Gł ó wną zaletą Hotelu Karina jest to, ż e zaró wno gospodyni jak i kluczowa czę ś ć personelu posł ugują się ję zykiem rosyjskim. Dodatkowym plusem jest brak jakiejkolwiek biurokracji w kontaktach z goś ć mi. Jeś li czegoś potrzebujesz, jeś li to moż liwe, pomogą ci zaró wno sł owem, jak i czynem.
… Już ▾
Gł ó wną zaletą Hotelu Karina jest to, ż e zaró wno gospodyni jak i kluczowa czę ś ć personelu posł ugują się ję zykiem rosyjskim.
Dodatkowym plusem jest brak jakiejkolwiek biurokracji w kontaktach z goś ć mi. Jeś li czegoś potrzebujesz, jeś li to moż liwe, pomogą ci zaró wno sł owem, jak i czynem.
Hotel jest systemem typu B&B, ale mogą one serwować zaró wno lunch, jak i kolację , w tym lokalne wino i inne napoje.
Karina znajduje się , choć nie w samym Benitses, ale nie najdalej poł oż onym hotelu od wioski. Droga do najbliż szego supermarketu zajmuje okoł o 15 minut Ta dwupasmowa droga asfaltowa biegnie wzdł uż cał ego wschodniego wybrzeż a Korfu. Jest doś ć wą ski, wię c trzeba na nim uważ ać i trzymać się samej krawę dzi, a gdy zbliż a się autobus turystyczny, lepiej cofną ć się na pobocze.
Mimo, ż e hotel znajduje się nad drogą , hał as uliczny nie stanowi problemu.
Problem jest bardziej prawdopodobny w przypadku komaró w przedostają cych się w nocy przez otwarte drzwi balkonowe. Dlatego powinieneś zabrać ze sobą fumigator.
Okna pokoi wychodzą na morze, ale ten widok jest bardziej wyrazisty, począ wszy od 3 pię tra. Ale za widok trzeba bę dzie pł acić codziennie wchodzą c po schodach w upale. Co z drugiej strony bę dzie miał o korzystny wpł yw na mię ś nie ud. Jednak zdecydowanie lepiej, aby rdzenie osiadł y niż ej.
Pokoje są cał kiem odpowiednie, choć podczas mycia w maleń kiej ł azience trzeba uważ ać , bo opuszczają c i podnoszą c gł owę , ryzykujemy uderzenie o zlew. Sprzą tają prawie codziennie, a poś ciel zmieniają raz w tygodniu.
Koncepcja ś niadania jest bardzo oryginalna i moim zdaniem nie jest nastawiona na indywidualne potrzeby goś ci. Na stole kł adzie się najmniejszą czę ś ć ś niadania - fasolę w puszkach, co drugi dzień - ogó rki i pomidory, pł atki zboż owe, masł o (kombi), babeczki, wodę , kawę i herbatę w puszkach, sok (rozcień czony koncentrat czegoś ) i dż em z trzech odmian. Reszta to oryginalnoś ć ! - przyprowadzają cię do stoł u. Są to: kilka tostó w, jajka na twardo lub jajecznica, kilka tostowanych kromek biał ego chleba z nał oż onymi plastrami pomidora i sera, trochę jogurtu, a takż e pł atki owsiane i jeszcze kilka kromek chleba bez niczego. Nie wychodzisz gł odny, zwł aszcza jeś li dodał eś swoją ulubioną owsiankę . Wolał abym jednak klasyczny bufet, któ ry jest akceptowany we wszystkich europejskich hotelach z gwiazdkami i rodzinnych pensjonatach bez gwiazdek. Wył ą czają c oczywiś cie buł garskie z mechaniką , gdzie wł aś ciciel ró wnież przynosi ci rano jedzenie na stó ł wedł ug wł asnego uznania.
Hotel ma wł asną plaż ę i bardzo blisko - przejdź przez ulicę i zejdź do morza. Ale był em tam tylko raz, wieczorem, aby podziwiać gwiazdy. Jest malutka, a jeś li nie chcecie godzinami nasł uchiwać radosnych pł aczu dzieci i gdakania ich matek, tylko chcecie nacieszyć się szelestem nadchodzą cych fal, to lepiej iś ć okoł o 5 minut wzdł uż jechać w kierunku wsi i wyjś ć nad morze, gdzie czeka na Ciebie prawie pusty piasek i kamyk. plaż a z czystą wodą .
Hotel jest zamieszkany gł ó wnie przez rodakó w, cudzoziemcó w prawie nie widywał em. Jednak są dzą c po tradycji pozostawionej przez tradycję , byli tu zaró wno Brytyjczycy, jak i Niemcy.
Dla mił oś nikó w turystyki gó rskiej i po prostu spaceró w na ł onie natury są tu doskonał e moż liwoś ci. We wsi naprzeciw piekarni zaczyna się podjazd. Na począ tku cał kiem fajnie. Pierwszą rzeczą , któ rą spotkasz, bę dzie koś ció ł ś w. Paraskewy z naturalnym ź ró dł em. Stamtą d podą ż amy ś cież ką na gó rską serpentynę i skrę cają c w prawo na skrzyż owaniu docieramy do malowniczej wioski Stavros, z klasztorem, koś cioł ami, a takż e wspaniał ą platformą na Mount Boyno, ską d rozpoś ciera się zapierają ca dech w piersiach panorama wyspa się otwiera.
Dodatkowym plusem jest brak jakiejkolwiek biurokracji w kontaktach z goś ć mi. Jeś li czegoś potrzebujesz, jeś li to moż liwe, pomogą ci zaró wno sł owem, jak i czynem.
Hotel jest systemem typu B&B, ale mogą one serwować zaró wno lunch, jak i kolację , w tym lokalne wino i inne napoje.
Karina znajduje się , choć nie w samym Benitses, ale nie najdalej poł oż onym hotelu od wioski. Droga do najbliż szego supermarketu zajmuje okoł o 15 minut Ta dwupasmowa droga asfaltowa biegnie wzdł uż cał ego wschodniego wybrzeż a Korfu. Jest doś ć wą ski, wię c trzeba na nim uważ ać i trzymać się samej krawę dzi, a gdy zbliż a się autobus turystyczny, lepiej cofną ć się na pobocze.
Mimo, ż e hotel znajduje się nad drogą , hał as uliczny nie stanowi problemu.
Problem jest bardziej prawdopodobny w przypadku komaró w przedostają cych się w nocy przez otwarte drzwi balkonowe. Dlatego powinieneś zabrać ze sobą fumigator.
Okna pokoi wychodzą na morze, ale ten widok jest bardziej wyrazisty, począ wszy od 3 pię tra. Ale za widok trzeba bę dzie pł acić codziennie wchodzą c po schodach w upale. Co z drugiej strony bę dzie miał o korzystny wpł yw na mię ś nie ud. Jednak zdecydowanie lepiej, aby rdzenie osiadł y niż ej.
Pokoje są cał kiem odpowiednie, choć podczas mycia w maleń kiej ł azience trzeba uważ ać , bo opuszczają c i podnoszą c gł owę , ryzykujemy uderzenie o zlew. Sprzą tają prawie codziennie, a poś ciel zmieniają raz w tygodniu.
Koncepcja ś niadania jest bardzo oryginalna i moim zdaniem nie jest nastawiona na indywidualne potrzeby goś ci. Na stole kł adzie się najmniejszą czę ś ć ś niadania - fasolę w puszkach, co drugi dzień - ogó rki i pomidory, pł atki zboż owe, masł o (kombi), babeczki, wodę , kawę i herbatę w puszkach, sok (rozcień czony koncentrat czegoś ) i dż em z trzech odmian. Reszta to oryginalnoś ć ! - przyprowadzają cię do stoł u. Są to: kilka tostó w, jajka na twardo lub jajecznica, kilka tostowanych kromek biał ego chleba z nał oż onymi plastrami pomidora i sera, trochę jogurtu, a takż e pł atki owsiane i jeszcze kilka kromek chleba bez niczego. Nie wychodzisz gł odny, zwł aszcza jeś li dodał eś swoją ulubioną owsiankę . Wolał abym jednak klasyczny bufet, któ ry jest akceptowany we wszystkich europejskich hotelach z gwiazdkami i rodzinnych pensjonatach bez gwiazdek. Wył ą czają c oczywiś cie buł garskie z mechaniką , gdzie wł aś ciciel ró wnież przynosi ci rano jedzenie na stó ł wedł ug wł asnego uznania.
Hotel ma wł asną plaż ę i bardzo blisko - przejdź przez ulicę i zejdź do morza. Ale był em tam tylko raz, wieczorem, aby podziwiać gwiazdy. Jest malutka, a jeś li nie chcecie godzinami nasł uchiwać radosnych pł aczu dzieci i gdakania ich matek, tylko chcecie nacieszyć się szelestem nadchodzą cych fal, to lepiej iś ć okoł o 5 minut wzdł uż jechać w kierunku wsi i wyjś ć nad morze, gdzie czeka na Ciebie prawie pusty piasek i kamyk. plaż a z czystą wodą .
Hotel jest zamieszkany gł ó wnie przez rodakó w, cudzoziemcó w prawie nie widywał em. Jednak są dzą c po tradycji pozostawionej przez tradycję , byli tu zaró wno Brytyjczycy, jak i Niemcy.
Dla mił oś nikó w turystyki gó rskiej i po prostu spaceró w na ł onie natury są tu doskonał e moż liwoś ci. We wsi naprzeciw piekarni zaczyna się podjazd. Na począ tku cał kiem fajnie. Pierwszą rzeczą , któ rą spotkasz, bę dzie koś ció ł ś w. Paraskewy z naturalnym ź ró dł em. Stamtą d podą ż amy ś cież ką na gó rską serpentynę i skrę cają c w prawo na skrzyż owaniu docieramy do malowniczej wioski Stavros, z klasztorem, koś cioł ami, a takż e wspaniał ą platformą na Mount Boyno, ską d rozpoś ciera się zapierają ca dech w piersiach panorama wyspa się otwiera.
Tak jak
Lubisz
• 1
Pokaż inne komentarze …