast (gorą co polecam, np. tiramisu)), pudding ryż owy lub czekoladowy, arbuz, melon lub jabł ka i winogrona. Herbata i kawa z tej samej maszyny.
Jedzenie nam smakował o (wedł ug naszego gustu), ale zdarzał y się sytuacje, ż e obiad zaczyna się o 12.00, a gorą ce jedzenie jest gotowe dopiero o 12.30 (odpowiednio ustawia się kolejka). Są przerwy z naczyniami (zwł aszcza filiż ankami). Jeś li danie się skoń czy, bę dziesz musiał poczekać.15-20 minut. Pó ł godziny przed koń cem nic nie jest uzupeł niane. Kelnerzy dobrze pracują , szybko zmywają naczynia i stoł y, pró bują .
Alkohole: piwo, wino biał e i czerwone, whisky, koniak i raki - produkcja lokalna. Wino - lekkie, pó ł wytrawne (nalewane do kieliszkó w), reszty alkoholu nie pró bowaliś my (mocny alkohol wlewamy do plastikowych kubkó w po 50 g)), ale był o popularne, zwł aszcza piwo)). Teoretycznie bar jest czynny od 10 rano, ale barmana nie ma o wpó ł do dwunastej, nie ma jeszcze drinkó w. Ogó lnie rzecz biorą c, nie jest zbyt wygodne, ż e jest tylko jeden bar i znajduje się na pią tym pię trze, przy restauracji. Najwyraź niej kalkulacja jest taka, ż e są zbyt leniwi, aby czę sto wstawać )))
W pobliż u hotelu: 15-20 minut spacerkiem do najbliż szej plaż y nad Morzem Joń skim (przez przejś cie), na lewo od plaż y lub minibusem (100 lekó w na osobę ), przystanki przy kortach (koszykó wka i tenis) lub taksó wka 4-5 USD. Na bardziej odległ e plaż e moż na ró wnież dojechać minibusem lub taksó wką . Wejś cie na plaż e jest bezpł atne, parasol + 2 leż aki = 500 lekó w. Wejś cie do morza to duż e kamyki i bruk, potrzebne są specjalne buty.
Do Wlory 20-30 minut pieszo lub lokalnym autobusem (ostatni jest przy fontannie, opł ata to 30 lekó w od osoby) lub 5-6 USD taksó wką . W drodze do Wlory - kawiarnie, supermarkety.
Waluta: kurs wymiany wynosił.1 euro = 123 lekki, 1 dolar = 103 lek. Moż esz zapł acić zaró wno lokalnymi pienię dzmi, jak i euro (ale po kursie = 120), reszta jest wydawana w lokalnej walucie. Dolary nie są wszę dzie zabierane (przy kursie = 100)
Personel nie mó wi po rosyjsku (w ogó le), mimo ż e hotel już drugi sezon z rzę du ma ponad 90% rosyjskoję zycznych turystó w (Biał oruś , Ukraiń cy)))
Ogó lnie byli zadowoleni z reszty, ale wedł ug moich odczuć wyraź nie nie jest to 5 *.
Spotkanie z przewodnikiem trwał o maksymalnie pó ł godziny, kró tkie, czasem przydatne informacje (jaki olej kupić , jakie sł odycze, jaki ser itp. ), wycieczka nie narzucał a się . Trudno był o odpowiedzieć na bardziej zł oż one pytania, ponieważ ostatnio pracuje.
Pokó j standardowy, akcesoria kosmetyczne są dostę pne (są w dodawaniu, ale nie w peł nym asortymencie, moż na w nich wł oż yć.4 butelki szamponu i 2 ż ele do ciał a, a innym razem moż na wł oż yć odwrotnie)), jest suszarka do wł osó w i kapcie. Woda do pokoju nie jest wnoszona, sprzą tanie jest regularne, bez wzglę du na to, czy dasz napiwek, czy nie, poś ciel i rę czniki zmieniane są zgodnie z harmonogramem. Nie ma ż adnych skarg na sprzą tanie, ale nie zaś miecaliś my))). Na balkonie znajdują się plastikowe meble i suszarnia (jeś li nie ma suszenia, popyt, zapewnią ))
Hotel nie ma terytorium, 5 krokó w od wejś cia do hotelu - basen (2 * 2.5 metra, moż e trochę mniej) i okoł o sześ ciu leż akó w. Przy basenie nie był o goś ci?
Do plaż y jest 5 minut spacerem (aby nie robić objazdu od gł ó wnego wejś cia, moż na skró cić drogę windą usł ugową ). W drodze na plaż ę znajdują się fontanny z wodą , a miejscowi ją zbierają . Plaż a nie posiada znakó w identyfikacyjnych (w przeciwień stwie do są siednich 4*), prysznice, przebieralnie, toalety - nie. Ł ó ż ka i materace to nie pierwsza ś wież oś ć , miejsc jest wystarczają co duż o. Glony z plaż y są okresowo usuwane. Sprzedawcy owocó w spacerują po plaż y, ale nie są szczegó lnie nachalni)) Na plaż y czasami ł apie Internet z są siedniego Yacht Hotelu
Posił ki narzucają kelnerzy, dania nie są podpisane, a ze wzglę du na restrykcyjną ladę (1.5 metra od dystrybucji) nie zawsze jest jasne i jasne, jakie danie znajduje się na tacy. Kelnerzy nie mó wią po rosyjsku.
Ś niadanie - jajka (gotowane, sadzone, jajecznica), trzy rodzaje kieł basek smaż onych, grzanki, pł atki ś niadaniowe (dwa rodzaje), pomidory, ogó rki, trzy rodzaje sera (solone), rogaliki, ciasta, arbuz, melon, herbata (w asortyment), kawa z ekspresu (cappuccino, espresso itp. ).
Obiad i kolacja: 3 rodzaje zup, 2-3 rodzaje mię sa (kurczak, woł owina (wytrawna), wieprzowina), makaron lub makaron, owsianka lub gulasz, frytki, mał ż e lub koktajl morski, ryby. Sał atki (wszę dzie duż o sał aty liś ciastej i cebuli) z pomidorami lub ogó rkami, z tuń czykiem, 2-3 rodzaje ciast (gorą co polecam, np. tiramisu)), pudding ryż owy lub czekoladowy, arbuz, melon lub jabł ka i winogrona. Herbata i kawa z tej samej maszyny.
Jedzenie nam smakował o (wedł ug naszego gustu), ale zdarzał y się sytuacje, ż e obiad zaczyna się o 12.00, a gorą ce jedzenie jest gotowe dopiero o 12.30 (odpowiednio ustawia się kolejka). Są przerwy z naczyniami (zwł aszcza filiż ankami). Jeś li danie się skoń czy, bę dziesz musiał poczekać.15-20 minut. Pó ł godziny przed koń cem nic nie jest uzupeł niane. Kelnerzy dobrze pracują , szybko zmywają naczynia i stoł y, pró bują .
Alkohole: piwo, wino biał e i czerwone, whisky, koniak i raki - produkcja lokalna. Wino - lekkie, pó ł wytrawne (nalewane do kieliszkó w), reszty alkoholu nie pró bowaliś my (mocny alkohol wlewamy do plastikowych kubkó w po 50 g)), ale był o popularne, zwł aszcza piwo)). Teoretycznie bar jest czynny od 10 rano, ale barmana nie ma o wpó ł do dwunastej, nie ma jeszcze drinkó w. Ogó lnie rzecz biorą c, nie jest zbyt wygodne, ż e jest tylko jeden bar i znajduje się na pią tym pię trze, przy restauracji. Najwyraź niej kalkulacja jest taka, ż e są zbyt leniwi, aby czę sto wstawać )))
W pobliż u hotelu: 15-20 minut spacerkiem do najbliż szej plaż y nad Morzem Joń skim (przez przejś cie), na lewo od plaż y lub minibusem (100 lekó w na osobę ), przystanki przy kortach (koszykó wka i tenis) lub taksó wka 4-5 USD. Na bardziej odległ e plaż e moż na ró wnież dojechać minibusem lub taksó wką . Wejś cie na plaż e jest bezpł atne, parasol + 2 leż aki = 500 lekó w. Wejś cie do morza to duż e kamyki i bruk, potrzebne są specjalne buty.
Do Wlory 20-30 minut pieszo lub lokalnym autobusem (ostatni jest przy fontannie, opł ata to 30 lekó w od osoby) lub 5-6 USD taksó wką . W drodze do Wlory - kawiarnie, supermarkety.
Waluta: kurs wymiany wynosił.1 euro = 123 lekki, 1 dolar = 103 lek. Moż esz zapł acić zaró wno lokalnymi pienię dzmi, jak i euro (ale po kursie = 120), reszta jest wydawana w lokalnej walucie. Dolary nie są wszę dzie zabierane (przy kursie = 100)
Personel nie mó wi po rosyjsku (w ogó le), mimo ż e hotel już drugi sezon z rzę du ma ponad 90% rosyjskoję zycznych turystó w (Biał oruś , Ukraiń cy)))
Ogó lnie byli zadowoleni z reszty, ale wedł ug moich odczuć wyraź nie nie jest to 5 *.
Tak jak
Lubisz
• 1
Jedzenie jest monotonne, bez smaku, zawsze zimne, moż e zabrakną ć niektó rych produktó w. Na stoł ach nie ma sztuć có w (só l, pieprz, serwetki itp. ). Ciepł a woda nie zawsze jest dostę pna wieczorem. Ł azienka nie posiada pó ł ki na akcesoria, wieszakó w na rę czniki.
… Już ▾
Jedzenie jest monotonne, bez smaku, zawsze zimne, moż e zabrakną ć niektó rych produktó w. Na stoł ach nie ma sztuć có w (só l, pieprz, serwetki itp. ). Ciepł a woda nie zawsze jest dostę pna wieczorem. Ł azienka nie posiada pó ł ki na akcesoria, wieszakó w na rę czniki. Nasz pokó j był standardowy. Brak herbaty, nawet szklanki wody do picia. Internet w pokoju cią gle spadał . Posprzą tali dobrze, ale ł ó ż ko był o zmieniane szó stej nocy, rano odlecieliś my. Nie znają rosyjskiego, nie wszyscy rozumieją angielski. Obsł uga niektó rych dzieci-studentó w. Gee-gi, ha-ha i tyle. Sam kraj jest po prostu BRUDNY. Wszę dzie ś mieci. Nie usuwają cał kowicie sł owa. Na plaż ach nie ma przebieralni, prysznicó w, baró w itp. 2-gwiazdkowy hotel max. W sumie strata pienię dzy. Chociaż Morze Joń skie jest dobre, nie ma usł ug. Nie radzę .
Tak jak
Lubisz
• 3
Jestem biurem podró ż y, sprzedaję ten hotel z zamknię tymi oczami, ponieważ ani jeden turysta nie wró cił niezadowolony. Chcę od razu powiedzieć - wybierają c kraj na wakacje, przestudiuj sam kraj, mentalnoś ć , a nastę pnie wybierz hotele! Jeś li jesteś cie fanami all-inclusive Turcji i Egiptu, Albania na pewno nie bę dzie wam odpowiadać ! A teraz w kolejnoś ci: Sam hotel jest nowy, czysty, dobre meble, nowa hydraulika.
… Już ▾
Jestem biurem podró ż y, sprzedaję ten hotel z zamknię tymi oczami, ponieważ ani jeden turysta nie wró cił niezadowolony.
Chcę od razu powiedzieć - wybierają c kraj na wakacje, przestudiuj sam kraj, mentalnoś ć , a nastę pnie wybierz hotele! Jeś li jesteś cie fanami all-inclusive Turcji i Egiptu, Albania na pewno nie bę dzie wam odpowiadać !
A teraz w kolejnoś ci:
Sam hotel jest nowy, czysty, dobre meble, nowa hydraulika. Jeś li jesteś cie mił oś nikami krajobrazu, kupcie pokoje z tarasem z widokiem na morze - to jest coś ! Standardowe pokoje z widokiem na morze mają swoją osobliwoś ć , widok bę dzie BOCZNY, niektó re pokoje nie mają balkonó w, pamię tajcie! Ogó lnie rzecz biorą c, Twoi agenci powinni wyjaś nić takie niuanse, hotel nie jest za nic winny! Zachowanie naszych turystó w jest bardzo denerwują ce, po zakupie najtań szego pokoju ż ą dają apartamentu, to ś mieszne!
Posił ki: jest z czego wybierać , zawsze kilka rodzajó w zup, mię s, ryb, frytek, ryż u, sał atek, owocó w (arbuz, melon, jabł ka, winogrona). Zawsze był y owoce morza (mieszanka mał ż y, mał ych krewetek, oś miornic). W tym roku, ze wzglę du na covid, personel sam organizuje jedzenie. Tak, czasami brakuje personelu, ale musimy zrozumieć , ż e sektor turystyczny jest w tym roku sł aby i dział a prawie do zera, wię c nie jest rozsą dne wymaganie wię kszej liczby pracownikó w, ponieważ koszt hotelu natychmiast wzroś nie.
W zeszł ym roku moi wymagają cy turyś ci odpoczywali w tym hotelu, wszystko był o na najwyż szym poziomie, byli bardzo zadowoleni. Wino jest pyszne, piwo, niesamowite sł odycze, zwł aszcza Panna Cota i lokalne sł odkie trzy mleka. To są nasze ulubione. Chł opaki pró bują . Tak, są mł odzi, ale pró bują . Restauracja znajduje się na 7 (rodzaj) pię trze, ską d roztacza się wspaniał y widok na Morze Adriatyckie i miasto. Widok jest szczegó lnie hipnotyzują cy wieczorem! Tak, moż na mieć bardziej urozmaicone menu, ale ś niadanie moż na zjeś ć tylko w hotelu i zjeś ć w kawiarniach i restauracjach (nie jest to drogie). Wię c dla tych, któ rzy mają mał ą ró ż norodnoś ć , nie bierz All Inclusive w Europie) i bę dziesz szczę ś liwy))))
Pokoje są czyste, nowe meble, dobra poś ciel, materace, poduszki, klimatyzacja, telewizor, lodó wka. W hotelu obowią zuje zasada: nie moż na przechowywać jedzenia w lodó wce, napoje są dozwolone. Jeś li to dla kogoś duż a wiadomoś ć , to wyjaś niam: ze wzglę du na jedzenie mró wki mogą zaczynać w pokojach, dlatego wiele hoteli zabrania przechowywania jedzenia. W recepcji moż esz wł oż yć jedzenie do lodó wki (na przykł ad te same sery, jeś li kupił eś je w domu). Sprzą tanie był o dobre. Rę czniki zmieniane przez cał y czas, dostawa mydł a. W ł azience jest za mał o haczykó w, do suszenia rę cznikó w czy poś cieli w recepcji moż na poprosić o suszarki, to nie jest problem. Mieliś my pokó j 307 - to najlepszy pokó j w hotelu!!!! !
Plaż a. hotel posiada wł asny kawał ek plaż y, 5 minut spacerem od hotelu od minus 4 pię ter, leż aki, parasole gratis, zachó d sł oń ca ł agodny, piaszczysty, bardzo komfortowy. Rę czniki depozyt lub przywieź wł asne. bez szatni, bez toalet.
Basen jest mał y, prawie nikt z niego nie korzysta, ale jest. Dla hoteli albań skich obecnoś ć przynajmniej mał ego basenu jest już dobra.
Pamię taj, ż e w cał ej Albanii są ś mieci, albo media sobie nie radzą , albo turyś ci wyjeż dż ają , ale bą dź przygotowany na podziwianie niesamowitych krajobrazó w (a są one wszę dzie we Wlorze, ponieważ miasto jest otoczone gó rami), aby natkną ć się na ś mieci , to jedyna rzecz, któ ra denerwuje na wakacjach. Ale znowu, nie ma to nic wspó lnego z hotelem, ponieważ sam hotel jest czysty. Jedynym ż yczeniem hotelu jest pozostawienie ś mietnikó w (jeś li to moż liwe) z drogi w pobliż u hotelu.
Od siebie pragnę , aby hotel przetrwał ten trudny okres kwarantanny i prosperity.
Pozdrawiam, Katerina V. Pokó j 307
Chcę od razu powiedzieć - wybierają c kraj na wakacje, przestudiuj sam kraj, mentalnoś ć , a nastę pnie wybierz hotele! Jeś li jesteś cie fanami all-inclusive Turcji i Egiptu, Albania na pewno nie bę dzie wam odpowiadać !
A teraz w kolejnoś ci:
Sam hotel jest nowy, czysty, dobre meble, nowa hydraulika. Jeś li jesteś cie mił oś nikami krajobrazu, kupcie pokoje z tarasem z widokiem na morze - to jest coś ! Standardowe pokoje z widokiem na morze mają swoją osobliwoś ć , widok bę dzie BOCZNY, niektó re pokoje nie mają balkonó w, pamię tajcie! Ogó lnie rzecz biorą c, Twoi agenci powinni wyjaś nić takie niuanse, hotel nie jest za nic winny! Zachowanie naszych turystó w jest bardzo denerwują ce, po zakupie najtań szego pokoju ż ą dają apartamentu, to ś mieszne!
Posił ki: jest z czego wybierać , zawsze kilka rodzajó w zup, mię s, ryb, frytek, ryż u, sał atek, owocó w (arbuz, melon, jabł ka, winogrona). Zawsze był y owoce morza (mieszanka mał ż y, mał ych krewetek, oś miornic). W tym roku, ze wzglę du na covid, personel sam organizuje jedzenie. Tak, czasami brakuje personelu, ale musimy zrozumieć , ż e sektor turystyczny jest w tym roku sł aby i dział a prawie do zera, wię c nie jest rozsą dne wymaganie wię kszej liczby pracownikó w, ponieważ koszt hotelu natychmiast wzroś nie.
W zeszł ym roku moi wymagają cy turyś ci odpoczywali w tym hotelu, wszystko był o na najwyż szym poziomie, byli bardzo zadowoleni. Wino jest pyszne, piwo, niesamowite sł odycze, zwł aszcza Panna Cota i lokalne sł odkie trzy mleka. To są nasze ulubione. Chł opaki pró bują . Tak, są mł odzi, ale pró bują . Restauracja znajduje się na 7 (rodzaj) pię trze, ską d roztacza się wspaniał y widok na Morze Adriatyckie i miasto. Widok jest szczegó lnie hipnotyzują cy wieczorem! Tak, moż na mieć bardziej urozmaicone menu, ale ś niadanie moż na zjeś ć tylko w hotelu i zjeś ć w kawiarniach i restauracjach (nie jest to drogie). Wię c dla tych, któ rzy mają mał ą ró ż norodnoś ć , nie bierz All Inclusive w Europie) i bę dziesz szczę ś liwy))))
Pokoje są czyste, nowe meble, dobra poś ciel, materace, poduszki, klimatyzacja, telewizor, lodó wka. W hotelu obowią zuje zasada: nie moż na przechowywać jedzenia w lodó wce, napoje są dozwolone. Jeś li to dla kogoś duż a wiadomoś ć , to wyjaś niam: ze wzglę du na jedzenie mró wki mogą zaczynać w pokojach, dlatego wiele hoteli zabrania przechowywania jedzenia. W recepcji moż esz wł oż yć jedzenie do lodó wki (na przykł ad te same sery, jeś li kupił eś je w domu). Sprzą tanie był o dobre. Rę czniki zmieniane przez cał y czas, dostawa mydł a. W ł azience jest za mał o haczykó w, do suszenia rę cznikó w czy poś cieli w recepcji moż na poprosić o suszarki, to nie jest problem. Mieliś my pokó j 307 - to najlepszy pokó j w hotelu!!!! !
Plaż a. hotel posiada wł asny kawał ek plaż y, 5 minut spacerem od hotelu od minus 4 pię ter, leż aki, parasole gratis, zachó d sł oń ca ł agodny, piaszczysty, bardzo komfortowy. Rę czniki depozyt lub przywieź wł asne. bez szatni, bez toalet.
Basen jest mał y, prawie nikt z niego nie korzysta, ale jest. Dla hoteli albań skich obecnoś ć przynajmniej mał ego basenu jest już dobra.
Pamię taj, ż e w cał ej Albanii są ś mieci, albo media sobie nie radzą , albo turyś ci wyjeż dż ają , ale bą dź przygotowany na podziwianie niesamowitych krajobrazó w (a są one wszę dzie we Wlorze, ponieważ miasto jest otoczone gó rami), aby natkną ć się na ś mieci , to jedyna rzecz, któ ra denerwuje na wakacjach. Ale znowu, nie ma to nic wspó lnego z hotelem, ponieważ sam hotel jest czysty. Jedynym ż yczeniem hotelu jest pozostawienie ś mietnikó w (jeś li to moż liwe) z drogi w pobliż u hotelu.
Od siebie pragnę , aby hotel przetrwał ten trudny okres kwarantanny i prosperity.
Pozdrawiam, Katerina V. Pokó j 307
Tak jak
Lubisz
• 5