nie radzę

Pisemny: 23 może 2010
Czas podróży: 11 — 25 październik 2009
Podró ż owaliś my w tró jkę : dwoje dorosł ych i 13-letnie dziecko. Pią ty raz w Egipcie. Wcześ niej byliś my w Hurghadzie, w hotelach Sea Star Beau Rivage i Hilton Hurghada Plaza.
Zakwaterowanie: przybył o 8.30, rozliczony po 14.00. Zaoferowali nam 100 dolaró w za szybkie zameldowanie, ale odmó wiono nam. Wszystkim odmó wiono, nawet kobiecie z dzieckiem. Kupił em pokó j z widokiem na morze i dostał em jeden. Pokó j 441, na drugim pię trze. Blisko do morza i restauracji.
Pokó j: standardowy, nic specjalnego. Mał e mró wki wspinał y się po ł azience. Kiedy syn zostawił na stole na wpó ł zjedzoną tabliczkę czekolady, rano był a cał a pokryta mró wkami. W korytarzach mał e jaszczurki wspinał y się po ś cianach, kilka razy widziano je, jak wspinał y się do pomieszczeń przez kratkę wentylacyjną . Sprzą taczowi zostawiano 1 dolara dziennie, ł abę dzie skrę cone tylko kilka razy. Nastę pnie na proś bę swojego syna nauczył syna zrobić serce i ł abę dź : )

Postawa: Rzeczywiś cie, w tym hotelu jesteś my traktowani jak trzecia klasa. Rę czniki na plaż ę dawał y plagę strasznie, brudno. Chociaż pojawił y się nowe i bardziej puszyste. Kilka razy pokł ó cił em się z nim, odepchną ł em stare, a on o mnie pamię tał , dał mi dobre. Ale jednocześ nie mó wił coś po arabsku i spojrzał ze zł oś cią : )
Ta sama plaga wczesnym rankiem rozkł adał a rę czniki na leż akach pierwszej linii, któ re nastę pnie bezpiecznie sprzedawał obcokrajowcom. Ale ponieważ w tym czasie był o niewielu obcokrajowcó w, wiele leż akó w stał o pustych przez cał y dzień . Kiedyś zauważ ył em, ż e trzy z naszych dziewczyn pró bował y wzią ć te leż aki o 11.30, wię c zanurkował jak latawiec i odjechał . Opierali się , ale Arab krzyczał tak mocno, ż e dziewczyny odeszł y.
Na każ de ż ą danie absolutnie cał y personel (w recepcji, barmani, sprzą taczki, walki na plaż y, operatorzy telefoniczni) odpowiada „dziesię ć minet”. Jeś li poczekasz te 10 minut, nic się nie zmieni. Przypominasz sobie - znowu w odpowiedzi na "dziesię ć min"! I tak dalej, aż się znudzisz. . . Wtedy dotarł o do nas, ż e prawdopodobnie „dziesię ć lodzikó w” to nie 10 minut, ale nigdy : )
Plaż a: mą ż poszedł na plaż ę o 5.30 rano, bo po ś niadaniu moż na był o ustatkować się na trzeciej linii i dalej. Jeś li stoisz twarzą do morza, to na koń cu plaż y po prawej - toaleta i prysznic, leż eć tam nieprzyjemnie - ś mierdzi. Po lewej stronie na koń cu plaż y - schody i prysznice - ludzie chodzą tam iz powrotem. Leż aki zajmowali poś rodku, ale tam jest ż art - muzyka krzyczy cał y dzień . Jednocześ nie sam rozumiesz, ż e repertuar jest taki sam. Moż na stać jeszcze dalej, za toaletą , ale jest boisko do siatkó wki, grają.2 razy dziennie, a pił ka leci prosto na leż aki. Jak dla mnie miejsce na plaż y to za mał o. Wszystko leż ał o sobie na gł owach, był o poczucie, ż e jestem na Krymie.

W barze na plaż y czę sto nie był o piwa. Okulary są plastikowe, nie nowe, ź le umyte. Zawsze są kolejki po napoje.
Odpł yw pod prysznicem, któ ry znajduje się w pobliż u schodó w, regularnie się zatyka. Wszyscy stali po kostki w wodzie (cześ ć , grzybie! : ) ) Gdy woda się przelał a, plaga nikogo nie wpuś cił a.
Jedzenie: obrzydliwe. I absolutnie wszystko w jadalni jest obrzydliwe! Trzeba postarać się dotrzeć tam na samym otwarciu, inaczej zabraknie miejsc, zwł aszcza na obiad. W tym samym czasie pod zamknię tymi drzwiami stoi już tł um, a Arab co minutę otwiera drzwi. Sofy i krzesł a tapicerowane są biał ą tkaniną , któ ra jest poplamiona i brudna. Klimatyzacja jest taka, ż e ​ ​ przy niektó rych stolikach jest naprawdę zimno – wieje bardzo mocno z sufitu. Linie ż ywnoś ciowe są ogromne.
Na ś niadanie najpierw koń czą się ł yż eczki (po 15 minutach), potem filiż anki, a na koń cu kawa i herbata. Nie moż esz zrobić wł asnej herbaty i kawy. Są czoł gi z już zrobioną burdą . Naczynia są brudne i popę kane. W ogó le nie ma nowego. Na ś niadanie smaż one są naleś niki - w ś rodku są biał e i surowe.

Przez 2 tygodnie zestaw dań mię snych i rybnych nie zmienił się . Grillowany kurczak lub wą tró bka na zewną trz na obiad i lunch. W porze lunchu trzeba stać w kolejce na grilla w palą cym sł oń cu. Jest też woł owina gotowana w kawał kach, z ogromną iloś cią ż ył i chrzą stek. Arab kroi i daje kawał ek na talerzu, jeś li poprosisz, moż e dać dwa. A on nie da trzech kawał kó w, gł upio odwraca się i ustawia nastę pny w kolejce. W pobliż u znajduje się brą zowy sos, któ rym moż na polać tę drewnianą woł owinę . Ryba jest zawsze taka sama - filet, kucharz smaż y go na Twoich oczach. Kolejka jest taka, ż e ​ ​ nie ma czasu na smaż enie. Wielu Rosjan przysię gał o, ż e smaż y się dł uż ej. Kilku facetó w poskarż ył o się nawet szefowi kuchni. Tak wię c na każ dym lunchu i kolacji mamy to samo: grillowanego kurczaka (wą trobę ), niedogotowaną rybę i gotowaną woł owinę ! Kilka dni pó ź niej pojechaliś my na miasto, poszliś my na targ, kupiliś my holenderskie kieł baski w puszkach, tuń czyka w puszkach i jakoś przeż yliś my.
Jadalne są dwa rodzaje zup na obiad i kolację . Ziemniaki był y jak smaż one z cebulą i papryką , nawet pyszne. A jeś li jest ugotowany w kawał kach, to zdecydowanie jest niedogotowany. Puree jest ró wnież jadalne. Moż na ró wnież jeś ć kilka rodzajó w ryż u. Makaron był doprawiony sosami jak wszę dzie. Warzywa duszone i grillowane są niejadalne ze wzglę du na skrzypienie piasku na zę bach. Dotyczył o to zwł aszcza cukinii.
Problem dotyczył ś wież ych warzyw. Aby zrobić wł asną sał atkę , musisz staną ć w kolejce do Araba, któ ry przed tobą kroi ś wież e warzywa i warzywa, jeden po drugim. Moż esz liczyć na 1-2 pomidory i ogó rki. Jeś li wię cej, to zgł oś mu, ż e zabierasz na 3 osoby. W pierwszym tygodniu naszych wakacji nie był o w ogó le oleju do polania sał atki. Regularnie pytał em i zawsze sł yszał em jedną odpowiedź - dziesię ć min. Potem usł yszał am, ż e ktoś narzeka na szefa kuchni i pojawił się olej : ) Co prawda nie w butelce, ale w mał ej miseczce i nie starczył o dla wszystkich. Kiedy się skoń czył , nie uzupeł niali go.
Pokrojone ogó rki i pomidory moż na był o tylko zabrać ze stoł u z jedzeniem dla dzieci, ale był o ich niewiele i nie był y szybko uzupeł niane. Na obiad i kolację dla dzieci frytki, niektó re kieł baski, takie jak luleke-bab lub smaż one kieł baski.
Z owocó w pochodził y zielone banany, guawa, posiekane jabł ka, czasem gruszki i bardzo rzadko persymony. Duż a miska persymonó w był a pusta w cią gu 3 minut.
Sł odycze i ciastka w duż ych iloś ciach.

Rozrywka: na plaż y nie ma nic opró cz animacji i wieczornych pokazó w.
Morze: bajeczna i pię kna rafa. Ponton jest kró tki. Morze jest przejrzyste tylko wcześ nie rano, kiedy jest mał o ludzi. Nastę pnie ryba napoleoń ska wpł ywa do pontonu. Duż a ró ż norodnoś ć ryb. W zał ą czeniu fotoreportaż
Wycią gnij wł asne wnioski, a do tego hotelu już nie pojedziemy. A biuro podró ż y został o ostrzeż one, ż eby nikomu tam nie doradzać . Bo nie ma nic dobrego poza morzem. A morze z rybami znajdziecie w innym hotelu : )
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał