Postanowiliś my zostać w tym hotelu po raz drugi. I jak w pierwszym byli zadowoleni z obsł ugi i kuchni. Nie poddawaj się ! I wró cimy latem!
… Już ▾
Postanowiliś my zostać w tym hotelu po raz drugi. I jak w pierwszym byli zadowoleni z obsł ugi i kuchni. Nie poddawaj się ! I wró cimy latem!
Tak jak
Lubisz
• 8
Pokaż inne komentarze …
Odpocznij na Nowy Rok. Po przeczytaniu był o… gł upio iś ć … Ale jak nam powiedziano, we wrześ niu zmienił o się kierownictwo i cał y personel w Cordon. Co tu duż o mó wić - jesteś my zachwyceni! W pokojach jest bardzo ciepł o, czysto i wygodnie.
… Już ▾
Odpocznij na Nowy Rok. Po przeczytaniu był o… gł upio iś ć … Ale jak nam powiedziano, we wrześ niu zmienił o się kierownictwo i cał y personel w Cordon.
Co tu duż o mó wić - jesteś my zachwyceni! W pokojach jest bardzo ciepł o, czysto i wygodnie. Zaję liś my pokó j nad kawiarnią , wbrew obawom, nie hał aś liwy.
Kuchnia jest prosta i domowa. Porcje są duż e. I był o naprawdę pyszne. Wzię li dziczyznę , osobliwą , ale smaczną .
Wniosek - po zmianie kierownictwa moż esz iś ć ! )))
Co tu duż o mó wić - jesteś my zachwyceni! W pokojach jest bardzo ciepł o, czysto i wygodnie. Zaję liś my pokó j nad kawiarnią , wbrew obawom, nie hał aś liwy.
Kuchnia jest prosta i domowa. Porcje są duż e. I był o naprawdę pyszne. Wzię li dziczyznę , osobliwą , ale smaczną .
Wniosek - po zmianie kierownictwa moż esz iś ć ! )))
Tak jak
Lubisz
• 9
poł ą czenia nie są odbierane, abonent jest poza zasię giem lub linia jest zaję ta przez godzinę . Przedpł ata zaję ł a okoł o miesią ca. Ś niadanie proponowali ci, któ rzy przegrali, a nie ci, któ rzy chcieli zamawiać klientó w.
… Już ▾
poł ą czenia nie są odbierane, abonent jest poza zasię giem lub linia jest zaję ta przez godzinę . Przedpł ata zaję ł a okoł o miesią ca. Ś niadanie proponowali ci, któ rzy przegrali, a nie ci, któ rzy chcieli zamawiać klientó w. Usł uga jest kiepska na dwó ch nogach. Jedyne, co mnie ucieszył o, to przyroda i dobra lokalizacja.
Tak jak
Lubisz
• 8
Nie zostawiał am wcześ niej recenzji, ale ta sprawa był a szczegó lnie wzruszają ca! Zacznę w kolejnoś ci. Zarezerwowaliś my pokoje w hotelu z wyprzedzeniem i przygotowaliś my menu, tak jak planowaliś my uczcić rocznicę . Dzię ki Bogu byli tylko krewni, a goś ci z zewną trz nie zapraszano, bo nie wiadomo, jak by się wtedy wszystko skoń czył o.
… Już ▾
Nie zostawiał am wcześ niej recenzji, ale ta sprawa był a szczegó lnie wzruszają ca! Zacznę w kolejnoś ci.
Zarezerwowaliś my pokoje w hotelu z wyprzedzeniem i przygotowaliś my menu, tak jak planowaliś my uczcić rocznicę . Dzię ki Bogu byli tylko krewni, a goś ci z zewną trz nie zapraszano, bo nie wiadomo, jak by się wtedy wszystko skoń czył o. Przyjechaliś my, rozł oż yliś my się , wszystko super. Pokoje bardzo dobre. Ale wszystkie pozytywne chwile się tam skoń czył y. Basen z lodowatą wodą o temperaturze powietrza +30. To znaczy jest, ale dlaczego nie jest jasne . Przyszliś my do restauracji i byliś my przeraż eni. ró ż ne mię so - spodek z domową kieł basą , któ re mimo ż e wszyscy byli gł odni to nie jedli. Był o suche i twarde, ż e moż na wbijać gwoź dzie. Wydaje się , ż e był o. przygotowane na Nowy Rok, a nastę pnie wyję te z zamraż arki. Asortyment pikli skł adał się z marynowanych pomidoró w. i to wszystko! zamó wił em ozorek w galarecie. ale nigdy nie był podawany na zimne przeką ski. po przypomnieniu. przynió sł jeden talerz z dwó ch. nie wystarczy, ż e wyglą d tego dania był , ż e tak powiem, nieestetyczny. ję zyk był niedogotowany i dlatego gumowaty. trzeba był o dobrze przył oż yć nó ż , ż eby odcią ć kawał ek. ogó lnie wszyscy byli gł odni, urodzinowy chł opiec był zł y, a po dł ugich wyjaś nieniach i postę powaniu z kuchnią , a nastę pnie z gł upią administratorką , któ ra okazał a się nieprofesjonalistą w swojej dziedzinie, zamiast rozwią zać konflikt i uspokoić goś ci, zaczę ł a uż ywać nieprzyzwoitego ję zyka i cał kowicie to wydobył a.
Spakowaliś my się i bezpiecznie opuś ciliś my ten koszmarny lokal.
Podsumowują c powiem, ż e wyglą d hotelu jest bardzo atrakcyjny, ale jego obsł uga, a zwł aszcza kuchnia, nie pozostawiają najmniejszej ochoty tam wracać !
Zarezerwowaliś my pokoje w hotelu z wyprzedzeniem i przygotowaliś my menu, tak jak planowaliś my uczcić rocznicę . Dzię ki Bogu byli tylko krewni, a goś ci z zewną trz nie zapraszano, bo nie wiadomo, jak by się wtedy wszystko skoń czył o. Przyjechaliś my, rozł oż yliś my się , wszystko super. Pokoje bardzo dobre. Ale wszystkie pozytywne chwile się tam skoń czył y. Basen z lodowatą wodą o temperaturze powietrza +30. To znaczy jest, ale dlaczego nie jest jasne . Przyszliś my do restauracji i byliś my przeraż eni. ró ż ne mię so - spodek z domową kieł basą , któ re mimo ż e wszyscy byli gł odni to nie jedli. Był o suche i twarde, ż e moż na wbijać gwoź dzie. Wydaje się , ż e był o. przygotowane na Nowy Rok, a nastę pnie wyję te z zamraż arki. Asortyment pikli skł adał się z marynowanych pomidoró w. i to wszystko! zamó wił em ozorek w galarecie. ale nigdy nie był podawany na zimne przeką ski. po przypomnieniu. przynió sł jeden talerz z dwó ch. nie wystarczy, ż e wyglą d tego dania był , ż e tak powiem, nieestetyczny. ję zyk był niedogotowany i dlatego gumowaty. trzeba był o dobrze przył oż yć nó ż , ż eby odcią ć kawał ek. ogó lnie wszyscy byli gł odni, urodzinowy chł opiec był zł y, a po dł ugich wyjaś nieniach i postę powaniu z kuchnią , a nastę pnie z gł upią administratorką , któ ra okazał a się nieprofesjonalistą w swojej dziedzinie, zamiast rozwią zać konflikt i uspokoić goś ci, zaczę ł a uż ywać nieprzyzwoitego ję zyka i cał kowicie to wydobył a.
Spakowaliś my się i bezpiecznie opuś ciliś my ten koszmarny lokal.
Podsumowują c powiem, ż e wyglą d hotelu jest bardzo atrakcyjny, ale jego obsł uga, a zwł aszcza kuchnia, nie pozostawiają najmniejszej ochoty tam wracać !
Tak jak
Lubisz
• 11
Wybrał em ten hotel na podstawie recenzji i przeglą dania ich strony internetowej. Oba nie wzbudzał y strachu. Szkoda. Hotel przy drodze, w lesie (czysto i przyjemnie), przeszkadzał jednak odgł os samochodó w. Z wyglą du - bardzo ł adny. Jest parking. Gł ó wnym minusem jest kuchnia.
… Już ▾
Wybrał em ten hotel na podstawie recenzji i przeglą dania ich strony internetowej. Oba nie wzbudzał y strachu. Szkoda.
Hotel przy drodze, w lesie (czysto i przyjemnie), przeszkadzał jednak odgł os samochodó w. Z wyglą du - bardzo ł adny. Jest parking.
Gł ó wnym minusem jest kuchnia. Jest obrzydliwa. Ś niadanie jest wliczone w cenę , ale nie wszystkie z pię ciu pozycji są dostę pne. Tu czekał a nas kolejna niespodzianka. Przez dwa dni zamawialiś my dodatkowe ś niadania (oczywiś cie za opł atą ), bo omlet z 5-gramowym kawał kiem szynki przed aktywną podró ż ą przez Choł odny Jar to nie jedzenie. Zwł aszcza dla mę ż czyzny. Trzeciego dnia powiedziano nam, ż e nie przygotują dla nas dodatkowego ś niadania. Biorą c pod uwagę , ż e nie ma gdzie zjeś ć - rozumiesz. A gotowanie rozgrzewa naleś niki, abyś zrozumiał .
Wieczorem wzię liś my grillowane ż eberka. Nigdy nie widział em tyle tł uszczu. Nie był o w zasadzie nic do jedzenia. Có ż , kebab z szyi, oczywiś cie, nie z szyi, ale najlepiej z ramienia, w cenie 45 UAH za 100 g. Ś mietana to proszek z supermarketu nie najlepszej jakoś ci, ale dlaczego był o to konieczne kł amać , ż e był o domowej roboty - nie jest jasne. To samo z sosem barbecue. To znaczy zwykł y ketchup. W porzą dku, ale znowu, jodł y, po co kł amać , ż e to jest sos taki jak adż yka i inne rzeczy? 10% rachunku jest wliczone dla kelneró w.
Jeś li chodzi o pokó j, atmosferę i obsł ugę : ponieważ został tylko pokó j deluxe, zarezerwowali go, chociaż obiektywnie cena jest cał kowicie nieuzasadniona. Zapewne chcieli zrobić tam coś w rodzaju sali bilardowej z sauną . Na trzecim pię trze bez balkonu, a wł aś ciwie bez peł nych okien - tak zwane poddasze, co jest bzdurą jak na dobry pokó j. Pokazali nam standardy - bardzo ł adnie.
Lokalna "sztuczka", widzicie, kominek. Jednak drewno do kominka leż ał o wilgotne i bez drzazg. Oczywiś cie liczyli na to, ż e nikt tam nie rozpali ognia. Ale wytrwał oś ć i praca. . . i to dla zasady : )
Wą ż w ł azience przeciekał - szybko go wymienili, dzię ki za to, ale to w zasadzie nie powinno był o mieć miejsca. Kran w zlewie opiera się na mił ym sł owie. Dostę pne są mydł o i szampon. Nie ma sprzą tania od sł owa „absolutnie”. Wystarczy wyrzucić ś mieci i zmieniać rę czniki co 2 dni.
Wi-Fi jest dostę pne, ale tak nie jest. Absolutnie. Nawiasem mó wią c, komunikacja mobilna też , chociaż moż na to uznać za plus.
Nad gł ową w "apartamencie" - ką ciku mieszkalnym, czyli nietoperzy : ) Wł aś ciwie nie w samym pokoju.
Wiele rodzin z dzieć mi ogó lnie hotel był cał y czas peł ny, co był o bardzo zaskakują ce w powyż szych punktach. Moż e dlatego, ż e nie ma alternatywy. Jechaliś my (we dwoje) dla spokoju, ciszy, komfortu i atrakcji, któ re są stamtą d w zasię gu rę ki.
Wcale nie byliś my w nastroju do budowania koziej twarzy i prychania, generalnie po raz pierwszy zostawiam negatywną recenzję . Chciał bym tylko ostrzec tych, któ rzy idą odpoczywać . „First Cordon” zdecydowanie nie jest wł aś ciwym miejscem. Nie polecam z cał ego serca.
Szczerze mó wią c, staraliś my się zdobyć jak najwię cej za niedocią gnię cia, ale rozczarowanie był o cał kowite. I nie prosiliś my o nic wię cej. Ludzie nie chcą tam pracować , nie wiedzą jak i nie mają najmniejszego poję cia o odpowiedniej obsł udze.
Hotel przy drodze, w lesie (czysto i przyjemnie), przeszkadzał jednak odgł os samochodó w. Z wyglą du - bardzo ł adny. Jest parking.
Gł ó wnym minusem jest kuchnia. Jest obrzydliwa. Ś niadanie jest wliczone w cenę , ale nie wszystkie z pię ciu pozycji są dostę pne. Tu czekał a nas kolejna niespodzianka. Przez dwa dni zamawialiś my dodatkowe ś niadania (oczywiś cie za opł atą ), bo omlet z 5-gramowym kawał kiem szynki przed aktywną podró ż ą przez Choł odny Jar to nie jedzenie. Zwł aszcza dla mę ż czyzny. Trzeciego dnia powiedziano nam, ż e nie przygotują dla nas dodatkowego ś niadania. Biorą c pod uwagę , ż e nie ma gdzie zjeś ć - rozumiesz. A gotowanie rozgrzewa naleś niki, abyś zrozumiał .
Wieczorem wzię liś my grillowane ż eberka. Nigdy nie widział em tyle tł uszczu. Nie był o w zasadzie nic do jedzenia. Có ż , kebab z szyi, oczywiś cie, nie z szyi, ale najlepiej z ramienia, w cenie 45 UAH za 100 g. Ś mietana to proszek z supermarketu nie najlepszej jakoś ci, ale dlaczego był o to konieczne kł amać , ż e był o domowej roboty - nie jest jasne. To samo z sosem barbecue. To znaczy zwykł y ketchup. W porzą dku, ale znowu, jodł y, po co kł amać , ż e to jest sos taki jak adż yka i inne rzeczy? 10% rachunku jest wliczone dla kelneró w.
Jeś li chodzi o pokó j, atmosferę i obsł ugę : ponieważ został tylko pokó j deluxe, zarezerwowali go, chociaż obiektywnie cena jest cał kowicie nieuzasadniona. Zapewne chcieli zrobić tam coś w rodzaju sali bilardowej z sauną . Na trzecim pię trze bez balkonu, a wł aś ciwie bez peł nych okien - tak zwane poddasze, co jest bzdurą jak na dobry pokó j. Pokazali nam standardy - bardzo ł adnie.
Lokalna "sztuczka", widzicie, kominek. Jednak drewno do kominka leż ał o wilgotne i bez drzazg. Oczywiś cie liczyli na to, ż e nikt tam nie rozpali ognia. Ale wytrwał oś ć i praca. . . i to dla zasady : )
Wą ż w ł azience przeciekał - szybko go wymienili, dzię ki za to, ale to w zasadzie nie powinno był o mieć miejsca. Kran w zlewie opiera się na mił ym sł owie. Dostę pne są mydł o i szampon. Nie ma sprzą tania od sł owa „absolutnie”. Wystarczy wyrzucić ś mieci i zmieniać rę czniki co 2 dni.
Wi-Fi jest dostę pne, ale tak nie jest. Absolutnie. Nawiasem mó wią c, komunikacja mobilna też , chociaż moż na to uznać za plus.
Nad gł ową w "apartamencie" - ką ciku mieszkalnym, czyli nietoperzy : ) Wł aś ciwie nie w samym pokoju.
Wiele rodzin z dzieć mi ogó lnie hotel był cał y czas peł ny, co był o bardzo zaskakują ce w powyż szych punktach. Moż e dlatego, ż e nie ma alternatywy. Jechaliś my (we dwoje) dla spokoju, ciszy, komfortu i atrakcji, któ re są stamtą d w zasię gu rę ki.
Wcale nie byliś my w nastroju do budowania koziej twarzy i prychania, generalnie po raz pierwszy zostawiam negatywną recenzję . Chciał bym tylko ostrzec tych, któ rzy idą odpoczywać . „First Cordon” zdecydowanie nie jest wł aś ciwym miejscem. Nie polecam z cał ego serca.
Szczerze mó wią c, staraliś my się zdobyć jak najwię cej za niedocią gnię cia, ale rozczarowanie był o cał kowite. I nie prosiliś my o nic wię cej. Ludzie nie chcą tam pracować , nie wiedzą jak i nie mają najmniejszego poję cia o odpowiedniej obsł udze.
Tak jak
Lubisz
• 11
Należ y od razu zauważ yć , ż e w tych miejscowoś ciach (Chyhyryn, Choł odny Jar) wybó r hoteli jest bardzo mał y. A pierwsza granica na zdję ciach ró ż nił a się korzystnie od pozostał ych: nowiutkie stylowe drewniane domki, restauracja, basen, wokó ł - sosny.
… Już ▾
Należ y od razu zauważ yć , ż e w tych miejscowoś ciach (Chyhyryn, Choł odny Jar) wybó r hoteli jest bardzo mał y. A pierwsza granica na zdję ciach ró ż nił a się korzystnie od pozostał ych: nowiutkie stylowe drewniane domki, restauracja, basen, wokó ł - sosny. I oczywiś cie dogodna lokalizacja do podró ż owania po Zimnym Jarze.
Podczas zameldowania okazał o się , ż e nasz pokó j ma wspó lną werandę z są siadem (o tym nie wspomniano na stronie internetowej ani przy rezerwacji). spod wó dki kwaś ne owoce i warzywa na stole z charakterystycznym zapachem i owadami.
Nasz pokó j przy zameldowaniu nie był sprzą tany, ale potem sprzą tany codziennie, nie idealnie, ale był o to zauważ alne. Nasz pokó j znajdował się nad restauracją i mieliś my biegają ce karaluchy, jak inni - nie wiem.
Kuchnia jest szczerze sł aba, najlepsze dania to puree ziemniaczane i ziemniaki.
Przez trzy dni z rzę du prosił a o ż elazko - i nie pytał a.
A wię c dobrze zbudowany, nowoczesny i nadal dział a i pracuje nad usł ugą .
Podczas zameldowania okazał o się , ż e nasz pokó j ma wspó lną werandę z są siadem (o tym nie wspomniano na stronie internetowej ani przy rezerwacji). spod wó dki kwaś ne owoce i warzywa na stole z charakterystycznym zapachem i owadami.
Nasz pokó j przy zameldowaniu nie był sprzą tany, ale potem sprzą tany codziennie, nie idealnie, ale był o to zauważ alne. Nasz pokó j znajdował się nad restauracją i mieliś my biegają ce karaluchy, jak inni - nie wiem.
Kuchnia jest szczerze sł aba, najlepsze dania to puree ziemniaczane i ziemniaki.
Przez trzy dni z rzę du prosił a o ż elazko - i nie pytał a.
A wię c dobrze zbudowany, nowoczesny i nadal dział a i pracuje nad usł ugą .
Tak jak
Lubisz
• 15