Добрий день! Хочу звернутися до Вас з такою інформацією. Сьогодні приблизно о 2 годині ночі моя мама Кабанова Н. І. намагалась Легально перетнути кордон Польші на митниці Грушів — Будомнєж. Ії зняйли з автобуса для детальної перепровірки документів, хоча була робоча віза. Автобус поїхав без неї. Приблизно о 12 годині польські митники провели бесіду в якій зверхньо спілкувались та глузувались з маминого візиту та подальшої праці. Рішення митників було зроблене приблизно о 14:30- про те що вони не допускають до переходу кордону грунтуючись тим, что віза підроблена. Хоча це абсолютно не так! І ми, а саме троє дітей, в цьому впевнені. Прохання звернути увагу на моє звернення, для подальшого вирішення цього питання. Вони тримали людину на кордоні з 2 години ночі??? Це взагалі що коється??..!!!
Розумію ваше обурення, але тут немає в чому звинувачувати польських прикордонників.
Ваша мама, скоріш за все, скористалась послугами агенції з працевлаштування, яка робить всі документи на візу.
Але Вам потрібно знати, що сама робоча віза - це папірець який надає право працювати виключно у того роботодавця і на ту вакансію від якого було запрошення на роботу, яке Ви подавали у візовий центр. Якщо Ви їдете на іншу вакансію, або до іншого працедавця - то Ваша віза значить не більше ніж використаний квиток на тролейбус.
Більшість фірм які пропонують "роботу в Польщі", надають документи лівих фірм, тобто людина оформлює через них візу, а їде працювати на іншу роботу. Відповідно прикордонники перевіряють навіть не саму візу, а дивляться по своїх базах даних "працедавця". Якщо цей працедавець вже "засвітився" в липових запрошеннях, або взагалі був створений місяць тому саме для того щоб наштампувати запрошень, то віза вважається нечинною, відповідно особа що подавалась на візу, надала неправдиві відомості при подачі. Притому коли подаєте заяву на візу, ви розписуєтесь на окремому аркуші про те що всі відомості є правдивими і ви усвідомлюєте та берете на себе всі наслідки за подання неправдивих відомостей.
До чого я веду - робоча віза сама по собі нічого не варта. Вона має силу виключно якщо подавалась на конкретну вакансію у конкретного працедавця і людина туди і їде, в іншому випадку - вона не чинна.
Я вже багато разів бачив як людей знімають з автобуса, саме через це. Люди думають що раз є віза, то можна їхати і продовжують "купувати" ліві візи.
Зараз нажаль зробити Ви можете майже нічого. Є фірми які займаються апеляцією, Вам потрібно більше розяснень від прикордонної служби який припис вони надали Вашій мамі, це скоріш за все заборона на вїзд але як її оскаржити, заплатити штраф якийсь - треба шукати контору яка тим займається.
Перекреслили - це означає що віза анульована. Скоріш за все - ще й заборона на вїзд до Шенгену.
Але, якщо працедавець реальний та вакансія реальна, то треба звертатись за консультацією у фірми які цим займаються а ще краще записатись на прийом до консульства, там мають пояснити що робити.
Поляки кожен день знімають з автобусів українців які їдуть по липових "запрошеннях" до липових "роботодавців", і на Вашу маму подумали що вона одна з них.